دانلود تحلیل و بررسی نمونه موردی مدرسه (تحلیل و بررسی مدرسه ی ایرانشهر یزد)

- دانلود تحلیل و بررسی نمونه موردی مدرسه (تحلیل و بررسی مدرسه ی ایرانشهر یزد)

دانلود تحلیل و بررسی نمونه موردی مدرسه (تحلیل و بررسی مدرسه ی ایرانشهر یزد)

دانلود پاورپوینت تحلیل و بررسی نمونه موردی مدرسه (تحلیل و بررسی مدرسه ی ایرانشهر یزد) در 211 اسلاید

 

تاریخچه :

مدرسه از بناهای مهم مذهبی است.مدارس صاحب نام در دوره اسلامی معمولا در مجاور راسته های بازار و یا مساجد اصلی شهر تاسیس می شد.سابقه مدارس به زمانی قبل از اسلام بر می گردد و شاید بتوان گفت با پیدایش خط و بوجود آمدن دیوانخانه های دولتی و تجاری ,ضرورت وجود محلی جهت تدریس آکامیک علوم پیدا شد.

از مدارس مهم پیش از اسلام می توان از مدرسه جندی شاپور در خوزستان نام برد که در فلسفه و پزشکی شهرت داشت.با ظهور اسلام نیاز به مدرسه احساس گردید و با تشکیل حکومتهای ایرانی,خصوصا سامانی ,آل بویه و سپس سلجوقی ,ایران مجددا بصورت یکی از کانونهای علم و ادب در جهان درآمد .

با یورش قوم مغول به ایران ,مدارس نیز مانند بسیاری  دیگر از ابنیه نابود شدند و بسیاری از کتب با ارزش سوزانده شدند,ولی مدارس هیچگاه اهمیت سابق را پیدا نکردند. در زمان حکومتهای بعدی مانند صفویه,زندیه و قاجاریه,طرح کالبدی مدارس مانند گذشته حفظ شد,ولی مدارس عاری از محتوا و غنای علمی گذشته گشتند.

ایرانشهر ساختمانی یک طبقه با نمایی از آجر زرد رنگ است که به شکل نیم حلقه در میان بسترطرح قرار گرفته است.کلاس های درس اتاق های اداری و کتابخانه ی این بنا در تراز همکف-پشت رواق های حیاط اصلی-قرار گرفته و در زیرزمین نیز به آزمایشگاه های مدرسه اختصاص یافته است. —کلاس های درس و فضاهای کمک آموزشی همچون کتابخانه و آزمایشگاه و حیاط وسیع مدرسه آن را به نمونه ای از مدارس جدید و هماهنگ با تحولات نظام آموزشی کشور در دهه های ابتدایی این قرن تبدیل میکند.در طول زمان تغییراتی همچون اضافه شدن ورودی های شمالی و جنوبی ساخت بنایی در شمال بستر طرح و الحاق پلکان و حیاط فرونشسته ای در جنوب غربی ساختمان برای دسترسی به زیرزمین حادث شده.

نام طراح:                                   آندره گدار , ماکسیم سیرو 

تاریخ شکل گیری:                          ۱۳۱۳ه.ش

موقعیت:                                     شهر یزد

مساحت بستر طرح:                         ۱۵۰۰۰متر مربع

مساحت زیربنا:                             ۴۲۰۰ متر مربع       

 

—کلاس های درس و فضاهای کمک آموزشی همچون کتابخانه و آزمایشگاه و حیاط وسیع مدرسه آن را به نمونه ای از مدارس جدید و هماهنگ با تحولات نظام آموزشی کشور در دهه های ابتدایی این قرن تبدیل میکند.در طول زمان تغییراتی همچون اضافه شدن ورودی های شمالی و جنوبی ساخت بنایی در شمال بستر طرح و الحاق پلکان و حیاط فرونشسته ای در جنوب غربی ساختمان برای دسترسی به زیرزمین حادث شده.

 بیو گرافی معمار

آندره گدار

آندره گدار معمار و باستان شناس فرانسوی در سال 1881 در پاریس دیده به جهان گشود و در دانشکده هنرهای زیبای پاریس تحصیل کرد. او در سال 1307 بنا به درخواست دولت وقت ایران برای کاوشهای باستان شناسی و راه اندازی اداره کل باستان شناسی به ایران آمد.او موزه باستان شناسی و موزه ایران باستان را بنا کرد و در مقام نخستین رئیس دانشکده  هنرهای زیبای دانشگاه تهران انتخاب شد و 32 سال در ایران اقامت کرد.از آثار معماری او می توان به مقبره حافظ, طرح دانشگاه تهران, مدرسه مارکار یزد ,دانشکده های حقوق و علوم سیاسی و پزشکی , طرح باشگاه دانشگاه تهران و ساختمان قدیمی کتابخانه ملی اشاره کرد.

برخی از فعالیت های برجسته دیگر او عبارتند از :

– نخستین معمار خارجی که در ایران سمت دولتی داشت
– موسس و اولین رئیس دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران
– رئیس کل باستان شناسی و رئیس موزه ایران باستان
– مدیر کل اداره عتیقات وزارت فرهنگ
– تالیف کتابهای : طاق های ایرانی , اشیاء برنزی لرستان , هنر ایران آثار ایران
  • ماکسیم سیرو

ماکسیم سیرو معمار و باستان شناس در 1907در فرانسه متولد شد.او دیپلم معماری را در فرانسه اخذ کرد و نخستین بار در هیئت علمی موزه لوورپاریس که عملیات آثار تاریخی و باستان شناسیرا بر عهده داشت به ایران آمد. سیرو زندگی حرفه ای خود را  در مقام معمار از ابتدای سال 1309ش/1930م آغاز کرد.حدود سی سال او از فعال ترین معماران خارجی در تهران بود.سیرو معمار ارشد چندین وزارتخانه مهم مانند آموزش و پرورش ,صنایع ,کشور و دارایی بود.طراحی این  وزارتخانه ها امکان انجام طرح های دیگری را در زمینه های مختلف برای او فراهم کرد؛ پروژه هایی مانند مقبره ها ,مساجد,بیمارستان؛مدارس و ورزشگاهها. این تنوع گسترده در مکانهایی ک  او طراحی کرد,در معماری ایرانی تاثیر مهمی برجای گذاشت.

سیرو به معماری سنتی ایران  بسیار علاقه مند بود و مطالعات و سفرهای زیادی برای  بالا بردن دانش خود کرد.بسیاری از ساختمانهای مدرن را به سبک سنتی  طراحی کرد .

از بناهای او میتوان به دبیرستان البرز,بیمارستان شاه رضای مشهد,بانک سپه,دانشکده حقوق,وزارت امورخارجه,مجموعه چهارصد دستگاه,ساختمان رادیو و زمین شماره یک امجدیه اشاره کرد.

ازدیگر فعالیت های برجسته او میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

–  از اولین استادان دانشکده هنرهای زیبا

 

– طراحی و ساخت مدارس و بناهای آموزشی بویژه در شهرستانها مانند دانشسرای مقدماتی پسران در تبریز ,دبستان رامسر ,دبستان کازرون,…

_ تالیف کتاب های کاروانسراهای ایران , آثارایران(مشترک با آندره گدار)

برای دانلود کلیک کنید