تهاجــم فـرهنـگی و پـدیـده های فـرهنــگی

- تهاجــم فـرهنـگی و پـدیـده های فـرهنــگی

تهاجــم فـرهنـگی و پـدیـده های فـرهنــگی

فرمت:  PDF

تعداد صفحات:  ۴۸ صفحه

 

فهرست مطالب:

مقدمه

جهانی شدن چیست ؟

جهانی شدن و هویت

هویت

جهانی شدن وفرهنگ

جهانی شدن وفرجام جهان اسلام

تهاجم فرهنگی چیست

 

توضیحات:

انسان موجودی است تاثیر پذیر ومتغیر، موجودی است که هرگاه درشرایط جدید قرار گیرد بلافاصله خودرا با آن محیط وفق می دهد . با توجه به شرایط جهانی که درآن زندگی می کنیم وویژگیهای این جهان، می بینیم محیطی است که همواره درحال تغییرات است، پس اگر انسان قرار باشد از تمام این تغییرات تاثیر پذ یرد هویت واقعی خود را ازدست می دهد. دراین مجموعه برآنیم تا یکی ازاین تغییرات کلی، یعنی جهانی شدن را بررسی کنیم وتاثیر این پدیده را برفرهنگ، هویت وادیان جویا شویم .

جهانی شدن یکی ازمهمترین مسائلی است که امروزه ذهن بسیاری ازدانشمندان واندیشمندان سیاسی، اقتصادی وسایر علوم را به خود معطوف کرده است. ابعاد مختلفی که این پدیده نوظهور دارد باعث شده است که درک صحیحی ازاین موضوع مشکل ودشوار باشد و نتوان تعریف روشنی ازآن کرد.

ازدیگر مشکلاتی که جهانی شدن بوجود آورده است، تاثیرات مختلفی است که برکشورها و جوامع بشری می گذارد. تاثیرات بسیاری در زمینه اقتصادی ،سیاسی ، فرهنگ و ادیان وسایر زمینه های دیگر که ممکن است کوچک شمرده شوند اما تاثیرات عمیق و قابل توجهی را در پی خواهد داشت. حال سئوالاتی مطرح می شود که این پدیده یعنی جهانی شدن را چه عاملی بوجود می آورد، آیا عامل سازنده آن نظام سرمایه داری جهان است یا قدرتهای پیشرفته و صاحب نفوذ و آیا اینکه تمام کشورها ناگزیر از پیوستن به چنین مجموعه ای هستند یا میتوانند از آن بگریزند.

البته در زمینه جهانی شدن نظریات و مقالات گسترده ای نوشته شده که عده ای درصدد تایید آن و برخی در پی نفی آن بوده و نقاط ضعف آن را بیان کرده اند .

اینک با توجه به مطالب گفته شده بهتر است تعریفی اجمالی از آن ارائه دهیم اگر چه نمی توان تعریفی ارائه داد که قابل قبول همه باشد: جهانی شدن، فرایندی است که به موجب آن دولتهای مختلف جهان به یکدیگر نزدیک و وابسته می شوند و بر حوادث و وقایع در زمان کوتاه در مکانهای دور تاثیر می گذارند. این موج تازه به وسیله رسانه های پیشرفته همه مرزهای جغرافیایی؛ تاریخی؛ مذهبی و ملی را می پیماید و زندگی فردی و اجتماعی ملتهای جهان را تحت تاثیر قرار می دهد.

اصولا جهانی شدن خود بخود  و طبیعی به سوی محقق شدن پیش می رود و این اعمال قدرت کشورهای قوی است که پدیده جهانی شدن را از روند طبیعی خود خارج کرده است.

در غیراینصورت حتی کشورهای ضعیف و عقب مانده نیز می توانند در روند، نقش داشته باشد . چرا که زمانی که جهانی شدن بطور کامل تحقق یابد می توان بوسیله ابزار بسیار ساده، اطلاعات کافی و مورد نیاز خود را به دست آورد.

اما همواره عواملی هستند که بر این پدیده تاثیر گذار هستند و از اینکه تمامی کشورها بتوانند در این روند سهیم باشند جلوگیری می کنند.

برای دانلود کلیک کنید