پاورپوینت درس 5 جغرافیا (کاربردی) پایه دوازدهم انسانی: انواع و ویژگی‌های مخاطرات طبیعی

- پاورپوینت درس 5 جغرافیا (کاربردی) پایه دوازدهم انسانی: انواع و ویژگی‌های مخاطرات طبیعی

پاورپوینت درس 5 جغرافیا (کاربردی) پایه دوازدهم انسانی: انواع و ویژگی‌های مخاطرات طبیعی

 

 

 

 

 

نوع فایل: power point

فرمت فایل: ppt and pptx

قابل ویرایش 62 اسلاید

 

قسمتی از متن پاورپوینت:

تدرس پنجم انواع و ویژگی های مخاطرات طبیعی تاکنون کدام یک از حوادثی که در صفحه قبل تصویر آنها را مشاهده کردید، در محل زندگی شما رخ داده است؟ درباره علل و پیامدهای این حوادث چه می دانید؟ به طور کلی، به حوادثی که بر اثر فرایند های طبیعی در کره زمین رخ می دهد، مخاطرات طبیعی می گویند. زمین لرزه، آتشفشان، سیل، بهمن، امواج ناشی از زمین لرزه های دریایی (سونامی)، ترنادو، خشک سالی، تگرگ، سقوط بهمن، صاعقه و آتش سوزی در جنگل از مخاطرات طبیعی هستند. این حوادث موجب صدمه دیدن یا از بین رفتن موجودات زنده می شوند و خسارت های اجتماعی و اقتصادی فراوانی به جوامع انسانی وارد می کنند. مخاطرات طبیعی را می توان از نظر منشأ شکل گیری به دو دسته تقسیم کرد: ١) مخاطرات طبیعی با منشأ درون زمینی، که ناشی از فرآیند های درونی زمین هستند (دینامیک درونی)؛ مانند زمین لرزه و آتشفشان. 2) مخاطرات طبیعی با منشأ برون زمینی، که ناشی از فرایند های بیرون از زمین مانند فرآیند های اقلیمی هستند (دینامیک بیرونی)؛ مانند سیل، صاعقه و طوفان. مخاطرات طبیعی بر اثر فرآیند های طبیعی رخ می دهند اما انسان ها می توانند با فعالیت های خود در افزایش یا کاهش خسارت های آنها نقش ایفا کنند. با توجه به موقعیت جغرافیایی و نوع ناهمواری ها، برخی از مخاطرات طبیعی مانند زمین لرزه، زمین لغزش، سیل و خشک سالی در کشور ما بیش از دیگر حوادث رخ می دهند؛ از این رو، در این درس ویژگی ها و علل و چگونگی وقوع این مخاطرات را بررسی می کنیم. زمین لرزه ممکن است در محل زندگی شما هم زمین لرزه رخ داده باشد؛ در این صورت چه چیزی مشاهده و حس کرده اید؟ زمین لرزه، لرزش و جنبش ناگهانی و کوتاه مدت پوسته زمین است که به علت آزاد شدن انرژی در محل گسل ها روی می دهد. علت وقوع زمین لرزه چیست؟ همان طور که می دانید، زمین از سه بخش پوسته، گوشته و هسته تشکیل شده است. پوسته و بخش بالایی گوشته، سخت و سنگی است و سنگ کره (لیتوسفر) نام دارد. لیتوسفر زمین یکپارچه نیست و مانند توپ فوتبال در محل های معین گسستگی دارد و تشکیل واحد هایی را می دهد که به هریک، صفحه (پلیت) گفته می شود. در زیر این صفحات، ماده تشکیل دهنده گوشته زمین به حالت نیمه جامد و تا اندازه ای خمیر مانند است. از آنجا که دما از سطح زمین به سمت عمق آن افزایش می یابد، در گوشته فوقانی، حرکت همرفتیِ مواد موجب حرکت صفحات نسبت به هم می شود. در نتیجه، سنگ ها به طور ناگهانی در امتداد گسل می شکنند و با جابه جایی گسل، انرژی زیادی به صورت زمین لرزه آزاد می شود. پس از جابه جایی گسل و آزاد شدن انرژی آن به صورت زمین لرزه، از آن جا که صفحات پوسته زمین ثابت نیستند، تداوم حرکت موجب تجمع دوباره انرژی می شود. انرژی انباشته شده باعث تشکیل گسل جدید یا آزاد شدن انرژی در محل گسل های قدیمی و تکرار زمین لرزه می شود. بنابراین، شناخت موقعیت گسل ها در درک عمل زمین لرزه اهمیت زیادی دارد. کانون زمین لرزه کانون زمین لرزه نقطه ای در عمق زمین است که در آن انرژی انباشته شده در سنگ برای نخستین بار آزاد می شود و گسل شروع به از هم گسیختن می کند. به ناحیه ای از سطح زمین که روی کانون زلزله قرار دارد، مرکز سطحی زمین لرزه گفته می شود. در سمت راست، موقعیت کانونی زمین لرزۀ آبان ماه سال 1396 کرمانشاه در غرب ایران و در سمت چپ موقعیت برخی از آبادی های اطراف کانون این زمین لرزه در مقیاس بزرگ تر نشان داده شده است.

 

این پاورپوینت آموزشی، جذاب، قابل ویرایش، کاملا منطبق با کتب درسی و با تعداد اسلاید ذکر شده تهیه و تنظیم شده است.

 

با بکارگیری نمودار ها ، تصاویر جالب و جذاب و دسته بندی مطالب سعی شده یادگیری مطالب را برای دانش آموزان عزیز تسهیل بخشیم.

 

با انتخاب این پاورپوینت از تدریس و آموزش لذت خواهید برد.

 

بدیهی است عناوین و مطالب و اسلایدها توسط دبیران مجرب و دلسوز در جهت گسترش علم و دانش روزافزون همه دانش آموزان علم با ظرافت خاص جمع آوری شده است.

 

مناسب برای معلمان، دانش آموزان و اولیای گرامی برای یادگیری بهتر دانش آموزان عزیز

 

اگرمشکلی در خرید داشتید می توانید از مرورگر ( فایرفاکس، اکسپلورر یا کروم ) استفاده کنید و یا بانک عامل خود را تغییر دهید.

 

ضمنا در صورت نبود کافیست، پاورپوینت مد نظرتان در هر مقطع و پایه تحصیلی، از طرق تلگرام با ما در میان بگذارید تا در کمترین زمان ممکن پاورپوینت شما آماده و تحویل داده شود.

 

محصولات مرتبط:

پکیج پاورپوینت های درس جغرافیا (کاربردی) پایه دوازدهم انسانی: (درس اول الی درس دوازدهم)

پاورپوینت درس 1 جغرافیا (کاربردی) پایه دوازدهم انسانی: شهرها و روستاها

پاورپوینت درس 2 جغرافیا (کاربردی) پایه دوازدهم انسانی: مدیریت شهر و روستا

پاورپوینت درس 3 جغرافیا (کاربردی) پایه دوازدهم انسانی: ویژگی ها و انواع شیوه های حمل و نقل

پاورپوینت درس 4 جغرافیا (کاربردی) پایه دوازدهم انسانی: مدیریت حمل و نقل

پاورپوینت درس 5 جغرافیا (کاربردی) پایه دوازدهم انسانی: انواع و ویژگی‌های مخاطرات طبیعی

پاورپوینت درس 6 جغرافیا (کاربردی) پایه دوازدهم انسانی: مدیریت مخاطرات طبیعی

برای دانلود کلیک کنید