بهداشت درحوادث و سوانح

- بهداشت درحوادث و سوانح

بهداشت درحوادث و سوانح

 

 

 

 

 

 

 

 

نوع فایل: power point

قابل ویرایش 69 اسلاید

 

قسمتی از اسلایدها:

تغذیه و بهداشت در سوانح:

مقدمه

نیاز انسان به آب وغذا همانند نیاز او به هوا یک نیاز بی وقفه و اساسی است و به همین لحاظ همواره ودر همه جا ونیز تحت هر شرایطی از جمله هنگام وقوع بلایای طبیعی یا دست ساخته بشر نیز مساله تغذیه به عنوان یک ضرورت غیر قابل چشم پوشی مطرح است از سوی دیگر و با وجود پیش بینی های پیشگیرانه وقوع بلایا همچون سیل  زلزله ،انفجارات ، جنگها و دشواریهای جدی دیگر همواره محتمل است ، لذا ضرورت آگاهی وآمادگی برای رویارویی منطقی با آنها از جمله در مساله تغذیه و امداد های غذایی برای بلا دیدگان به خوبی احساس می‌شود گاهی تاخیر در تامین آب وغذای سالم دست کم در حداقل ضرورت به خصوص نزد گروههای آسیب پذیری که از اصل حادثه جان سالم به دربرده اند، ممکن است حیات وسلامت آنها به طور جدی به مخاطره افکند نکته قابل ذکر دیگر اینکه وجود دستگاههای مسئول برای امداد و مقابله با پیامدهای بلا زدگی اگر چه یک تکیه گاه اطمینان بخش برای جامعه است.

اما به هر حال توفیق آنها بدون جلب مشارکت عمومی و همکاری موثر همه نهادهای اجتماعی میسر نیست ، نمونه ای از این مشارکت وهمکاریهای هماهنگ و همسو را می توان در جمع آوری ، ارسال و توزیع کمکهای غذایی دید. وجود آگاهی های لازم واعتماد به نفس در چنین شرایطی زمینه تصمیم گیری های مناسب را با توجه به امکانات قابل دسترس  و به  شکل هماهنگ فراهم می کند و  از پیدایش مشکلات جدیدی مثل اپیدمی بیماریهای ناشی از غذا food born  diseases  پیشگیری خواهد شد .

بین تغذیه وبهداشت مواد غذایی وسلامت انسان ارتباط مستقیمی وجود دارد به طوری که کمبود یا فقدان هر یک از مواد مغذی ویا عدم بهداشت مواد غذایی باعث بیماری و عوارض مختلفی در انسان با نام کلی ( سوء تغذیه ) می گردد. یکی از مهمترین نیاز های اولیه مردم بعد از وقوع بلا غذا می باشد . تامین وتوزیع غذای سالم کافی وبهداشتی یکی از بزرگترین چالشهایی است که همواره فرا روی مدیران وضعیت اضطراری بوده است از آنجا که باز ماندگان بلایا جهت رفع گرسنگی ممکن است هر نوع ماده غذایی را که در دسترس دارند بدون در نظر گرفتن مسائل بهداشتی وصرفا به علت تامین نیاز های غذایی مصرف کنند ، پس احتمال وقوع هر نوع عواقب ناگواری وجود دارد.

 

فهرست مطالب و اسلایدها:

تغذیه و بهداشت در سوانح

نیازهای غذایی انسان در شرایط اضطراری

بررسی وضعیت تغذیه ومشکلات اساسی آن

صورتهای مختلف امداد غذایی

تغذیه مکمل

تغذیه آوارگان

تامین غذا برای روزهای اولیه شروع بحران

تامین غذا بعد از استقرار در اردوگاه

انواع مواد غذایی

عوارض مصرف مواد غذایی ناسالم وغیر مطمئن وعدم دسترسی به غذا

اقدامات لازم هنگام بروز مسمومیتتو صیه های مهم بهداشتی در خصوص تغذیه هنگام بحران

در بعضی مکانها نظارت وتوجه خاص مامورین بهسازی ضرورت دارد

گند زدایی ظروف

بیماریهایی که از طریق مواد غذایی به انسان منتقل می شود

پیشنهاداتی در رابطه با جلوگیری از گسترش بیماریهای انگلی

تاثیر نوع بلایا بر نوع مشکلات غذایی

کنترل مواد غذایی

شرایط نگهداری مواد غذایی در شرایط بحران

کمکهای مردمی در تغذیه بلا دیدگان

بهداشت آب

مهمترین عوارضی که در مورد مسائل بهسازی آب مورد توجه قرار می گیرد

تجسس منابع آب

چاه

نکاتی بهداشتی در مورد چاه آب

مراحل گند زدایی آب چاه

چشمه

آبهای رود خانه

تانکر آب درشرایط اضطراری 

تهیه آب سالم و تصفیه وگند زدایی

ضد عفونی کردن چاهها

روشهای تصفیه آب

در شرایط اضطراری باید سلسله آزمایشهایی را روی آب انجام دهیم

معیارهای کیفیت آب

حشره کش ها

آزمایش میکروب شناختی

برای دانلود کلیک کنید