دانلود پاورپوینت تجزیه تحلیل نمونه موردی ورزشگاه ( استادیوم آلیانزآرنا )
دانلود پاورپوینت تجزیه تحلیل نمونه موردی ورزشگاه ( استادیوم آلیانزآرنا ) در 137 اسلاید
استادیوم آلیانزآرنا:
مکان: مونیخ، آلمان
معمار: هرزوگ و دمورون
زمان ساخت: 2002-2005
پیش گفتار:
در شمال شهر مونیخ و میان تپهها وعلفزارهای بیرون شهر (مابین شهر وفرودگاه مونیخ)،پیکره مشبک فشردهای با عنوان استادیوم آلیانز قرار گرفته است. هیجان حاصل از این پیکره نورانی که از فاصله بسیار دور نیز قابل رویت است، به قدری است که افرادی را که علاقهای به رویدادهای ورزشی ندارند را نیز به سوی خود جذب میکند.
ایده اصلی:
ایده اصلی معماران استادیوم، هرتزوگ و دمورن، سنت شکنی در شیوه طراحی رایج استادیومهای ورزشی بود.
آنها قاعده کلی طراحی استادیوم را که تقریبا از سال 1972 (زمانی که فرای اتو استادیوم المپیک مونیخ را طراحی کرد)، شروع شده بود و روش غالب در طراحی پوشش سقف استادیومهای ورزشی و شیوه پایداری آن (فرمهای سازه) بهشمار میرفت، کنار نهادند.
آنها با استناد به این که طراحی استادیوم یک امر انسانساز فرهنگی است نه یک کار مهندسی صرف، کار طراحی را آغاز کردند.
منبع الهام آنها در طراحی استادیوم، معماری بر مبنای فرم سازههای کششی و سیستمهای خرپایی یا ایدهای چون سازه یک پل معلق نبود، بلکه :
تصویر کلاژ شدهای از نمایش بازیکنان فوتبال در یک تئاتر باروک بود.
همچنین هرتزوگ و دمورن بر این باور بودند که، استادیومها تنها مکانهایی برای تماشای یک مسابقه ورزشی نیستند، بلکه :
همچون یک شهر کوچک دارای رستورانها، فروشگاهها، تسهیلات برگزاری همایشها و امکانات رفاهی دیگر برای برگزارکنندگان و رسانههای گروهی میباشند که در این میان شیوه پوشش سقف و گاه خودنمایی سازه آن به عنوان ویژگی منحصربفرد استادیوم تنها بخشی از معماری آن را شکل میدهد.
در خصوص فضای داخلی استادیوم نیز، اولین مسئله مورد توجه آنها:
ایجاد نزدیکترین رابطه و هیجان ممکن میان بازیکنان و تماشاگران فوتبال بود.
فضایی که هرتزوگ و دمورن آن را به تئاتر های گلوب شکسپیری یا دهانه آتشفشان (به سبب وجود حرارت و التهاب ناشی از گدازهها) تشبیه میکنند.
زمانی که استادیوم در طی یک مسابقه مملو از تماشاگر است در این صورت است که معماری به کنار رفته و تماشاگران و بازیکنان برای تجربهای از جنس هیجان به جزئی از بنا تبدیل میشوند.