تحقیق در مورد هنر و معماری اسلامی

- تحقیق در مورد هنر و معماری اسلامی

تحقیق در مورد هنر و معماری اسلامی

لینک دانلود و خرید پایین توضیحات

دسته بندی : وورد

نوع فایل .doc ( قابل ویرایش و آماده پرینت )

تعداد صفحه : 235صفحه


 قسمتی از متن .doc : 

 

‏فصل اول ‏–‏ هنر و معماری اسلامی

‏–‏ خلاقیت و هنر :

‏ ‏هر خلقی بدون خلاقیت نمی تواند‏ صفت‏ هنر‏ بودن را برخود ح‏م‏ل کند. خلاقیت در دو بعد م‏ط‏رح است ، شکل و معنا (صورت و معنا ) . افلاطون به نظام معنایی تاکید می کرد و آنچه را به عالم‏ ‏معقول مربوط بود زیبایی دانست و ارسطو به نظام ‏شکل ‏بها می داد و زیبایی را در ترکیب و عناصر اجزاء می دانست.

‏–‏ هنر و هنر دینی :

‏ ‏موسس مباحث نظری در باب هنر ، افلاطون بوده است ، اما در حقیقت مفصل ترین مباحث عقل نظری یونانی در باب هنر را در آثار ارسطو می توان مشاهده کرد. اراء ارسطو در باب هنر ، تفصیل آراء افلاطون و باز اندیشی در مبادی متافیزیک یونانی است .

‏هنر دینی را می توان محاکات وابداع امر ‏غ‏یبی و تجلیات حق تعالی در صورت خیالی دانست که در قرب و نسبت بی واسطه با حق حاصل می شود.

‏دو صورت بارز هنر دینی که در مقابل هنر مرگ آلوده و زمینی جهان یونانی ‏–‏ رومی قد علم کرد ‏،‏ هنر مسیحی و هنر اسلامی است که آنها را می توان به هنر ‏حق و حقیقت تعبیر کرد . البته این دو هنر را نمی توان عین و مظهر تام و تمام حقیق‏ت‏ی دانست که حضرت عیسی (ع) و حضرت محمد (ص) مظهر آن بوده اند. حضرت نبی اکرم انسان کاملی است و جامع جمال و جلال الهی ، و می توان ایشان را هنرمندی خواند که هنرش را قدسیان با او در میان گذاشته اند.

‏هنرمند دینی متعهد است تا مردم را دعوت به حق و حقیقت کند و این علت غایی هنر دینی است.

‏1‏-3 ‏–‏ هنر اسلامی :

‏1-3-1 پیدایی هنر اسلامی :

‏ ‏کیری‏س‏تین پرایس در کتاب تاریخ هنر اسلامی درباره آغاز آن چنین می نویسد :

‏ ‏«‏ داستان هنر اسلامی با چکاچاک شمشیر و آوای سم ستوران در بیابانها و بانگ بلند پیروزی الله اکبر آغاز می شود ‏»‏ . حقیقت و باطن هنر اسلامی الله اکبر است و جلوه چنین حقیقتی است که با وجود صور مختلف و تالیفاتی که از هنرهای ملل و نحل قدیم ‏در ‏حکم ماده هنر اسلامی که به آن اشاره خواهد شد ، برای صورت بهره گرفته شده ، به خوبی قابل تمیز است .

‏ ‏طرح تاریخ هنر اسلامی و شرح اوضاع حاکم بر آن بسا مشکل تر از بررسی و مطالعه تاریخ علم یا سیاست اسلامی است . ‏- تیتوس بوکهارت ، هنر اسلامی ، ترجمه مسعود رجب نیا )

‏ ‏به بیان بوکهارت و بسیاری از مورخین و م‏س‏تشر‏ق‏ین ، هنر اسلامی با واسطه از قرآن کریم و احادیث نبوی سرچشمه نگرفته و ظاهرا پایه دینی ندارد در حالیکه عمیقا صغبه اسلامی به خود گرفته است .

‏1-3-2 ‏: ماده هنر اسلامی

‏ ‏پس از فتوحات صدر اسلام در حالیکه جامعه دینی آرامش درونی و بیرونی می یافت ، در محیط شهری به جای توجه به سرچشمه فیاض روح اسلامی ، هنر بیگانه ای در حکم

برای دانلود کلیک کنید