پاورپوینت کامل و جامع با عنوان مدارات منطقی ترتیبی در 32 اسلاید
در الکترونیک دیجیتال، دروازهٔ منطقی یا گِیت منطقی (به انگلیسی: Logic gate)، روی یک یا دو ورودیِ منطقی، عملیات منطقی انجام میدهد و یک خروجی منطقی تولید میکند. اساس عملکرد آن بر منطق بولی استوار است، که بر تمام مدارهای دیجیتال حاکم است. گیتهای منطقی عمدتاً از ادوات الکترونیکی مانند ترانزیستورها تشکیل میشوند، ولی ممکن است از قطعات الکترومغناطیسی مانند رلهها، قطعات اپتیکال یا حتی مکانیکی ساخته شوند. عملیات گیتهای منطقی از مبنای دودویی با اعداد باینری پیروی میکنند.
سطوح منطقی
یک ورودی یا خروجی منطقی بولی فقط یکی از دو حالت منطقی را قبول میکند. این دو حالت در هر مبحث نام خاص خود را دارند از جمله: خاموش/روشن، بالا/پایین، یک/صفر، درست/غلط، مثبت/منفی، مثبت/زمین، مدار باز/مدار بسته، و YES/NO.
گیتهای منطقی
یک گیت منطقی روی یک یا دو ورودی منطقی عملیات منطقی انجام میدهد و یک خروجی منطقی تولید میکند. به دلیل اینکه خروجی هر گیت یکی از سطوح منطقی است پس میتوان آن خروجی را به ورودی گیت(های) دیگر متصل نمود. نمیتوان دو خروجی را با هم به یک ورودی متصل نمود زیرا در این صورت سطوح ولتاژی به وجود خواهد آمد که خارج از محدوده منطقی خواهد بود.
در الکترونیک دیجیتال، هر سطح ولتاژ نماینده یک حالت منطقی معین است. هر گیتی برای تولید ولتاژ مناسب به منبع تغذیه نیاز دارد. در بلوک دیاگرام مدارهای منطقی، منبع تغذیه نمایش داده نمیشود، ولی در شماتیک کامل اتصالات منبع ضروری است.
فهرست مطالب:
مفهوم Latch
پالس ساعت
انواع فلیپ فلاپ ها
فلیپ فلاپ RS
فلیپ فلاپ JK
فلیپ فلاپ T
فلیپ فلاپ D
ساخت فلیپ فلاپ JK با فلیپ فلاپ T
ساخت فلیپ فلاپ JK با فلیپ فلاپ D
ساخت فلیپ فلاپ T با فلیپ فلاپ JK
روند تجزیه و تحلیل مدارات ترتیبی
مشخص کردن حالت ها و ترسیم آن
طراحی مدارهای ترتیبی
جدول تحریک
جدول مشخصه
رسم جدول حالت
جدول کارنو
کمینه کردن یک State Diagram
مدلهای میلی و مور
مثال های حل شده
و…