پاورپوینت کامل و جامع با عنوان پیدایش تشکل های اقتصادی در جهان در 57 اسلاید

- پاورپوینت کامل و جامع با عنوان پیدایش تشکل های اقتصادی در جهان در 57 اسلاید

پاورپوینت کامل و جامع با عنوان پیدایش تشکل های اقتصادی در جهان در 57 اسلاید

 

 

 

 

 

 

 

علم اقتصاد (در انگلیسی Economics)، شاخه‌ای از علوم اجتماعی است که به تحلیل تولید، توزیع و مصرف کالاها و خدمات می‌پردازد.

کانون توجه دانش اقتصاد بر این است که عوامل اقتصادی چگونه رفتار و تعامل می‌کنند و اقتصادهای مختلف چگونه کار می‌کنند. در این راستا، یک تقسیم‌بندی اولیه کتاب‌های پایه‌ای اقتصاد، اقتصاد خرد در برابر اقتصاد کلان است. اقتصاد خرد، رفتار عوامل پایه‌ای اقتصاد، شامل عوامل فردی مانند خانوارها و شرکتها یا خریداران و فروشندگان را بررسی می‌کند. در مقابل اقتصاد کلان، کلیت اقتصاد و عوامل مؤثر بر آن شامل بیکاری، تورم، رشد اقتصادی و سیاست پولی و مالی را تحلیل می‌کند.

دیگر تقسیم‌بندی‌های رایج علم اقتصاد، این رشته را به اقتصاد اثباتی (به انگلیسی: positive economics) (تعریف‌کننده “آنچه هست”) در برابر اقتصاد هنجاری (به انگلیسی: normative economics) (دفاع از “آنچه که باید باشد”)؛ اقتصاد نظری در مقابل اقتصاد کاربردی؛ اقتصاد عقلانی در برابر اقتصاد رفتاری؛ و اقتصاد جریان اصلی یا متداول (به انگلیسی: mainstream economics) (اقتصاد ارتدوکس که بیشتر با پیوند میان عقلانیت، فردگرایی و تعادل سروکار دارد) و اقتصاد دیگراندیش (به انگلیسی: heterodox economics) (که رادیکال است و با پیوند میان نهادها، تاریخ و ساختار اجتماعی سروکار دارد).

تحلیل اقتصادی در تمامی ابعاد جامعه کاربرد دارد، از بازرگانی، دارایی، مراقبت بهداشتی گرفته تا موضوعات متنوعی از قبیل جرم و جنایت، آموزش و پرورش، خانواده، حقوق، سیاست، مذهب، نهادهای اجتماعی، جنگ، و علوم پایه. در ابتدای شروع قرن بیست و یکم، از گسترش دامنه اقتصاد در علوم اجتماعی دیگر به عنوان امپریالیسم اقتصاد تعبیر شده‌است. در یکی دو دهه اخیر برخی از اقتصاددانان برای تأکید بیشتر بر پایدار نگاه داشتن محیط زیست شاخه اقتصاد محیط زیست تأسیس کرده‌اند و نیز مطالعاتی را در زمینه اقتصاد بوم‌شناختی (به انگلیسی: Ecological economics)صورت داده‌اند.

 

فهرست مطالب:

عوامل موثر بر ادغام اقتصادی و سیاسی کشورها

فرهنگ مشترک

سابقه تسلط نظامهای سیاسی در یک منطقه

نزدیکی جغرافیایی کشورها

ویژگی های اقتصادی

ویژگی های مشترک اقتصادی اعضا

پیدایش و تکامل اتحادیه اروپا

طرح اروپای واحد

پیامدهای بازار یکپارچه اروپا

اتحادیه پولی اروپایی

پیدایش یورو

مخالفین یورو

شرایط پیوستن به یورو

موسسات اتحادیه اروپا

کمیسیون اروپا

شورای وزیران

وظایف مهم ریاست شورا

دادگاه عالی اروپا

اتحادیه کشورهای جنوب شرقی آسیا

همکاری اقتصادی آسیا و اقیانوس آرام

موافقت نامه تجارت آزاد آمریکای شمالی

اتحادیه تجارت آزاد آمریکای شمالی

اتحادیه کشورهای آمریکای لاتین

بازار مشترک جنوب و شرق آفریقا

جامعه اقتصادی کشورهای غرب آفریقا

نقش بانک جهانی

اهمیت نقش بانک جهانی در اقتصاد بین الملل

سازمان کشورهای صادر کننده نفت

قیمت نفت

پیامدهای افزایش قیمت نفت

و…

برای دانلود کلیک کنید