اصول بهداشت و بازرسی گوشت در کـشـتـارگـاه طـیـور

- اصول بهداشت و بازرسي گوشت در كـشـتـارگـاه طـيـور

اصول بهداشت و بازرسی گوشت در کـشـتـارگـاه طـیـور

PowerPoint قابل ویرایش
 123 صفحه

اسلاید ۱ :

۱-گله طیور باید ۴۸ ساعت قبل بارگیری به کشتارگاه ،توسط دکتر فارم یا  کارشناس دامپزشکی مورد معاینه درمانگاهی قرار گیرد

۲-کشتار ترجیحا در کشتارگاه طیور داخل استان ویا نزدیکترین کشتارگاه انجام شود

۳-درصورت فقدان کشتارگاه ویا کمی ظرفیت کشتارگاهی با رعایت ضوابط حمل واخذ مجوز به استان همجوار بلامانع است

 

اسلاید ۲ :

۴-درخصوص مرغ مادر وتخمگذار درصورت نبود امکانات کشتارگاهی با تایید سلامت گله امکان کشتاردر استان همجوار میسر است

۵-خودروهای حمل باید پروانه اشتغال به حمل طیور زنده وگواهی ضد عفونی داشته باشند

۶-مرغداران موظفند ازورود خودروهای فاقد گواهی ضدعفونی به فارم جلوگیری نمایند

۷-رعایت پرهیز غذایی ودارویی پیش از کشتار ضروری می باشد

۸-در مرغداری دارای تلفات نامتعارف حداقل ۲۵نمونه خون برای آزمایشات سرولو‍‍ژیک مورد نیاز است

 

اسلاید ۳ :

۱-حمل ونقل بین استانی

مستلزم اخذ مجوز بهداشتی –قرنطینه ای حمل از دامپزشکی مبدا می باشد

۲-حمل ونقل بین استانی

حمل ونقل در محدوده داخل استان با گواهی توسط مسئول فنی مرغداری مجاز است

نکته:در صورت گزارش بیماری اخطار کردنی صرفا با مجوز شبکه دامپزشکی میسر است

نکته :صدور گواهی جهت واحد مستقر درکانون آلوده ممنوع است

 

اسلاید ۴ :

۳-حمل ونقل طیور کشتاری

خودرودارای پروانه اشتغال به حمل طیور زنده باشد

کلیه سطوح اتاق حمل قابل شتشو وضد عفونی باشد

درهنگام حمل طیور مجهز به پوشش مناسب مانند توری فلزی باشد

 

۴-شرایط قفس حمل

طوری طراحی شودکه مرغ بدون زخمی شدن در آن جای گیرد

قفس سالم وتمیز وقابل شستشو وضدعفونی باشد

مرغ ها با وزن های متفاوت درآن جای گیرد

 

اسلاید ۵ :

دان ۴تا۶ساعت پیش ازکشتار قطع شود

فاصله بین قطع دان  تا تخلیه آخرین پرنده در قلابزنی حداکثر ۱۲ساعت باشد

آب آشامیدنی باید تا یک ساعت قبل از بارگیری در دسترس پرنده باشد

رعایت دوره پرهیز از مصرف در کلیه داروها الزامی می باشد

 

اسلاید ۶ :

مجوز بهداشتی قرنطینه ای توسط مسئول فنی بهداشتی دقیقا کنترل ودرصورت تایید اجازه تخلیه در کشتارگاه صادر نماید

 

اسلاید ۷ :

پس ازتخلیه از قفس ۱تا ۲ساعت استراحت در سالن انتظار در نظر گرفته شود وحداکثر ۴ساعت است

قفس ها ی حمل طیور ووسایط نقلیه پس ازتخلیه به خوبی تمیز وضدعفونی گردد

گواهی نظارت بر شتشو وضد عفونی برابر فرم مربوطه با مهر مسئول بهداشتی جهت ورود به مرغداری

 

 

نکته :کنترل منظم ونظارت مستمر توسط مسئول فنی بهداشتی کشتار گاه  بر نحوه شتشو وضدعفونی ضروری است

 

اسلاید ۸ :

کنترل سلامت ظاهری پرندگان آماده کشتاراز نظر ظاهری نوک ،تاج،چشم ها ،وضعیت بالهاوپنجه ها،مقعد،حرارت بدن،سرحال بودن وواکنش  درحالی که میان دودست گرفتار شده وخفگی حین حمل مورد بازرسی باشد

کلیه بیماری های میکروبی، ویروسی، قارچی وانگلی مورد بازرسی قرارگیرد

اسلاید ۹ :

طیور کشتاری باید با احتیاط وبا کمترین استرس آویخته شوند

فاصله زمانی بین پابند زنی وشوک دادن باید حداقل ۲۵ثانیه وحداکثر ۳دقیقه برای ماکیان و۶دقیقه برای بوقلمون باشد

 

اسلاید ۱۰ :

بی حس کردن طیور در داخل حمام بی حسی  وسر پرندگان کاملا در آب فرو نرود

ولتا‍ژمناسب به منظور بی هوش کردن ۷۰تا ۱۰۰ولت برای ماکیان و۸۰تا۱۱۰ولت برای بوقلمون وبه مدت ۳تا۵ثانیه است

مدت زمان بی حسی قبل ازکشتار ۳۰ثانیه بطول می انجامد

مطالب فوق فقط متون اسلاید های ابتدایی پاورپوینت بوده اند . جهت دریافت کل ان ، لطفا خریداری نمایید .

برای دانلود کلیک کنید