پاورپوینت کامل و جامع با عنوان تفاوت اختلال های روانی کودکان و بزرگسالان در 23 اسلاید
بیماری روانی (به انگلیسی: Mental disorder) به گروهی از بیماریها گفته میشود که با تأثیر بر تفکر و رفتار٬ باعث ایجاد ناراحتی برای فرد مبتلا یا ایجاد ناتوانی در وی میشوند. علت بیماریهای روانی به خوبی شناخته شده نیست ولی آنچه مسلم است این است که عوامل ژنتیک، استرسهای مختلف و نوع تعامل فرد با دیگران در ایجاد یا بروز آنها مؤثر است. افسردگی، اضطراب، وسواس، اختلال دوقطبی و اسکیزوفرنیا از جمله این اختلالات هستند.
تاریخچه
برای قرنها با بیمارانی که از اختلالاتِ ذهنی (mental disorders) رنج میبردند، به شیوههای کاملاً وحشیانه و بدوی برخورد میشد. این باور که علت اختلالاتِ ذهنی، شیاطین و نیروهای متافیزیکی هستند، یک باور رایج بود. شیوهٔ متداولِ درمان بیمارانِ ذهنی این بود که شرایطِ بدنیِ بیمار را به قدری نامناسب کنند تا شیطان مجبور به ترکِ بدن او گردد! از این رو بیمار را با آبِ جوش غسل میدادند، او را شلاق میزدند، به او گرسنگی میدادند یا او را شکنجه میکردند. زیگموند فروید یکی از نخستین روانشناسانی بود که نیاز به شیوههای درمانی و ارائهٔ یک رویکرد جامع در این زمینه را احساس کرد و روانکاوی را بر این مبنا ایجاد کرد.
علت بروز بیماری روانی
علم روانشناسی دلایل بسیاری را برای بروی انواع بیماری روانی بیان کردهاست اما هر نوع بیماری روحی روانی برآیند عوامل محیطی، خانوادگی، ژنتیک و در نهایت خواست و اراده فرد میباشد. در این بین آموزشهایی که فرد در طی زندگی خود از طریق خانواده، دوستان، مدرسه، محیط کار دیدهاست، نقش فوقالعادهای بر شکلگیری اختلالات روانی او دارد. امروزه، ساکنین کلانشهرها به نسبت شهرهای حاشیهای و روستاها بسیار بیشتر در معرض ابتلا به انواع بیماریهای روحی روانی هستند.
فهرست مطالب:
تفاوت بین اختلال های کودکان و بزرگسالان
سه مورد مهم
تفاوت های موجود در الگوهای رفتار ناسازگار در کودکی و بزرگسالی
تغییر نشانه های مرضی همراه با سن
بی کفایتی الگوهای شناختی و سازشی کودک
وابستگی شدید کودک به دیگران
عدم درک کودک از آینده
ابتلا و بهبود سریع تر کودکان
ابراز مستقیم بیشتر آشفتگی های روانی در کودکی
عدم وجود الگوی کاملا مشخص در کودکی
تأثیر بیشتر عوامل خارجی بر رفتار کودک
ضرورت راهنمایی والدین
رفع مشکلات کودکان در خانواده
مشکلات موجود در حل مسایل کودکان
و…