پاورپوینت کامل و جامع با عنوان تفکر سیستمی در 42 اسلاید
سیستم مجموعهای از اجزای مرتبط است که در کلیّت خویش برای ایفای وظیفهای مشخّص در کنش متقابل و هماهنگ با محیط است. در تفکر سیستمی، سازمانها مانند سیستمهایی هستند که در دل یک مجموعهٔ محیطی بزرگتر قرار گرفتهاند. هر سیستم شامل ورودی، خروجی، پردازش و بازخورد است، بنابراین داشتن تفکّر سیستمی برای یک مدیر بسیار حائز اهمیّت است. به کمک یک نظارت دقیق اگر خروجی ما از خروجی مورد نظرمان فاصلهٔ کم و بیش چشمگیری داشت، با استفاده از Feedback (بازخورد) ورودی را تغییر داده و Replanning (برنامهریزی مجدّد) میکنیم.
تفکّر سیستمی به مدیران کمک میکند تا ساختار، الگوها و وقایع را در پیوند با یکدیگر مورد بررسی قرار دهند و تنها به مشاهده اکتفا نکنند. تفکّر سیستمی مبتنی بر نوعی کلّینگری است که با تحلیل، قابل درک نیست.
به عنوان مثال در بدن انسان، نحوهٔ رفتار چشم بستگی به نحوهٔ رفتار مغز دارد. هر زیرمجموعهای که از عناصر تشکیل شود، بر رفتار کلّ سیستم مؤثّر است و این تأثیر حدّاقل به یک زیرمجموعه دیگری از سیستم بستگی دارد. به عبارت دیگر اجزای یک سیستم چنان به هم مرتبطند که هیچ زیر گروه مستقلّی نمیتواند از آنها تشکیل شود. با استفاده از تعاریف فوق نتیجه میگیریم هر سیستمی را نمیتوان به اجزای مستقل تقسیم نمود و در نتیجه انتظار اوّلیّه از هدف اصلی سیستم را برآورده نمیسازد.
فهرست مطالب:
تفکر سیستمی
ادعای تفکر سیستمی
ریشه های تفکر سیستمی
سیستم چیست؟
تعریف سیستم از نظر راسل ایکاف
تعریف سیستم از نظر پیتر سنگه
ویژگیهای سیستم
اهداف سیستم
اجزاء سیستم
روابط سیستم
محیط سیستم
منابع
حالات سیستم
سلسله مراتب
پیچیدگی
ویژگی سیستم های پیچیده
طبقه بندی سیستم ها
طبقه بندی معروف سیستم ها: از بولدینگ
طبقه بندی چک لند: بر اساس طبیعت سیستم ها
طبقه بندی ایکاف: بر اساس رفتار سیستم ها
دسته بندی جکسون از رویکردهای سیستمی
روش سیستمی به چه کار می آید؟
Big Picture
اندیشه عصر ماشین و اندیشه سیستمی
مقایسه تفکر ماشینی و سیستمی
برخورد و نگاه سیستمی در روبرویی با مسئله
و…