حل مسائل اصول شیمی عمومی مارتین سیلبربرگ به صورت PDF و به زبان انگلیسی در 345 صفحه
شیمی (به فرانسوی: Chimie) یکی از دانشهای بنیادین است که به مطالعه و بررسی ساختار، خواص، ترکیبات، و دگرگونی ماده میپردازد. گسترهٔ زیاد این دانش باعث شدهاست تا تعریف یکپارچه برای آن مشکل گردد.
شیمی به عنوان علم
آنتوان لاووازیه به عنوان پدر شیمی نوین شناخته میشود.”.
دمیتری مندلیف در جدول تناوبی خود ۷ عنصر جدید را پیشبینی کرد، و ۶۰ عنصر را در جای درست قرار داده بود.
نظریه اتمی پایه و اساس علم شیمی است. این تئوری بیان میدارد که تمام مواد از واحدهای بسیار کوچکی به نام اتم تشکیل شدهاند. یکی از اصول و قوانینی که در مطرح شدن شیمی به عنوان یک علم تأثیر بهسزایی داشته، اصل بقای جرم است. این قانون بیان میکند که در طول انجام یک واکنش شیمیایی معمولی، مقدار ماده تغییر نمیکند. (امروزه فیزیک مدرن ثابت کرده که در واقع این انرژی است که بدون تغییر میماند و همچنین انرژی و جرم با یکدیگر رابطه دارند)
این مطلب بهطور ساده به این معنی است که اگر دههزار اتم داشته باشیم و مقدار زیادی واکنش شیمیایی انجام پذیرد، در پایان ما همچنان بهطور دقیق دههزار اتم خواهیم داشت. اگر انرژی از دست رفته یا بهدستآمده را مد نظر قرار دهیم، مقدار جرم نیز تغییر نمیکند. شیمی کنش و واکنش میان اتمها را به تنهایی یا در بیشتر موارد بههمراه دیگر اتمها و بهصورت یون یا مولکول (ترکیب) بررسی میکند.
این اتمها اغلب با اتمهای دیگر واکنشهایی را انجام میدهند. (برای نمونه زمانیکه آتش چوب را میسوزاند واکنشی است بین اتمهای اکسیژن موجود در هوا و مواد آلی چوب؛ که نور بر روی مواد شیمیایی فیلم عکاسی ایجاد میکند شکل میگیرد)
یکی از یافتههای بنیادین و جالب دانش شیمی این بودهاست که اتمها رویهمرفته همیشه به نسبت برابر با یکدیگر ترکیب میشوند. سیلیس دارای ساختمانی است که نسبت اتمهای سیلیسیوم به اکسیژن در آن یک به دو است. امروزه ثابت شدهاست که استثناهایی در زمینهٔ قانون نسبتهای معین وجود دارد(مواد غیر استوکیومتری).
یکی دیگر از یافتههای کلیدی شیمی این بود که زمانی که یک واکنش شیمیایی مشخص رخ میدهد، مقدار انرژی که بدست میآید یا از دست میرود همواره یکسان است. این امر ما را به مفاهیم مهمی مانند تعادل، ترمودینامیک و سینتیک شیمیایی میرساند.
شیمی فیزیک بر پایهٔ فیزیک پیشرفته (مدرن) بنا شدهاست. اصولاً میتوان تمام سیستمهای شیمیایی را با استفاده از تئوری مکانیک کوانتوم شرح داد. این تئوری از لحاظ ریاضی پیچیده بوده و عمیقاً شهودی است. به هر حال در عمل و بهطور واقعی تنها بررسی سیستمهای سادهٔ شیمیایی قابل بررسی با مفاهیم مکانیکی کوانتوم امکانپذیر است و در اکثر مواقع باید از تقریب استفاده کرد (مانند تئوری کاری دانسیته). بنابراین درک کامل مکانیک کوانتوم برای تمامی مباحث شیمی کاربرد ندارد؛ زیرا نتایج مهم این تئوری (بخصوص اربیتال اتمی) با استفاده از مفاهیم سادهتری قابل درک و بهکارگیری هستند.
با اینکه در بسیاری موارد ممکن است مکانیک کوانتوم نادیده گرفته شود، اما از مفهوم اساسی آن، یعنی کوانتومیکردن انرژی، نمیتوان صرف نظر کرد. شیمیدانها برای بکارگیری کلیه روشهای طیف نمایی به آثار و نتایج کوانتوم وابستهاند. علم فیزیک هم ممکن است مورد بیتوجهی واقع شود، اما به هر حال برآیند نهایی آن (مانند رزونانس مغناطیسی هستهای) پژوهیده و مطالعه میشود.
یکی دیگر از تئوریهای اصلی فیزیک مدرن که نباید نادیده گرفته شود نظریه نسبیت است. این نظریه که از دیدگاه ریاضی پیچیدهاست، شرح کامل فیزیکی علم شیمی است. مفاهیم نسبیتی تنها در برخی از محاسبات خیلی دقیق ساختمان هسته، بهویژه در عناصر سنگینتر، کاربرد دارند و در عمل تقریباً با شیمی پیوند ندارند.
فهرست مطالب:
فصل اول: کلیدهای مطالعه شیمی
فصل دوم: اجزای ماده
فصل سوم: استوکیومتری فرمول ها و معادله ها
فصل چهارم: دسته های عمده واکنش های شیمیایی
فصل پنجم: گازها و نظریه چنبشی – مولکولی
فصل ششم: شیمی گرمایی: جریان انرژی و تغییر شیمیایی
فصل هفتم: نظریه کوانتوم و ساختار اتمی
فصل هشتم: آرایش الکترونی و تناوب شیمیایی
فصل نهم: مدل های پیوند شیمیایی
فصل دهم: شکل مولکول ها
فصل یازدهم: نظریه های پیوند کووالانسی
فصل دوازدهم: نیروهای بین مولکولی: مایعات، جامدات و تبدیل های فاز
فصل سیزدهم: خواص محلول ها
فصل چهاردهم: الگوهای تناوبی در عناصر گروه اصلی: پیوند، ساختار و واکنش پذیری
فصل پانزدهم: ترکیب های آلی و خواص اتمی کربن
فصل شانزدهم: سنتیک: نرخ و مکانیزم واکنش های شیمیایی
فصل هفدهم: تعادل: حد نهایی واکنش های شیمیایی
فصل هجدهم: تعادل اسید و باز
فصل نوزدهم: تعادل یونی در سیستم آبی
فصل بیستم: ترمودینامیک: آنتروپی، انرژی آزاد و جهت واکنش های شیمیایی
فصل بیست و یکم: الکتروشیمی: تغییر شیمیایی و کار الکتریکی
فصل بیست و دوم: عناصر واسطه و ترکیبات کوئوردیناسیون آن ها
فصل بیست و سوم: واکنش های هسته ای و کاربردهای آن ها
این حل مسائل شامل جواب تقریبا 90 درصد مسائل می باشد.