پاورپوینت کامل و جامع با عنوان انرژی زایی زیستی در 74 اسلاید

- پاورپوینت کامل و جامع با عنوان انرژی زایی زیستی در 74 اسلاید

پاورپوینت کامل و جامع با عنوان انرژی زایی زیستی در 74 اسلاید

 

 

 

 

 

 

 

 

نیاز انسان به غذا یکی از احتیاجات ذاتی یا فیزیولوژیک است که مهمترین عامل بقای زندگی و طول عمر می باشد.احتیاج به غذا دائمی است و ارگانیسم را مجبور میکند تا برای بدست آوردن غذا و رفع گرسنگی کوشش کند.
تغذیه صحیح و متعادل نه تنها پدیده رشد را میسر می سازد و به تندرستی و طول عمر می انجامد،بلکه با تاثیر بر روی اعصاب و روان سبب رشد فکری و نمو نیروهای روانی می گردد.
تر کیب شیمیائی غذای انسان باید شامل پروتئین ها، چربی ها، کربوهیدرات ها، مواد معدنی ، ویتامین وآب باشد تا رشد و سلامت یاخته های بدن تامین شود.این مواد با تغییراتی که در لوله گوارش حاصل میکند قابل جذب می شوند و برای تامین احتیاجات حیاتی مورد استفاده یاخته های بدن قرار میگیرند.

غذا به ماده جامد یا مایعی گفته میشود که بعد از خوردن و هضم شدن ایجاد حرارت و انرژی کرده و موجب ترمیم بافتها ،رشد و نمو و تنظیم اعمال حیاتی می گردد.
تمام موجودات زنده برای آنکه بتوانند به زندگی خود ادامه دهند ،احتیاج به غذا دارند.خواه این موجود زنده انسان باشد یا یک حیوان و یا حتی یک موجود بسیار کوچک ذره بینی مانند میکروب و…..
از طرفی هر روز تعدادی از سلولهای بدن می میرندو باید سلولهای تازه جای آنها را بگیرند برای این منظور باید سلولها مواد لازم را از غذا بدست آورند.همچنین حفظ گرمای طبیعی بدن -که در موقع سلامت همیشه ثابت است-،مبارزه با میکروب ها و عوامل بیماری زا،رشد روزانه مو و ناخن،کار قلب و دستگاه تنفس ،حرکات بدن،قدرت کار و فعالیت انسان و حتی کارهای فکری هم در گروی دریافت کافی مواد غذائی میباشد.
معمولا غذائی که انسان مصرف میکند از مواد مختلفی تشکیل شده است که عبارتند از:
مواد قندی و نشاسته ای یا کربوهیدرات هاو مواد چربی که انرژی زاهستند و انرژی روزانه را تامین میکنند، مواد پروتئین جهت نگهداری و ترمیم بافتها و ساختتن بافتهای جدید لازم است، ویتامین و مواد معدنی و آب انرژی زا نیستند- کالری ندارند-ولی برای رشد طبیعی مورد نیاز می باشند.دریافت ناکافی آنها باعث بروز کندی رشد،اختلالات خونی وعدم استحکام استخوانها میشود.

 

فهرست مطالب:

اهداف

ساختار سلول

مواد کربن دار

غشاء سلولی

هسته

سیتوپلاسم

تبدیل انرژی زیستی

گرما پویایی

واکنشهای شیمیایی سلولی

واکنشهای دوتایی

آنزیم ها

کاهش انرژی فعال سازی

کربوهیدراتها

فروکتوز

سلولز و نشاسته

گلیکوژن

چربی ها

فسفولیپیدها

کلسترول

پروتئینها

فسفاتهای پر انرژی

انرژی زایی زیستی

تولید ATP از طریق روند بی هوازی

مفهوم واکنشهای اکسید و احیاء‌

تولید ATP در روند هوازی

زنجیره انتقال الکترونی

شمارش ATP تولید شده در روند هوازی

کنترل روند گلیکولیز

کنترل چرخه کربس و زنجیره انتقال الکترونی

و…

برای دانلود کلیک کنید