پاورپوینت کامل و جامع با عنوان پروتئین ها و نقش آن ها در بدن و فعالیت های ورزشی در 28 اسلاید

- پاورپوینت کامل و جامع با عنوان پروتئين ها و نقش آن ها در بدن و فعاليت های ورزشی در 28 اسلاید

پاورپوینت کامل و جامع با عنوان پروتئین ها و نقش آن ها در بدن و فعالیت های ورزشی در 28 اسلاید

 

 

 

 

 

 

 

 

پروتئین‌ها به عنوان بزرگترین درشت‌مولکول‌های موجود در بدن، از جمله مهمترین اجزای بدن هستند که نقش‌های بسیار حیاتی و مهمی در بدن را دارند. این مواد از توالی زنجیره‌های آمینواسیدی تشکیل شده‌اند که براساس نوع پروتئین، تعداد این آمینو اسیدها می‌تواند تا چند هزار نیز برسد. پروتئین‌ها طبق نوع و محل حضورشان عملکرد متفاوتی دارند، از جمله این وظایف می¬توان به فعالیت آنزیمی به منظور کاتالیز فرایند، شناسایی میکروب‌ها و سلول‌های سرطانی، انتقال موادی مانند گازهای تنفسی و سیگنال‌دهی اشاره کرد.

پروتئین‌ها مانند زنجیری از یک کلاف سه‌بعدی بسپارهایی هستند که از ترکیب اسیدهای آمینه حاصل می‌شوند. اسیدهای آمینه مثل یک زنجیر خطی توسط پیوند پپتیدی میان گروه‌های کربوکسیل و آمین مجاور به یکدیگر متصل می‌شوند تا یک پلی پپتید را به وجود بیاورند.

ترتیب اسیدهای آمینه در یک پروتئین توسط ژن مشخص می‌شود. اگرچه کد ژنتیک ۲۰ تا اسید آمینه استاندارد را معرفی می‌کند، اما در بعضی از اندامگان‌ها (ارگانیسم‌ها) کد ژنتیک شامل سلنوسیستئین و در بعضی از آرکی‌باکتری‌ها پ یرولزین می‌باشد. گاهی در پروتئین‌ها دگرگونی به وجود می‌آید: یا قبل از آنکه پروتئین بتواند به وظایفش در یاخته عمل کند یا به عنوان قسمتی از مکانیسم بازرسی. پروتئین‌ها معمولاًبه یکدیگر می‌پیوندند تا یک وظیفه‌ای را با یکدیگر انجام دهند که این خود باعث استوار شدن پروتئین می‌شود. چون ترتیب‌های نامحدودی در توالی و طول زنجیره اسید آمینه‌ها در تولید پروتئین‌ها وجود دارد، از این رو انواع بی‌شماری از پروتئین‌ها نیز می‌توانند وجود داشته باشند. پروتئین‌های درون‌یاخته‌ای در بخشی از یاخته به نام ریبوزوم توسط آران‌ای (RNA) ساخته می‌شوند.

در ژانویه ۲۰۱۵ (بهمن ۱۳۹۳) دانشمندان آمریکایی و استرالیایی موفق به بازیافت پروتئین شدند. آنان با استفاده از اوره و نوعی همزن مخصوص، تخم مرغ آب‌پز را دوباره به تخم مرغ خام تبدیل کردند.

 

فهرست مطالب:

مقدمه

نامگذاری پروتئین ها به عنوان اساس زندگی

موارد افزایش نیاز به پروتئین

ساختمان یک اسید آمینه

اسیدهای آمینه ضروری

طبقه بندی پروتئین ها

طبقه بندی پروتیین های غذایی

ارزش غذایی پروتئین ها

نقش پروتئین ها در بدن

تأمین رشد و تهیه بافتهای جدید

ساختن ترکیبات ضروری و نگهداری بافتها

تنظیم مایعات بدن

تثبیت PH خون

سنتز پادتن

تولید انرژی

هضم پروتئین ها

غلظت اسیدهای آمینه در خون

متابولیسم پروتئین ها

ارتباط پروتئین با چربی و کربوهیدرات

تنظیم هورمونی متابولیسم پروتئین

رابطه سن با مصرف پروتئین

ارتباط پروتئین با ورزش

دلایلی که پروتئین ها برای مصرف انرژی زایی مناسب نیستند

عوامل مؤثر در میزان مصرف و احتیاج پروتئین

مضرات مصرف بیش از حد پروتئین

و…

برای دانلود کلیک کنید