پاورپوینت کامل و جامع با عنوان مواد معدنی و نقش آن ها در بدن و فعالیت های ورزشی در 22 اسلاید
دید کلی
املاح در همه جا خاک ، آب ، گیاه و بدن انسان وجود دارند. در بدن ما نیز انواع مختلفی از آنها موجود است که به اسخوانهایمان استحکام میبخشند و حیات سلولهای بدنمان را تأمین میکنند.
املاح مورد نیاز بدن انسان
املاح مود نیاز بدن ما به دو دسته عمده تقسیم میشوند:
- املاح کلی (ماکرو)
- املاح جزئی (میکرو)
تفاوت این دو از اسمشان معلوم است. املاح کلی به میزان بیشتری در بدن موجود هستند، از اینرو ما به میزان بیشتری از آنها نیازمندیم و املاح جزئی به میزان کم در بدن ما وجود دارند، پس روزانه میزان کمی از آنها مورد نیاز است. ولی این دلیل بر این نیست که از درجه اهمیت کمتری برخوردار هستند.
ورود املاح به بدن
در بدن ما بطور متوسط 2 تا 3 کیلو املاح مختلف وجود دارد که نصف بیشتر آن کلسیم است. املاح از طریق غذا به بدن ما وارد شده ، در اثر هضم غذا آزاد میشوند و بهصورت یون ، جذب دیواره روده میشوند و از طریق خون به کبد و دیگر اندامها هدایت میشوند. مقداری از آن ، همان لحظه استفاده شده ، باقیمانده ذخیره میشود و اضافی آن از بدن دفع میگردد.
شرایط مختلفی بر جذب املاح مؤثر است، مثلاً املاح موجود در بعضی غذاها بهتر ( منابع حیوانی) و در بعضی غذاها کمتر جذب میشوند. خوردن بعضی غذاها با هم موجب میشود مواد غذایی موجود در یکی جذب املاح دیگری را کند کند و یا سرعت ببخشد. مثلاً خوردن سبزیجات با غذاهای گوشتی جذب آهن موجود را افزایش میدهد.
گاهی املاح مختلف برای ورود به دیواره روده رقابت میکنند، مثلاً کلسیم موجود در لبنیات با آهن غذاهای گوشتی در ورود به خون رقابت میکند، پس بهتر است با هم مصرف نشوند.
کسانی که مکمل مصرف میکنند، باید مراقب باشند که مصرف بیش از حد یک عنصر جذب عناصر دیگر را کاهش میدهد.
فعالیت املاح در بدن
املاح در بدن ما فعالیتهای متفاوتی دارند که از آن جمله تنظیم فعالیت آنزیمها ، کمک به انتقال مواد در دیواره سلول ، حفظ تعادل اسیدی و بازی بدن ، استحکام استخوان ، حرکت عضلات ، انتقال پیامهای عصبی و صدها فعالیت دیگر است. بدن انسان به مواد معدنی نیازمند است، زیرا املاح و عناصر معدنی قسمتی از ساختمان یاختهها و مایعات بدن را تشکیل میدهند.
نقش املاح معدنی در بدن
- املاح معدنی، در فعل و انفعالات شیمیایی بدن نقش مهمی ایفا میکنند و در تحریک عضله و انعقاد خون مؤثر میباشند.
- این املاح ، اسیدهای متشکله در بدن را خنثی و بدون اثر میسازند.
- بین فشار مایعات و یاخته های بدن تعادلبرقرار میکنند.
فهرست مطالب:
مقدمه
نقش مواد معدنی در بدن
عناصر معدنی فراوان
طبقه بندی عناصر معدنی و مقدار آنها در بدن
طبقه بندی عناصر معدنی بر اساس وظایف آنها در بدن
وظیفه ساختمانی
وظیفه نگهداری تعادل محیط داخلی
وظیفه همراهی و همکاری
الکترولیت ها
مواد معدنی مهم
نیاز روزانه به مواد معدنی مهم
نقش مواد معدنی مهم
عوارض مواد معدنی مهم
مواد معدنی و عملکرد آنها در ورزش
و…