مقاله در مورد زغال اخته

- مقاله در مورد زغال اخته

مقاله در مورد زغال اخته

این مقاله 23 صفحه ای در قالب  word  همراه با پس زمینه صفحات و حاشیه صفحات بوده و قابل ویرایش میباشد و به شرح کامل تمام موضوعات مرتبط با زغال اخته از قبیل خواص،مضرات،ارزش غذایی و دیگر مطالب پرداخته است.

 

 قسمت هایی از مقاله :

مقدمه :

گیاه زغال اخته ( CORNELIAN CHERRY )به صورت درخت یا درختچه در کنار جریان آب و یا در بیشه ها می روید و از گروه گیاهان گل دار گلبرگ جدا محسوب می شود.

درختچه ی زغال اخته حدود ۳۰۰ سال عمر می کند و در حدود ۲۵ سالگی تا ۸ متر می رسد. این درخت به طور کلی ارتفاعی حدود ۸-۴ متر دارد. چوب آن بسیار محکم است و در صنعت نیز کاربرد دارد.

زغال اخته در منطقه ی وسیعی از اروپا، آسیا به خصوص ایران، ارمنستان و قفقاز می روید. محل رویش این گیاه در ایران، در جنگل های ارسباران، کوه های البرز، منطقه ی الموت، کوهین قزوین و در جنگل های بین مازندران و گیلان می باشد.

 

منطقه ی قزوین و رودبار به ویِژه در حاشیه البرز، بیش ترین تولید کننده و صادر کنندگان زغال اخته ی کشور محسوب می شوند. میوه ی زغال اخته در اواخر تابستان آماده ی چیدن است.

 

ارزش غذایی زغال اخته

  • زغال اخته حاوی مقادیر زیادی آهن، کلسیم، اسید فولیک، ویتامین های C،  B۲،  B۱،E  و فلاوونوئیدهاست. آنتوسیانین موجود در زغال اخته رنگدانه ای از گروه فلاونوئیدها است که عامل رنگ قرمز در گوجه فرنگی  و دیگر میوه ها است.
  • میوه های خانواده  گیلاس(CHERRY)   و زغال اخته(CHERRY CORNELIAN)  حاوی مقادیر بالای آنتوسیانین هستند.

فواید درمانی زغال اخته

  • طبع زغال اخته کمی سرد و خشک است.

 

زغال اخته؛ آنتی اکسیدان قوی

  • زغال اخته دارای تانن و اسیدهای آلی، آنتوسیانین ها (گروهی از فلاونوئیدها) به ویژه از خانواده ی فلاون و ایزوفلاون، کاروتنوئیدها، آنتی اکسیدان ملاتونین ( که به صورت قرص آنتی اکسیدان حاصل از فرآورده های طبیعی به بازار عرضه می شود) می باشد.
  • آنتی اکسیدان ها  مقاومت بدن در برابر بیماری های غیرواگیر که از رادیکال آزاد تولید می شود را بالا می برند و به پیش گیری از صدمه به سلول ها و بافت های بدن در مقابل این رادیکال های آزاد کمک می کنند.
  • رادیکال های آزاد، داخل بدن تولید می شوند و یا از طریق عوامل محیطی وارد بدن می گردند.رادیکال آزاد اتمی با یک کمبود الکترون در آخرین مدار خود است و می تواند به بافت های بدن آسیب برساند و بیماری هایی چون بیماری قلبی  ، سرطان  ، دیابت  ، تصلب شرایین، آب مروارید  ، آرتروز  و آرتریت را به وجود آورد.
  • آنتی اکسیدان هایی چون فلاونوئیدها، ویتامین E , C ، ملاتونین، آنتوسیانین ها با دادن یک الکترون، باعث خنثی شدن رادیکال های آزاد بدن می شوند ، در نتیجه از این بیماری ها جلوگیری می کند.

زغال اخته ؛ ضد باکتری قوی

  • بر اساس نتایج مطالعات مصرف آب زغال اخته سبب محافظت در برابر عفونت های باکتریایی گرم منفی مانند E.coli با جلوگیری از اتصال آن به دیواره مثانه و مجاری ادراری در دستگاه ادراری می شود.

 

پیشگیری از انواع سرطان با مصرف زغال اخته

  • مواد مغذی موجود در زغال‌اخته از رشد سرطان‌های ریه، کولون (قسمتی از روده بزرگ) و تکثیر سلول‌های سرطان خون بدون تاثیر بر سلول‌های سالم جلوگیری می‌کنند.
  • خصوصیات منحصر به فرد زغال‌اخته قابلیت بالایی در جلوگیری از انتقال سرطان در بدن دارد.
  • برای جلوگیری از سرطان باید از زغال‌اخته به‌طور کامل بهره‌مند شد، نه فقط از عصاره آن.
  • همچنین ترکیبات موجود در آن برای جلوگیری از سرطان پروستات، پوست و شش نیز موثر می‌باشد.

 

مفید برای افراد مبتلا به سنگ کلیه و سنگ ادراری

  • مصرف زغال اخته تولید ادرار اسیدی می کند که این خاصیت توام با ویژگی ضد چسبندگی باکتریایی که بدان اشاره شد از تشکیل سنگ های کلیوی قلیایی جلوگیری می کند بنابراین برای افراد مبتلا به سنگ های ادراری از این نوع مناسب است.
  • اگر سنگ کلیه  از جنس کلسیمی باشد ، آب زغال اخته در رفع آن اثر چشمگیری دارد .
  • از طرفی به خاطر وجود اگزالات بالا در آن در افراد مبتلا به سنگ های اگزالاته نباید زیاد مصرف شود.

 

 

 و ادامه مقاله

برای دانلود کلیک کنید