پاورپوینت کامل و جامع با عنوان کنترل ژنتیکی میوز در 40 اسلاید

- پاورپوینت کامل و جامع با عنوان کنترل ژنتیکی میوز در 40 اسلاید

پاورپوینت کامل و جامع با عنوان کنترل ژنتیکی میوز در 40 اسلاید

 

 

 

 

 

 

 

 

میوز یا کاستمان نوعی تقسیم هستهٔ سلول است که در آن شمار کروموزومهای سلول به نیم کاهش می‌یابند و شاید از این رو می‌باشد کهفرهنگستان زبان فارسی واژهٔ کاستمان را نامی شایسته برای این گونهٔ تقسیم سلول دانسته است.

تقسیم میتوز باعث تولید سلولهای می‌شود که کاملاً همانند سلول مادر می‌باشند. در نتیجه این تقسیم نمی‌تواند به تنهایی پاسخگوی گوناگونی موجود در دنیای زنده باشد. ایجاد گوناگونی در دنیای زنده، مدیون این گونهٔ تقسیم سلولی است که میوز نام دارد.

بسیاری از جانداران به منظور تولید مثل، گامت تولید می‌کنند و امکان ترکیب آنها را با یکدیگر فراهم می‌سازند. گامت‌ها تک‌دسته (یا هاپلوئید) هستند. اگر گامت‌ها تک‌دسته نبودند، شمار کروموزوم‌ها در هر نسل دو برابر نسل قبل می‌شد. طی میوز از یک سلولدودسته (یا دیپلوئید)، چهار سلولتک‌دستهپدید می‌آید.

میوز نوعی تقسیم هستهٔ سلولی می‌باشد که در آن کروموزومها نصف می‌شود و سلول های تخصص‌یافته‌ای که مسوول تولید مثل هستند (گامت در جانوران یا هاگ در دیگر جانداران) تولید می‌شود. تقسیم میوز برای تولید مثل جنسی ضروری است و در همهٔ یوکاریوتها (همچنین تک‌یاختگان یوکاریوت) که تولید مثل جنسی انجام می‌دهند، رخ می‌دهد. میوز در باستانیان و باکتریها روی نمی‌دهد چون تولید مثل آنها از راه‌های دیگری همچون تقسیم دوتایی می‌یاشد.

سلول پیش از آغاز میوز مرحله‌های میان‌چهر را، مانند میان‌چهر رشتمان سپری می‌کند. در این مرحله‌ها دی‌ان‌ای همانندسازی می‌کند (در مرحلهٔ ساخت از چرخهٔ سلولی) و سلول برای تقسیم شدن آماده می‌شود.

 

فهرست مطالب:

میوز چیست؟

مراحل میوز

ویژگی های سیتوژنتیکی میوز

کیاسما

جهش

مراحل جهش های میوزی

روشهای شناسایی جهش های میوزی

منشا جهش های میوزی

جهش های سیناپتیک

رفتار سیتوژنتیکی جهش های سیناپتیک

جهش های بی سیناپسی و دسیناپس

فاکتورهای موثر در جفت شدن جهش های سیناپتیک

مواد شیمیایی

نقش ژنها در انفصال کروموزوم ها

ناگسستگی در میوز 1 و 2

نقش هتروکروماتین در جفت شدن کروموزوم ها

میوزهای دیپلوئید مانند در آلوپلوئیدها

هاپلوئید

نر عقیمی

برای دانلود کلیک کنید