پاورپوینت در مورد میکروبیولوژی مواد غذایی -تغذیه و کنترل کیفی مواد غذایی
فرمت فایل:(powerpoint) تعداد اسلایدها:89 اسلاید
برخی از اسلایدها:
شرایط مؤثر روی رشد میکروارگانیسمها:
شرایط و فاکتورهای موثر روی میکروارگانیسم ها برای میکروبیولوژیست های مواد غذایی دارای اهمیت است .
شرایط مساعد رشد برای شمارش و تشخیص ، تخمیر و تولید پروتئین های تک سلولی (single cell protein) و شرایط نامساعد رشد برای حفظ و نگهداری مواد غذایی ضروریست .
شرایط محیطی در محصولات غذایی در حال تغییر است .
واکنشهای حاصله توسط سیستم آنزیمی به طور طبیعی در بعضی مواد غذایی موجب ایجاد حرارت ، مصرف 2 O
ایجاد گاز CO2 و سایر گازها می شود
منبع ازت : اسیدهای آمینه برای تولید پروتئین های سلولی ( شامل آنزیمها ) ضروری می باشند . تعدادی از ارگانیسم ها مانند E.coli می توانند ازت را به صورت نیترات ها یا آمونیاک مصرف و تولید اسیدهای آمینه نماید .
به طور کلی قبل از اینکه ترکیبات پیچیده مانند پروتئین های با وزن مولکولی بالا مورد حمله قرار گیرند ، ترکیبات ساده توسط تقریبا کلیه ارگانیسم ها مصرف می شود . همین موضوع در مورد پلی ساکاریدها و چربیها نیز صادق است .
سایر فاکتورهای رشد : بعضی ارگانیسم ها نیاز به فاکتورهای رشد مانند ویتامین ها ، پورینها (purines) یا پریمیدینها (pyrimidines) دارند .
برای بعضی ارگانیسم های سخت گیر (fastidious) متابولیت ها باید به صورت مولکولهای آماده باشند .