شبیه سازی مقاله: در نظر گرفتن عدم‌قطعیت در مطالعات پخش بار در سیستم‌های توزیع با استفاده از آنالیز بازه‌ای

- شبیه سازی مقاله: در نظر گرفتن عدم‌قطعیت در مطالعات پخش بار در سیستم‌های توزیع با استفاده از آنالیز بازه‌ای

شبیه سازی مقاله: در نظر گرفتن عدم‌قطعیت در مطالعات پخش بار در سیستم‌های توزیع با استفاده از آنالیز بازه‌ای

پخش بار از مهمترین توابع پایه‌ای در سیستم‌های قدرت محسوب می‌شود که برای تحلیل حالت ماندگار سیستم‌های قدرت استفاده می‌شود. در واقع بهره‌برداری، طراحی، برنامه‌ریزی و توسعه آینده سیستم بدون استفاده از پخش بار امکان‌پذیر نمی‌باشد. از روش‌های حل پخش بار در سیستم قدرت، می‌توان به روش نیوتون-رافسون و یا روش گوس-سایدل اشاره نمود.

این روش‌ها در سیستم‌های توزیع به دلیل بزرگ بودن نسبت r/x و ساختار شعاعی آن‌ها ضعیف عمل می‌کند. روش‌های مختلفی برای پخش بار سیستم‌های توزیع ارائه شده است. از جمله روش‌های کارآمد برای پخش بار سیستم توزیع می توان به روش پخش بار پس‌رو-پیش‌رو اشاره نمود.

در روش‌های پخش بار قطعی، تمامی پارامتر‌های سیستم مانند توان تزریقی باس‌ها، مقاومت و راکتانس خطوط کمیت‌‌هایی ثابت در نظر گرفته می‌شود. اما در واقعیت ممکن است نتوان مقادیر مشخصی را به پارامترهای مربوط به خطوط نسبت داد زیرا ممکن است مقادیر این پارامترها به علت خطا در اندازه‌گیری قطعی نبوده و با عدم‌قطعیت همراه باشند. همچنین مقدار توان تزریقی باس‌های مختلف دارای مقدار قطعی نبوده و دارای عدم‌قطعیت هستند.

علاوه بر این، حتی اگر بتوان از عدم قطعیت موجود در پارامترهای ورودی مسئله پخش بار صرف نظر کرد، محاسبات پخش بار یک تصویر کلی از وضعیت حال حاضر سیستم ارائه می‌کند. در حالی که مقادیر بارها در طول بازه‌های مختلف زمانی تغییر می‌کند. بنابراین با در نظر گرفتن بازه‌ای برای تغییر مقدار بارها می‌توان محاسبات پخش بار را وقتی بارها در یک بازه زمانی تغییر می‌کنند انجام داد و تغییرات ولتاژ باس‌ها و یا سایر کمیت‌های دیگر سیستم را در این بازه زمانی مشاهده نمود.

برای در نظر گرفتن عدم‌قطعیت پارامترهای سیستم در پخش بار می‌توان از روش‌های احتمالاتی مانند مونت کارلو، سناریو و یا روش های دیگر مانند حساب بازه‌ای استفاده نمود.

در روش‌های احتمالاتی مانند مونت کارلو، عدم‌قطعیت پارامترهای ورودی به صورت تابع توزیع احتمال مدل شده و با استفاده از نمونه هایی از این متغیرهای ورودی، تابع توزیع احتمال متغیرهای خروجی تخمین زده می‌شود. معمولا در این روش‌ها، عدم قطعیت متغیرها به صورت تابع توزیع احتمال گوسین مدل می‌شود. اما ممکن است اطلاعاتی در مورد تابع توزیع احتمال متغیرهای دارای عدم قطعیت نداشته باشیم و تنها بازه‌ای برای تغییرات آنها داشته باشیم. در این صورت می‌توانیم با استفاده از آنالیز بازه‌ای به بررسی مسئله بپردازیم. بدین ترتیب در این روش می‌توان بازه تغییرات برای متغیر‌های خروجی به دست آورد.

در این پروژه قصد داریم با استفاده از آنالیز بازه‌ای محاسبات پخش بار را انجام داده و به کمک آن بازه تغییرات متغیرهای خروجی مسئله پخش بار را به دست آورد.17 و 21 صفحه ورد و pdf

 

برای دانلود کلیک کنید