پاورپوینت جامع و کامل درباره واکسیناسیون در دام (باکتریایی –ویروسی)
لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : پاورپوینت
نوع فایل : .ppt ( قابل ویرایش و آماده پرینت )
تعداد اسلاید : 119 اسلاید
قسمتی از متن .ppt :
واکسیناسیون در دام (باکتریایی –ویروسی)
مقدمه
همانگونه که مستحضرید یکی از مهمترین اهداف سازمان دامپزشکی کشور توسعه تولید و حفظ بهداشت دام و حفظ سلامت انسانی می باشد که اقدامات وخدمات انجام گرفته دراین خصوص می تواند در نهایت منجر به خود کفایی کشور و سلامت جامعه انسانی گردد ، بدیهی است تحقق این مهم با انجام خدمات متنوع در بخشهای مختلف مرتبط با دامپزشکی ( پیشگیری ، واکسیناسیون ، مراقبت های فعال ، پایش بیماری ها ی دامی خصوصا بیماری های قابل انتقال ازدام و نظارت بهداشتی بر تولید و عرضه فرآورده های خام دامی و …) امکان پذیرمی باشد . درکشورهای توسعه یافته غالبا سیاست پیش گیری از بیماری های دامی بر اساس ریشه کنی ومعدوم سازی دام بیمار استوار است اما درکشورهای درحال توسعه و ایران با توجه به موقعیت اقتصادی و جغرافیایی و وضعیت اپیدمیولوژی بیماری ها سیاست مبارزه با بیماری های فوق عمدتا مبتنی بر کنترل بیماری از طریق واکسیناسیون دام می باشد
، وتنها درخصوص بیماری های مشترک موضوع ریشه کنی بیماری دامی در دستور کار است . لذا پر واضح است که واکسیناسیون صحیح و فنی دام در کشور ، از اهمیت ویژه ای برخوردار خواهد بود . چراکه سالانه میلیونها نفرساعت کار نیروی انسانی و چند صد میلیارد ریال در امر اجرای واکسیناسیون دام توسط سازمان دامپزشکی کشور و سایر مراکز هزینه می گردد و چنانچه در نحوه تامین واکسن از تولیدتا مصرف دقت لازم انجام نگردد نه تنها این امر باعث خسارت و اتلاف سرمایه ملی می گردد بلکه موجب شکست خدمات فوق و سردرگمی دربررسی ، مطالعه عامل بیماری و نحوه گسترش و اپیدمیولوژی آن ودرنهایت موجب کسب نتایجی برخلاف اهداف غایی سازمان دامپزشکی خواهد شد
مکانیسم دفاعی بدن
انسان و جانوران در محیطی زندگی می کنند که عوامل و میکروارگانیسمهای بیماری زای متعددی سلامتی آنها را بطور دائم تهدید می کند. بدن با دو روش دفاع غیر اختصاصی و دفاع اختصاصی عوامل بیماری زا و بیگانه را از بین می برد و مانع بروز بیماری می شود.
الف- دفاع غیر اختصاصی
این مکانیسم دفاعی که نخستین سپر بدن در برابر هجوم میکروب ها به بدن است، در برابر اغلب میکروب ها یکسان عمل می کند و نمی تواند آن ها را از یکدیگر شناسایی کند.
الف – 1) پوست و لایه های مخاطی نخستین خط دفاعی این مکانیسم هستند .لایه های شاخی سطح پوست مانع از ورود بسیاری از میکروب ها به بدن می شوند. به علاوه، سطح پوست به علت وجود چربی و آنزیم لیزوزیم در عرق ، اسیدی بوده و مانع رشد بسیاری از باکتری ها می شود .مایع مخاطی که از سطح لایه های مخاطی لوله ی گوارشی ، مجاری تنفس و مجراهای ادراری و تناسلی ترشح می شوند، موجب به دام انداختن میکروب ها شده و از نفوذ آن ها به بخش های عمیق تر جلوگیری می کنند. آنزیم لیزوزم موجود در مخاط نیز موجی از تخریب دیواره سلولی باکتری ها می شود .مژک های سطح مجراهای تنفسی مخاط و میکروب های به دام افتاده را به سوی حلق می رانند. این میکروب ها یا به صورت ارادی از بدن خارج شده، یا بلعیده شده و توسط شیره معده تخریب می شوند.ادرار، مدفوع، بزاق، سرفه، عطسه و آنزیم لیزوزیم موجود در اشک نیز موجب تخریب و دفع میکروب ها می شوند.
الف – 2 ) دومین خط دفاعی غیر اختصاصی از پنج مکانیسم تشکیل شده است که عبارتند از:
پاسخ التهابی :التهاب پاسخی موضعی است که به دنبال آسیب بافتی بروز می کند . قرمزی، تورم ، گرمی و چرک از علایم التهاب هستند . سلول های آسیب دیده در محل جراحت با آزاد کردن هیستامین موجب گشادی رگ ها و افزایش خون در این موضع می شوند. آنگاه، ماکروفاژها و نوتروفیل های خون با حمله به عوامل بیماری زا، عفونت را سرکوب می کنند و اجزای سلولی فرسوده را تجزیه می کنند.
فهرست مطالب و اسلایدها:
مکانیسم دفاعی بدن
ایمنی هومورال
ایمنی طبیعی و اکتسابی
ایمن سازی
واکسیناسیون یا ایمن سازی فعال
رابطه بین نوع واکسن با ایمنی حاصل
واکسن چیست؟
واکسن؟
تاریخچه ، تعریف واکسن و اصطلاحات مرتبط
اصطلاحات واکسن و واکسیناسیون
علل توصیه به مصرف واکسن
تقسیم بندی واکسن ها
اشکال تولید واکسن ها
انتخاب سرسوزن مناسب برای تزریق
روش های تزریق
شرایط لازم برای واکسیناسیون مطلوب
شرایط واکسیناتور
شرایط واکسن
شرایط نگهداری و حمل و نقل واکسن و وسایل تزریق
دلایل تاکید بر عدم نگهداری واکسن نیمه مصرف
زنجیره سرد
جمع آوری وسایل مصرفی
معدوم سازی وسایل مصرفی واکسیناسیون
دلایل احتمالی پاسخ نامناسب دام نسبت به واکسن
عوارض پس از واکسیناسیون
نکات ضروری قبل ، حین و پس از واکسیناسیون
آشنایی با واکسنهای دام
واکسن کشته آگالاکسی
آبله بزی
واکسن آبله گوسفندی
شاربن
واکسن شاربن علامتی
fdگوساله
( Rd IRIBA ) واکسن بروسلوز گاو بالغ ایریبا
واکسن 51 RB
FD Rev واکسن بروسلا ملی تنسیس سویه
RD.REV1 واکسن(تب مالت)
واکسن زنده طاعون
( FMD ) واکسن تب برفکی
واکسن ضد اسهال گوساله
واکسن پاستورلوز گاو و گاومیش
آنتروتوکسمی
قانقاریای کبدی
واکسن غیر فعال لپتوسپیرا
واکسن هاری