کنترل کیفی و فرآیند تولید آبمیوه و کنسانتره میوه جات
مقاله کامل
فرمت PDF و docx
تعداد صفحات 17
مقدمه :
آب میوه (به انگلیسی: Juice) مایعی است که بطور طبیعی از میوه و یا سبزیجات تهیه میشود. آب میوه از فشردن میوه و سبزیجات و یا خیساندن آن بدون استفاده از حرارت و یا حلال تهیه میشود. مثلا آب پرتقال از عصاره پرتقال تهیه میشود. آب میوه را میتوان در منزل از میوه و سبزیجات تازه با کمک دستگاههای آب میوه گیری دستی و یا الکترونیکی تهیه نمود.
آب میوههایی که در بازار عرضه میشوند معمولاً فیبر و یا تفاله میوه را از آب آن جدا میکنند. ولی گاهی آب پرتقال تازه بهمراه تفاله آن در بازار عرضه میشود. آبمیوه گاهی بصورت غلیظ، گاهی بصورت منجمد تهیه میشود و گاهی نیز مصرف کننده باید کمی آب، به آبمیوه بیفزاید تا غلظت طبیعی خود را بازیابد. پر مصرفترین انواع آبمیوه شامل، آب سیب، پرتقال، گریپ فروت، آناناس، گوجه فرنگی، انبه، هویج، انگور میباشند. امروزه مردم ترجیح میدهند آب تعداد متنوعی از میوهها را با یکدیگر ترکیب نموده و مصرف نمایند. امروزه فروش آبمیوهای که فقط از یک میوه تهیه شود بسیار کمتر از آبمیوهای میباشد که از ترکیب چند میوه تهیه شدهاست.در تولید آب میوه برای افزایش قوام و نیز خواص تغذیه ای و بهبود احساس دهانی و طعم از استابیلایزرهایی همچون پکتین، CMC (سی ام سی)، زانتان، و سایر استابیلایزرهای شرکت دنیسکو دانمارک استفاده می کنند.
برای تولید آب میوه ، نکتار و شربت میوه، ابتدا میوه را به کنسانتره تبدیل می کنیم و سپس ازکنسانتره محصولات مورد نظر را بدست می آوریم. علت تبدیل آب میوه به کنسانتره و مجددا تبدیل آن به آب میوه هایی که در دسترس مصرف کننده قرار می گیرند، سهولت نگهداری کنسانتره بدلیل حجم کمتر نسبت به آب میوه است.
کلمات کلیدی : کنترل کیفی , آبمیوه , میوه جات , تولید , کنسانتره , صنایع غذایی