پاورپوینت با موضوع مرگ مغزی Brain Death
لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : پاورپوینت
نوع فایل : .ppt ( قابل ویرایش و آماده پرینت )
تعداد اسلاید : 30 اسلاید
قسمتی از متن .ppt :
(توجه تعدادی از اسایدها به زبان انگلیسی می باشد.)
مرگ مغزی Brain Death
مقدمه
با پیشرفت دانش پزشکی و پیوند اعضاء مهم بدن، مسئله مرگ مغزی به ویژه بحث تشخیصی آن از مسائل بسیار مهم روز جهان می باشد . مسئله مرگ مغزی از نیمه دوم قرن بیستم مطرح شده و هنوزهم مورد بحث است .
اعلان وقوع مرگ برای انسان یک قضاوت بالینی و گاهی یکی از دشوارترین وظائف پزشک است . لذا تنها پزشک است که میتواند چنین مطلبی را بیان نماید و پزشک در هر جامعه ای وقتی میتواند چنین قضاوتی نماید که ضمن داشتن اطلاعات جامع علمی به قوانین و مقررات شرعی ، مد نی و عرفی جامعه خود آشنا بوده و قدرت تطبیق آنها با یکدیگر را داشته باشد . قانون نیز همیشه تعریف مرگ را از نظر پزشکی پذیرفته و این مهم را وظیفه پزشک میداند .
سطوح مختلف هوشیاری
همیشه بین محققان در این زمینه اختلاف نظر بوده و تعاریف گوناگونی از آن ارائه شده است.
هوشیاری دارای دو جنبه است: الف- بیداری(arousal)
ب- آگاهی(awareness)
زمانی فرد هوشیار کامل تلقی میشود که علاوه بر اینکه بیدار باشد و یا قابلیت بیداری داشته باشد، همزمان نسبت به محیط پیرامونش آگاهی مناسب داشته باشد.
اغتشاش شعور(Confusion)= روان آشفتگی= دلیریوم : فرد با وجود بیدار بودن آگاهی اش از خود و محیط پیرامونش مختل شده و چه بسا که دچار برانگیختگی( آژیتاسیون) و بیقراری مفرط نیز بشود.
خواب آلودگی(Drowsiness) : فرد بدون تحریکات خارجی قادر به بیدارماندن نیست( جنبه بیداری بیمار دچار اختلال شدیدتری شده است).
منگی(Stupor) : بیمار صرفا با تحریکات مداوم ویا شدید چشمهای خود را باز می کند و به معاینه کننده نگاه میکند، پاسخ بیمار به تحریکات کلامی پزشک کاهش میابد ویا حتی کلا از بین میرود.
اغما(Coma) : بیمار خوابیده به نظرمیرسد و قادر به بیدار شدن با تحریکات خارجی و یا نیازهای داخلی خود نیست. در اغما هم جنبه بیداری و هم جنبه آگاهی بیمار شدیدا مختل شده است.
تعریف مرگ مغزی
مرگ مغزی یعنی از بین رفتن تمام اعمال مغز ( ساقه + کورتکس ) بصورت غیر قابل برگشت . دراین حالت علاوه بر کورتکس که مسئول اعمال شناختی است ، ساقه مغز( midbrainوpons وقسمت فوقانی بصل النخاع ) نیز دچار آسیب نرونی غیر قابل برگشت میشوند . .
پروتکل تعیین مرگ مغزی در ایران
1- تعریف مرگ مغزی: قطع غیر قابل برگشت کلیه فعالیتهای مغزی کورتیکال، ساب کورتیکال و ساقه مغزی بطور همزمان منطبق با شرایط و مشخصه های بالینی و پاراکلینیک عنوان شده در بندهای مرتبط با رعایت تبصره های ملحوظ. 2- شرایط تلقی مرگ مغزی : الف) بیمار در اغمای عمیق باشد – شواهدی دال بر مصرف تضعیف کننده های دستگاه عصبی مرکزی وجود نداشته باشد – اختلالات متابولیک- توکسیک- اندوکرین عامل اغمای بیمار نباشد ب) قطع کامل تنفس وعدم وجود تنفس خودبخودی که موجب وابستگی و نیاز قطعی به دستگاه تنفس مصنوعی گردیده است. در این مورد رد مصرف داروهای شل کننده عضلانی و سایر داروها بعنوان عامل نارسائی تنفسی ضروری است.