بیماری دیفتری

- بیماری دیفتری

بیماری دیفتری

عنوان: بیماری دیفتری

قالب بندی: WORD

تعداد صفحات: 16

این تحقیق در مورد بیماری دیفتری می باشد و به صورت کامل ، به معرفی تاریخچه ، علل ، عوارض ، انواع و درمان این بیماری می پردازد.

مقدمه
دیفتری و خناق بیماری عفونی و مسری خطرناکی است که به صورت همه گیر و بومی در می آید میکروب مسئول بیماری کورینه باکتریوم دیفتریه بیشتر در گلو (روی لوزه ها) ، حلق و بینی موضع می گیرد و ایجاد پرده سفید یا خاکستری رنگ می کند.
سم مترشحه از آن باعث علائم عمومی ،‌قلبی ، عصبی و کلیوی شده موجب مرگ می شود . میکرب بیماری را به آسانی در گلو و مجاری تنفس می توان یافته و کشت داد. 
دیفتری پوستی ،‌ چشمی ، تناسلی و بینی هم دیده می شود و در تمام اشکال آن امکان خطر وجود دارد ، سم دیفتری اغلب باعث فلج اطفال و نارسائی قلب و مرگ می گردد. 
دیفتری بیماری شدید و بالقوه کشنده‌ای است که میزان مرگ و میر آن در کودکان خردسال و افراد مسن زیادتر است. عامل این بیماری باکتری کورینه باکتریوم دیفتریا است. در واقع دیفتری یک کلمه یونانی است و اسم بیماری است که در آن قسمت فوقانی دستگاه تنفسی دچار مشکل می‌شود و از علایم آن می‌توان به گلودرد تب خفیف و مواد و غشاهای چسب‌ناک بر روی لوزه و حلق و داخل سوراخ بینی اشاره کرد و نوع خفیف آن نیز می‌تواند به پوست محدود شود.
دیفتری باعث زوال در غلاف‌های عصبی در بخش مرکزی وپری فرال سیستم عصبی که منجر به انحطاط در مرکز کنترل و در نتیجه از دست دادن احساس می‌شود
در بسیاری از کشورهای پیشرفته به وسیله واکسیناسیون فراگیر به کلی ریشه‌کن شده‌است. برای مثال در طول سال‌های ۱۹۸۰ تا ۲۰۰۰ کلا ۵۲ مورد دیفتری گزارش شده در حالی که در طول سالهای ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۷ فقط ۵ مورد الودگی به دیفتری گزارش شده چرا که تمام بچه‌ها در مدارس توسط واکسن واکسیناسیون می‌شوند.همچنین واکسیناسیون بزرگسالان نیز انجام شده بخصوص برای افرادی که به مناطقی سفر می‌کنند که هنوز دیفتری وجود دارد .اگرچه با افزایش سن تاثیر واکسیناسیون به مراتب کاهش می‌یابد.

فهرست مطالب

مقدمه
تاریخچه دیفتری
دیفتری پوستی 
علل‌
علائم وعلامت‌ها
مراحل‌ اولیه
مراحل‌ انتهایی
نشانه های بالینی 
عوامل‌ افزایش‌دهنده‌ خطر
طریقه انتقال 
عوارض بیماری
پیش گیری 
درمان
آنتی بیوتیک 
درمانهای پیشگیری کننده 
دوزهای یادآور
مراقبت شخصی

برای دانلود کلیک کنید