دانلود تحقیق در موردآلوئه ورا
نام فایل : آلوئه ورا
فرمت : .ppt
تعداد صفحه/اسلاید : 38
حجم : 6 مگابایت
آلوئه ورا
فلات پهناور ایران زمین،با بیش از 7500 گونه گیاهی یکی از مراکز طبیعی رشد درختان و گیاهان محسوب می شود و میزان 35% از 7500گونه گیاهی ایران را گیاهان دارویی و معطر تشکیل می دهد. به گونه ای که برخی از گیاهان فقط خاص فلات ایران هستند. از حیث استفاده از گیاهان دارویی، کشورمان سابقه ای کهن و دیرینه دارد و دانشمندانی چون ابوعلی سینا،زکریای رازی،عطار نیشابوری و دهها تن دیگر پیشگامان شناسایی و معرفی و استفاده از این گیاهان در درمان بیماری های مختلف و مزمن در قرون گذشته بوده اند. در کشور ما نیز به دلیل دیرینه اقبال عمومی در مصرف فراورده های گیاهی از یکسو و شرایط مناسب اقلیمی جهت کشت گونه های مختلف گیاهان دارویی از سوی دیگر،توجه ویژه به کشت و صنعت گیاهان دارویی و تولید دارو با منشا گیاهی را مقرون به صرفه تر از تولید داروهای شیمیایی جلوه می دهد.یکی از گیاهان دارویی- آرایشی بسیارمهم که در کشور ما کمتر مورد توجه قرار گرفته است،گیاه دارویی صبرزرد یا آلوئه ورا است.
صبرزرد یکی از شگفتی های طبیعت قلمداد شده است آلوئه ورا چنان خواص چشمگیر و متعددی دارد که نام ها و القاب زیادی برای خود کسب کرده است از جمله: گیاه درمانگر، گیاه سوختگی، دکتر گلدانی، گرز بهشت، لاله بیابان، گیاه جاودانگی، گیاه ملکه و گیاه قرن بیستم.
مقدمه
اولین گزارش مکتوب که در آن به آلوئه ورا اشاره شده است متعلق به چهار هزار سال پیش از میلاد مسیح است و در غار نوشته ها و کنده کاری های روی ظروف در معابد باستانی مصر کشف شده است. داستان هایی نیز درباره استفاده کلئوپاترا ونفرتی تی از آلوئه ورا،عسل وشیر برای حفظ زیبایی افسانه ای شان گفته می شود. مصریان آنرا برای مومیایی مردگان خود بکار می بردند.
تاریخچه
نخستین بار مصری ها این گیاه را برای درمان زخم ها،سوختگی ها و عفونت ها به کار می گرفتند. پس از آنان یونانی ها،اسپانیایی ها و آفریقایی ها به شیوه ها و منظورها ی مختلف از این گیاه استفاده می کردند.برای مثال شکارچیان آفریقایی از ژل آن بر بدن خود می مالیدند تا عرق نکنند و بدنشان بوی بد نگیرد.
براساس مطالبی که توسط دانشگاه فلوریدا منتشر شده،منشا این گیاه که به علت رویش آن در مناطق بیابانی به لاله بیابان مشهوراست،آفریقااست. نام این گیاه از زبان عربی به سایر زبان ها آمده است. در زبان عربی آلوئه به معنای «تند و تیز و تلخ»است .
این گیاه باعث جنگ و خونریزی هم گردید براساس منابع قدیمی، ارسطو( رایزن الکساندر کبیر) یکی از طرفداران بسیار معتقد خواص آلوئه ورا بوده است. وی برای آلوئه ورا چنان ارزشی قائل بوده که در سال 333قبل از میلاد، الکساندر را متقاعد کرد جزیره سوکوترا در اقیانوس هند را تصرف کند. این جزیره به دلیل رویش آلوئه در آن شهرت داشت و در آن زمان برای درمان زخم های سربازان در سپاه الکساندر از آلوئه ورا استفاده می شد. پادشاهان و خانواده های سلطنتی باستانی در تمام سفرهای خود این گیاه را همراه خود می بردند و مسافرانی که با لنج ها به سفر دریایی می پرداختند این گیاه را به عنوان کمک های اولیه حمل می کردند و در کتاب مقدس نام این گیاه به کرات آمده است.
گیاه صبر زرد با نام علمی Aloe vera
از خانواده:Liliaceae / Aloeaceae
زیر خانواده Alooideae(سیریشیان)
از راسته یAsparagales (مارچوبه ای ها)
و از سرده سگل ها
خصوصیات گیاهشناسی
Aloe vera گیاهی است بوته ای انبوه، پایا،همیشه سبز چند ساله با ظاهری شبیه کاکتوس ارتفاع آن حدود cm60 بوده و دارای ساقه چوبی کوتاه به ضخامت cm10-5وبرگ های ضخیم و گوشتدار نیزه ای شکل با انعطاف پذیری کم و عاری از دمبرگ که مستقیماً به محور ساقه متصل هستند. رنگ برگ ها سبز ویا سبز مایل به خاکستری،تعداد برگ ها بین 20-10عدد با کناره های نازک و حامل خارهای نوک تیز مخروطی ویا کمی خمیده به طول mm2است طول برگ ها cm50-30و عرض آنها cm10-8 و ضخامتشان بین cm3-1است برگ های آن ساده و با وضع متناوب بر روی قاعده ساقه متصل می باشد.
….