پاورپوینت کامل و جامع با عنوان بررسی مکاتب اقتصادی در 37 اسلاید

- پاورپوینت کامل و جامع با عنوان بررسی مکاتب اقتصادی در 37 اسلاید

پاورپوینت کامل و جامع با عنوان بررسی مکاتب اقتصادی در 37 اسلاید

 

 

 

 

 

 

 

 

علم اقتصاد (در انگلیسی Economics)، شاخه‌ای از علوم اجتماعی است که به تحلیل تولید، توزیع و مصرف کالاها و خدمات می‌پردازد.

کانون توجه دانش اقتصاد بر این است که عوامل اقتصادی چگونه رفتار و تعامل می‌کنند و اقتصادهای مختلف چگونه کار می‌کنند. در این راستا، یک تقسیم‌بندی اولیه کتاب‌های پایه‌ای اقتصاد، اقتصاد خرد در برابر اقتصاد کلان است. اقتصاد خرد، رفتار عوامل پایه‌ای اقتصاد، شامل عوامل فردی مانند خانوارها و شرکتها یا خریداران و فروشندگان را بررسی می‌کند. در مقابل اقتصاد کلان، کلیت اقتصاد و عوامل مؤثر بر آن شامل بیکاری، تورم، رشد اقتصادی و سیاست پولی و مالی را تحلیل می‌کند.

دیگر تقسیم‌بندی‌های رایج علم اقتصاد، این رشته را به اقتصاد اثباتی (به انگلیسی: positive economics) (تعریف‌کننده “آنچه هست”) در برابر اقتصاد هنجاری (به انگلیسی: normative economics) (دفاع از “آنچه که باید باشد”)؛ اقتصاد نظری در مقابل اقتصاد کاربردی؛ اقتصاد عقلانی در برابر اقتصاد رفتاری؛ و اقتصاد جریان اصلی یا متداول (به انگلیسی: mainstream economics) (اقتصاد ارتدوکس که بیشتر با پیوند میان عقلانیت، فردگرایی و تعادل سروکار دارد) و اقتصاد دیگراندیش (به انگلیسی: heterodox economics) (که رادیکال است و با پیوند میان نهادها، تاریخ و ساختار اجتماعی سروکار دارد).

تحلیل اقتصادی در تمامی ابعاد جامعه کاربرد دارد، از بازرگانی، دارایی، مراقبت بهداشتی گرفته تا موضوعات متنوعی از قبیل جرم و جنایت، آموزش و پرورش،خانواده، حقوق، سیاست، مذهب، نهادهای اجتماعی، جنگ، و علوم پایه. در ابتدای شروع قرن بیست و یکم، از گسترش دامنه اقتصاد در علوم اجتماعی دیگر به عنوان امپریالیسم اقتصاد تعبیر شده‌است. در یکی دو دهه اخیر برخی از اقتصاددانان برای تأکید بیشتر بر پایدار نگاه داشتن محیط زیست شاخه اقتصاد محیط زیست تأسیس کرده‌اند و نیز مطالعاتی را در زمینه اقتصاد بوم‌شناختی (به انگلیسی: Ecological economics)صورت داده‌اند.

 

فهرست مطالب:

مکتب کینز

استدلال اقتصاددانان کینزی ‌گرا

سوسیالیسم تخیلی

کارل مارکس

مکتب اصالت طبیعت

مکتب سوداگری

اخلاق گرایی اقتصادی

مهمترین نظریات اخلاق گرایی اقتصادی

مکتب اتریش

نظریات اقتصاددانان مکتب اتریشی

مکتب ویرجینیا

توسعه مکتب ویرجینیا

رویکرد اقتصادی مکتب ویرجینیا

مکتب استکهلم

اظهار نظر ویلیام باربر در مورد کارهای گونار میردال در نظریه پولی

هدف از مقاله در پاسخ به انتشار «شاهکار» کینز؛ نظریه عمومی اشتغال، بهره و پول

نئولیبرالیسم

بنیان گذاران نئولیبرالیسم

مکتب شیکاگو

نظر فریدمن در مورد مکتب شیکاگو

اقتصاد نهادگرایی

اقتصاد نهادگرایی جدید

مکتب تاریخی قدیم

اقتصاد اسلامی

و…

برای دانلود کلیک کنید