پاورپوینت کامل و جامع با عنوان بررسی هیدروفلوئوریک اسید، بوریک اسید، سیتریک اسید و کربنیک اسید در 28 اسلاید
تیز آب یا اسید (به زبان لاتین acidus به معنای ترش) مادهای شیمیایی است که مشخصههای محلولهای آبی آن مزهٔ ترش، توانایی تغییر رنگ تورنسل آبی به قرمز، و نیز توانایی واکنش با بازها و بعضی فلزات ویژه (همچونکلسیم) و تشکیل نمک هستند. محلولهای آبی اسیدی دارای پیاچ کمتر از ۷ هستند. پیاچ پایین به معنای اسیدی بودن بیشتر و غلظت بالاتر یونهای مثبت هیدروژن است. محلولها یا مواد شیمیایی را که ویژگیهای اسیدمانند داشته باشند اسیدی میخوانند.
اسیدها موادی ترش مزهاند، خاصیت خورندگی دارند، شناساگرها را تغییر رنگ میدهند و بازها را خنثی میکنند.
لی بیگ: اسید موادی هست که در ساختار خود هیدروژن یا هیدروژنهایی دارند که در واکنش با فلزها توسط یونهای فلز جایگزین میشوند.
آرنیوس: اسیدها موادی هستند که ضمن حل شدن در آب یون +H (یون هیدروژن) آزاد میکنند. البته یون +H به صورت آزاد در آب وجود ندارد و به سرعت آبپوشی شده و تبدیل به یون هیدرونیوم (+H3O) میشود. بازها موادی هستند که ضمن حل شدن در آب یون -OH (یون هیدروکسید) آزاد میکنند. این تعریف فقط به موادی محدود میشود که در آب قابل حل باشند (یکی از اشکالات مدل اسیدی آرنیوس در همین است). نظریه آرنیوس در تصحیح و تکمیل نظریات آنتوان لاووازیه و سر همفری دیوی مطرح شد. قبل از سوانت آرنیوس و در حدود سال ۱۸۰۰ میلادی، اغلب شیمیدانان فرانسوی از جمله آنتوان لاووازیه، تصور میکردند که تمام اسیدها دارای اکسیژن هستند. این در حالی بود که اغلب شیمی دانان انگلیسی از جمله سر همفری دیوی اعتقاد داشتند که تمام اسیدها دارای هیدروژن هستند.
لوری-برونستد: اسید گونهای است که در واکنش شیمیایی پروتون (یون+H) میدهد و باز گونهای است که در واکنش شیمیایی پروتون (یون+H) میپذیرد. لوری و برونستد این تعریف را بیان کردند، که از آن بر خلاف تعریف آرنیوس میتوان در محیط غیر آبی هم استفاده کرد.
لوییس: اسیدها موادی هستند که در واکنشهای شیمیایی پیوند داتیو میپذیرند. بازها موادی هستند که در واکنشهای شیمیایی پیوند داتیو میدهند. تعریف لوییس را با نظریه اوربیتال مولکولی هم میتوان بیان کرد. بهطور کلی، اسید میتواند یک جفت الکترون از بالاترین اوربیتال خالی در پایین اوربیتال خالی خود دریافت کند. این نظر را گیلبرت لوییس مطرح کرد. با اینکه این تعریف گستردهترین تعریف است. تعریف لوری-برونستد کاربرد بیشتری دارد. با استفاده از این تعریف میتوان میزان قدرت یک اسید را هم مشخص نمود. از این مفهوم در شیمی آلی هم استفاده میشود (مثلاً در کربوکسیلیک اسید).
در مقابل، بازها موادی با مزهٔ گس-تلخ هستند. حالتی مانند صابون در تماس با دست دارند، شناساگرها را تغییر رنگ میدهند و اسیدها را خنثی میکنند. اگر یک اسید و یک باز با هم واکنش بدهند آب و نمک تولید میشود (نمکها خود از یک فلز و یک نافلز تشکیل شدهاند).
فهرست مطالب:
هیدروفلوئوریک اسید
آسیب های HF
قدرت اسیدی هیدروفلوئوریک اسید
حل شدن HF
شناساگرهای هیدروفلوئوریک اسید
خصوصیات هیدروفلوئوریک اسید
خطرات هیدروفلوئوریک اسید
بوریک اسید
بلورهای بوریک اسید
مولکول بوریک اسید
تهیه بوریک اسید
کاربرد درمانی بوریک اسید
شناساگرهای بوریک اسید
خصوصیات بوریک اسید
ساختار و خطرات بوریک اسید
کربنیک اسید
مولکول کربنیک اسید
شناساگرهای اسید کربنیک
خصوصیات اسید کربنیک
اسید سیتریک
ساختار اسید سیتریک
ساده ترین روش تولید اسید سیتریک
شناساگرهای اسید سیتریک
خصوصیات و خطرات اسید سیتریک