تحقیق ضوابط و استاندارد های طراحی پیاده رو 45 صفحه WORD
45 صفحه مطلب در مورد ضوابط و استاندارد های طراحی پیاده رو دارای فایل های pdf و word قابل ویرایش و فهرست مطالب و اشکال
2-1 اهمیت طرح های مناسب برای عابرین پیاده
طرح های مناسب برای عابرین پیاده نه تنها شامل احداث تسهیلات جدید بلکه شامل اصلاح تسهیلات موجود عابرین نیز می گردد. زیرا در صورتیکه دسترسی های عابرین پیاده افزایش یافته و شرایط مناسب تری برای آنان فراهم شود، طبعا تعداد بیشتری از عابرین از تسهیلات موجود و مکانهای در نظر گرفته شده برای پیاده روی استفاده خواهند کرد.
لازم است تسهیلات عابرین پیاده ایمن، جذاب و مناسب باشد تا به سهولت مورد استفاده قرار گیرد. در صورتی که طراحی تسهیلات عابر پیاده، اصولی و صحیح باشد، دوام آن بیشتر و حفظ و نگهداری آن نیز آسانتر خواهد بود. بدیهی است، در صورتیکه طراحی و ارائه تسهیلات عابر پیاده ضعیف باشد، عابرین پیاده هنگام استفاده از آن احساس ناامنی و عدم آسایش می نمایند و لذا میزان استفاده آنان از اینگونه تسهیلات کاهش خواهد یافت. تسهیلات ناکارآمد، با طراحی ضعیف باعث می شود عابران پیاده از آن استفاده ننمایند و این امر باعث هدر رفتن سرمایه می شود.
عواملی که در طراحی تسهیلات عابر پیاده باید مورد توجه قرار گیرد، عبارتند از: ویژگی ها و مشخصات محل، تراکم منطقه، مبدا و مقصد سفرهای عابران پیاده، میزان استفاده عابرین از تسهیلات موجود و همچنین تعیین میزان افزایش استفاده از تسهیلات عابر پیاده در صورت اصلاح و بهبود اینگونه تسهیلات در اغلب موارد، مطالعات ترافیکی دقیقی در مورد ضرورت احداث مسیرهای عبور عابر پیاده صورت نمی پذیرد و طراحی بر اساس شاخص های ترافیکی و شیر سازی (حجم عابر پیاده، کاربری های اطراف و …) انجام نمی شود. لذا این مسیرها از عملکرد مناسبی برخوردار نبوده و مورد استقبال عابران پیاده قرار نمی گیرند. طراحی مناسب کریدورهای عابر پیاده با استفاده از شاخص های ترافیکی و افزایش ایمنی آنها با استفاده از تجهیزات مناسب (مانند نرده کشی) می تواند باعث افزایش کارایی آنها گردد. همچنین با ایجاد تسهیلات مناسب برای عابران پیاده، می توان سفرهای عابران پیاده را به صورت ایمن و یکپارچه ایجاد نمود.