پاورپوینت کامل و جامع با عنوان اسم مذکر و مؤنث در زبان عربی در 42 اسلاید

- پاورپوینت کامل و جامع با عنوان اسم مذکر و مؤنث در زبان عربی در 42 اسلاید

پاورپوینت کامل و جامع با عنوان اسم مذکر و مؤنث در زبان عربی در 42 اسلاید

 

 

 

 

 

 

 

 

زبان عَرَبی (به عربی: اللُّغَه العَرَبِیّه) یکی از پرگویش‌ترین زبان‌های جهان و بزرگ‌ترین عضو از شاخهٔ زبان‌های سامی است که با زبان عبری و زبان آرامی هم‌خانواده است. زبان عربی یکی از شش زبان رسمی سازمان ملل متحد است. این زبان امروزه دارای لهجه‌ها و گویش‌های گوناگونی است ولی زبان عربی نوین معیار به عنوان زبان رسمی نوشتار در همه کشورهای عرب پذیرفته‌شده است. افزون بر جهان عرب، این زبان در کشورهای چاد، اریتره نیز از میزانی رسمیت برخوردار است.

زبان عربی، زبان قرآن و بسیاری از نخستین نوشتارهای مسلمانان است و نزد بسیاری از مسلمانان یک زبان مقدس محسوب می‌شود. در دوران طلایی اسلام، عربی به عنوان نخستین زبان جهان اسلام از اهمیت بالایی برخوردار بود و آثار علمی، ادبی و مذهبی فراوانی به این زبان نوشته می‌شد. تأثیر عربی بر زبان‌های دیگر جهان اسلام مانند زبان اردو، و زبان‌های گوناگون خانوادهٔ زبان‌های ترکی چشمگیر است.

تکواژشناسی یا صَرف یا ساختِ‌واژه (به انگلیسی: Morphology) بخشی از دستور زبان است که ساختـ (ـارِ) واژه را موردِ تحلیل قرار می‌دهد. به سخنِ دیگر، ساختِ‌واژه به شناختِ تکواژها و راه‌هایِ هم‌نشینیِ آن‌ها با یکدیگر در قالب‌های نحوی و نیز در واژه‌سازی می‌پردازد. کارِ اصلیِ زبان‌شناس در بررسیِ ساختِ‌واژهٔ یک زبان، تجزیهٔ عبارت‌ها و جمله‌ها و دست‌یافتن به تکواژها و واژه‌ها و سپس دسته‌بندیِ آن‌ها براساسِ رده‌هایِ دستوریِ آن زبان است.

نحو یا جمله‌شناسی به دانش مطالعهٔ قواعد مربوط به نحوهٔ ترکیب و در کنار هم آمدن واژه‌ها به‌منظور ایجاد و درک جملات در یک زبان اطلاق می‌شود. پدید آورنده این زبان علی ابن ابی طالب می‌باشد که با دستور به یکی از صحابه خود به نام ابوالاسود دوئلی این راه را ادامه دهد

این شاخهٔ مهم از دستور هر زبان، نظام‌مندی و خلاقیت فراوانی را طلب می‌کند. درست است که انسان‌ها می‌توانند مجموعه کلمات یک جمله را با ترتیب گوناگونی در کنار هم قرار دهند، ولی تمامی آن‌ها جملات معنی‌دار نخواهد شد.

 

فهرست مطالب:

اسم مذکر و مونث

تعریف اسم مذکر چیست؟

تعریف اسم مؤنث چیست؟

نشانه های اسم مؤنث لفظی چیست؟

چند نوع تاء در اسمها آورده می شود؟

الف مقصوره بر چند نوع است؟

الف ممدوده بر چند نوع است؟

اسم مذکر بر چند نوع است؟

اسم مؤنث بر چند نوع است؟

کدام اسمهای مؤنث علامت تانیث نمی پذیرند؟

اسمهای مؤنث که علامت تانیث نمی پذیرند را چگونه می توان شناخت؟

چه اسمهایی را می توان هم مذکر و هم مؤنث تلقی کرد؟

مطابقت فعل با فاعل مؤنث دارای چه احکامی است؟

نشانه های مؤنث بودن فعل چیست؟

و…

برای دانلود کلیک کنید