بیماری های شغلی

- بیماری های شغلی

بیماری های شغلی

عنوان: بیماری های شغلی

قالب بندی: WORD

تعداد صفحات: 18

این تحقیق در مورد بیماری های شغلی می باشد و به بررسی انواع بیماری های مرتبط با شغل و روش های پیشگیری از آن ها می پردازد. 

مقدمه

در یک تعبیر ساده، عرصه کار، مانند عرصه جنگ است و نبردی است میان انسان و زندگی که صحنه ستیز آن محیط کار و اسلحه آن وسایل کار و سپر آن حفاظت و بهداشت کار است.

سازمان جهانی بهداشت و سازمان بین المللی کار “ایمنی و بهداشت کار” و “کار سالم را به واقعیت تبدیل کنیم” را شعار خود در این سال ها قرار داده اند، با توجه به اینکه کشور ما در هر دو سازمان عضویت دارد، این شعارها نشان از اهمیت کار و کارگر دارد .

به واقع بیماری های شغلی در اثر تماس نیروی انسانی با عوامل مضر شیمیایی، فیزیکی و بیولوژیکی محل کار بوجود می آیند. در کشورهای در حال توسعه بیماری های شغلی از شیوع بالایی برخوردارند که در مواردی باعث خسارات جانی و مالی جبران ناپذیری می گردند. در این میان بهداشت حرفه ای شاخه ای نسبتاً جدید در عرصه سلامت است که می کوشد با انجام معاینات قبل از استخدام ،معاینات دوره ای و معاینات خاص، از طریق شناسایی و کاهش میزان این مشکلات، در راستای حفظ سلامتی و توانمندی نیروی ماهر و متخصص در محیط های تولیدی و صنعتی و بهره وری بیشتر و استمرار فعالیت ثمربخش نیروی کار در خدمت صاحبان صنعت و مراکز تولیدی انجام وظیفه کند .امروزه بازارهای جهانی با اتکا به فناوری های روز و بهره گیری از منابع انسانی کارآمد، به سرعت در حال گسترش است. در جهان صنعتی امروز ؛بسیاری از کارگران و کارکنان ناچارند خود را با شرایط نامناسبی که محیط و ابزار مورد استفاده بر آنها تحمیل می کنند منطبق و متناسب سازند و با محدودیت های ایجاد شده به گونه ای کنار آیند.

پس از انقلاب صنعتی؛ صنعت و فناوری رشد چشمگیری یافت. با وجود این بهبود وضع زندگی افزایش سطح تولید و راحت تر شدن کارها که ناشی از پیشرفت علمی و فنی بود، مشکلات و گرفتاری های بسیاری را برای انسان بوجود آورد. پیشرفت روزافزون علم و به تبع آن ماشینی شدن صنعت سبب شده است که انسان در معرض خطرات روز افزون فراوانی قرار گیرد که تاقبل از این هرگز وجود نداشته است، بر همین اساس لازم است که کارفرمایان در صورت لزوم اقدام به بکارگیری مکانیسم های کنترلی برای حذف یا کاهش ریسک های (خطرات) تحمیلی بر کارکنان نمایند .

به اعتقاد کارشناسان عواملی که باعث ایجاد مخاطراتی در محیط کار برای فرد می شوند عبارتند از حریق و آتش سوزی، وضعیت نامناسب بدن حین کار، بلند کردن بارهای سنگین، سر وصدا، کمبود روشنایی، گرد و غبار و دیگر آلاینده های هوای محیط کار.

تقریباً افراد یک سوم زندگی خود را در محیط کارشان به سر می برند و بیماری های شغلی ممکن است در درازمدت برای فرد ایجاد شوند که معمولاً غیر قابل درمان هستند.

پیشگیری از بیماری های شغلی راه های بسیار ساده تری از درمان دارد؛ با توجه به عوامل مخاطره آمیز زیادی که در محیط کار کارکنان وجود دارد لازم است افراد برای حفظ سلامتی توصیه های بهداشتی را در محیط کارشان بکار بندند.

برخی بیماری ها به خصوص سرطان ها در خانواده هایی که سرپرست آنها به طور مثال با آزبست یا برخی عوامل سرطان زای محیط کار سر و کار داشته اند، بیشتر دیده شده است و این در حالی است که بسیاری از کارگران در این شرایط جزو کارگران روزمزد و پیمانی محسوب می شوند که قوانین کار شامل حال آنان نمی شود.

چه بسا نظارتی هم که در کارخانه ها و صنایع انجام می شود، شامل کارخانه ها و صنایع درشت است و این در حالیست که ۸۰ درصد کارگران در کارخانه های کوچک و کمتر از ۵۰ نفری کار می کنند که حتی قانون تامین اجتماعی و معاینات ادواری هم برای این کارگران انجام نمی شود و قانونی بر آنان حکمفرما نیست.

به مناسبت ۱۱ اردیبهشت روز جهانی کارگر و با درک اهمیت این موضوع به ضرورت های توجه به بهداشت حرفه ای کارگران، معاینات کارگری و طب کار پرداخته ایم.

بیماری های شغلی یا حرفه ای را تعریف کنید؟

به اختلالات و عوارضی گفته می شود که در محیط های کار غیرفنی و غیربهداشتی و یا بر اثر رعایت نکردن اصول و قواعد درست انجام کار، عارض می شوند.

فهرست مطالب

مقدمه
بیماریهای شغلی به چند دسته تقسیم می شوند؟
پنج نوع بیماری ناشی از عوامل فیزیکی را نام ببرید؟
الف) بیماریهای ناشی از سرمای محیط کار
ب) عوارضی ناشی از آلودگی های صوتی
ت) لرزش و ارتعاشات
ث) بخار آب و هوا
ج)اشعه
انواع بیماریهای ناشی از عوامل شیمیایی را نام ببرید؟
الف) گاز آمونیاک
ب) گاز فریون
ج) so2
د) حلال ها
ه) H2s
بیماریهای ناشی از عوامل بیولوژیک را نام ببرید؟
برای پیشگیری از عوارض صوتی ، چه اقداماتی می توان انجام داد؟
گام نخست ؛ شناخت بیماری ها و آسیب های شغلی 
در حاشیه ؛ این ماشین آلات خطرساز… 
گام دوم ؛ معاینات کارگری و توجه به بهداشت حرفه ای 
گام آخر؛ طب کار رشته ای مهجور … 
نتیجه گیری

برای دانلود کلیک کنید