مفهوم, تعریف و نظریه های شیفتگی,شیفتگی تحصیلی,تجربه شیفتگی،شیفتگی کاری
سرفصل های پروژه شامل موارد زیر است :
تاریخچه شیفتگی
تعریف شیفتگی
شیفتگی کاری
شیفتگی تحصیلی
خود غایت نگر
اهداف روشن و بازخوردی فوری
تمرکز و فقدان خود آگاهی
گذشت زمان
نظریه تجربه ی شیفتگی میهالی(1975)
شیفتگی و اوج عملکرد
تجربه ی شیفتگی و ورزش
شرایطی که به شیفتگی منجر می شود
فرهنگ
ایجاد شیفتگی در ارتباط با فرزندانمان
ایجاد شیفتگی در روابط نزدیک و صمیمانه
چگونه می توان در فعالیت بدنی شیفتگی ایجاد کرد؟
تحقیقات انجام شده
مشخصات فایل:
پرسشنامه رایگان:ندارد
نوع فایل:word
منبع: دارد (فارسی و لاتین)
پیشینه پژوهش:دارد(ایرانی و خارجی)
تعداد صفحات:14
گارانتی بازگشت وجه:دارد ( کیفیت این فایل تضمین شده است درصورت هرگونه مشکل یا نارضایتی احتمالی مبلغ شما بازگردانده می شود)
خلاصه ای از مطالب:
تاریخچه شیفتگی:
رویکرد نوظهور روانشناسی مثبت در جستوجوی راههایی برای افزایش سرمایه روانی انسانها است و همواره در تلاش است دانشی را جمع آوری کند که هدف اصلی آن رضایت از زندگی، امید، نتیجه گیری های مثبت از تمام تجربیات زندگی و نیز مطالعه وضعیت های ذهنی مثبت است(براون[1]،2008). بررسی پیشینه پژوهشی روانشناسی مثبت نشان می دهد یکی از سازه های نو و محوری این رویکرد تجربه شیفتگی[2] است. تجربه شیفتگی احساس ذهنی مثبتی است که در آن فرد با سطحی از مهارت با تمرکز کامل غرق در فعالیتی چالش انگیز با برانگیختگی بالا می شود(باکر[3]،2008).شیفتگی[4] برای اولین بار توسط پروفسور سیکزنت میهالی[5] ا بداع و توصیف شد. او تجربه شیفتگی را در مرکز روانشانسی مثبت قرار داد و آن را به عنوان حالتی از هشیاری تعریف کردکه در آن فرد کاملاً در یک فعالیت غرق می شود، به طوری که در آن حال هیچ چیز دیگر مهم به نظر نمی رسد. این تجربه به خودی خود، بسیار لذت بخش بوده و باعث می شود افراد با وجود هزینه ی زیاد، فقط به خاطر خود فعالیت در آن درگیر شوند. لذت حاصل از فعالیت، انگیزش درونی برای انجام فعالیت و درگیری کامل در فعالیت از جنبه های مهم تجربه ی شیفتگی[6] می باشند. استاد مایک سیکزنت میهالی در دانشگاه تحصیلی کلیر مونت با پژوهش های جامع نشان داده است که اگر افراد به کارهای چالش انگیز و در عین حال قابل کنترل که انگیزش درونی را سبب می شود،مشغول باشند،یک حالت روانی منحصر به فردی را تجربه می کنند که آن را شیفتگی می توان نامید (ناکامورا[7] و سیکزنت میهالی،2002؛به نقل از کار،ترجمه شریفی، نجفی زند و ثنایی، 1385 ).
تعریف شیفتگی:
براساس تعریف سیکزنت میهالی، تجربه شیفتگی )اوج( ممکن است در هر موقعیتی که مستلزم انجام فعالیتی است، نمایان شود. محققین شواهدی پیدا کردهاند، که نشان می دهد شیفتگی هنگام انجام فعالیت های مختلف مانند ورزش ،هنرهای خلاق و موسیقی و کارهای دستمزدی )با دریافت حقوق( رخ می دهد، همچنین بیان شده است، که شیفتگی ناشی از تعادل بین مهارت مورد نیاز برای انجام فعالیت و چالش ناشی از فعالیت است، بگونه ای که اگر چالش بیشتر از مهارت باشد،اضطراب ایجاد می شود، اگر چالش کمتر از مهارت باشد، کسالت ایجاد می شود و اگر چالش و مهارت هر دو کم باشد، بی علاقگی ظاهر می شود. اعتقاد بر این است که، شیفتگی یک مفهوم چند بعدی است که شامل؛ اهداف روشن، بازخورد فوری، ادغام آگاهی- فعالیت )تمرکز کامل آگاهی روی فعالیت(، فقدان خودآگاهی، تمرکز کامل، حس کنترل و تحریف زمان است ( باکر،2011).
[1] . Brown
[2] . Flow Experience
[3] . Bakker
[4] .Flow
[5] . Csikszentmihalyi
[6] . Flow Experiences
[7] . Nakamura