پاورپوینت کامل و جامع با عنوان نگهداری، محافظت و حرکت در جانوران در 51 اسلاید
جانوران یکی از انواع مهم جانداران هستند که از دو زیرگروه اصلی مهرهداران و بیمهرگان تشکیل شدهاند.
در تعریف زیستشناسی به سلسله جانوران Animalia، پُریاختگان Metazoa هم گفته میشود که بدین گونه تعریف میشود: «سلسلهای از ارگانیسمهای پُریاخته که از رویان تکوین مییابند.
جانوران، موجودات زنده پُریاخته و یوکاریوتی هستند.باور بر این است که جانوران در طی تکامل از یوکاریوت های تک سلولی ایجاد شدند که اولین بار توانستند در کنار هم رشد کنند،ابتدا همزیستی بین دو پروکاریوت که یکی دیگری را بلعیده بود و سلول بلعیده شده در نقشمیتوکندری بقای خود را حفظ کرد،و این ارتباطی سودآور برای هر دو سلول بود که شایستگی تکاملی آن سلول-که منشا یوکاریوت هاست -را بالاتر برد و نسل آن ادامه یافت.پس از به وجود آمدن سلول میتوکندری دار(همان منشا یوکاریوت ها)نقطه ی عطف دیگر،توانایی انتقال پیام بین سلولها بود،گروهی در ارتباط با محیط بیرون ماندند و فضای درونشان به محیط داخلی تکامل پیدا کرد،گروهی دیگر نیز به تولید مثل اختصاص یافتند.بعد ها ارتباط های سلولی شامل پروتئین ها شد و بعد با افزایش اندازه بدن،زمینه تکامل نورون ها فراهم شد.ساختار بدن جانوران سرانجام زمانیکه رشد میکنند ثابت میگردد، هرچند برخی از این ساختارها بعدها در طول حیاتشان دچار دگردیسی میشوند. تمامی جانوران جنبنده هستند، بدین معنی که حداقل در مرحلهای از زندگی خود میتوانند حرکت کنند. همهٔ جانوران دگرپَرورد heterotrophهستند یعنی برای تأمین انرژی و رفع نیازهای غذایی خود از مواد آلی ساختهشدهٔ سایر موجوداتِ زنده استفاده میکنند.
معروفترین جانوران شاخه در فسیلهای مربوط به گونههای دریایی در طول انفجار دورهٔ کامبرین حدود ۵۴۲ میلیون سال پیش، پیدا شدند. جانوران به زیر گروههای مختلفی تقسیم می شوند که به این قرار است: ۱.مهرهداران شامل حیوانات (پرندگان، پستانداران، دوزیستان، خزندگان، ماهیها)؛ ۲.بی مهرگان شامل نرمتنان (صدفهای دوکفهای، صدفهای خوراکی، هشتپا، ماهی مرکب، حلزون)؛ بندپایان (هزارپاها، حشرات، عنکبوتها، عقربها، خرچنگها، میگوها، شاه میگوها)؛ کرمها (کرم خاکی، زالو)؛ اسفنج؛ و ماهی ژلهای.
حیوان در زبان فارسی عموما به مهره داران اطلاق میشود مثلا شیر,کبوتر,تمساح ولی بی مهرگان حیوان نامیده نمی شوند.
فهرست مطالب:
بافت پوششی در گروههای مختلف جانوری
بافت پوششی مهره داران
رنگ در جانوران
دستگاههای اسکلتی
حرکت در جانوران
حرکت آمیبی
حرکت عضلانی
مکانیسم انقباض عضلات
محیط داخلی بدن، ترکیبات مایعات بدن
مکانیسمهای دفاعی بدن
فاگوسیتوز
ایمنی اکتسابی در مهره داران
پاسخ ایمنی هومورال
پاسخ ایمنی با واسطۀ سلولی
گردش مایعات
تنفس
تنفس پوستی
آبشش ها
ریه ها
تراکه ها
هوموستازی و تنظیم آب و فشار اسمزی
آب و تنظیم اسمزی در جانوران آبزی
تنظیم اسمزی در جانوران خشکی زی
دفع
واکوئلهای انقباضی
نفریدیوم
کلیه بندپایان
کلیه مهره داران
تغذیه و هضم
هماهنگی عصبی و اندامهای حسی
دستگاه عصبی مهره داران
دستگاه عصبی محیطی مهره داران
چگونگی عمل سلول عصبی
انتقال پیام عصبی میان نورونها
نور و بینایی
گیرنده های شیمیایی
گیرنده های مکانیکی
خط جانبی ماهیان
تولید مثل، رشد و تکوین
تولید مثل رویشی
تولید مثل جنسی
لقاح
جنین
اکولوژی و انتشار جانوران