پاورپوینت کامل و جامع با عنوان تهیه پرمنگنات پتاسیم از سنگ معدن پیرولوزیت در 25 اسلاید
پتاسیم پرمنگنات ترکیبی معدنی است با فرمول شیمیایی KMnO۴. نمک آن از یونهای K+ و MnO۴– تشکیل شدهاست. سابقاً به آن پرمنگنات و پتاش هم میگفتند. پرمنگنات یک مادهٔ اکسندهٔ بسیار قوی است. در آب نیز محلول است و محلولی به رنگ ارغوانی تولید میکند که از تبخیر آن بلورهای منشوری و درخشان به رنگ ارغوانی بسیار تیره (مایل به سیاه) بر جای میماند. در این ترکیب منگنز با عدد اکسایش ۷+ حضور دارد. توجه: این ماده با گلیسرین واکنش شدیدی میدهد، هیچگاه این دو ماده را کنار هم انبار نکرده و روی یک دیگر نریزید.
از بلورهایی به شکل اورتورومبیک تشکیل شده که در آن a=۹۱۰٫۵pm و b=۵۷۲٫۰pm و c=۷۴۲٫۵pm است. (a و b و c به ترتیب طول، عرض و ارتفاع دستگاه بلوری اورتورومبیک است)
همچنین طول پیوند Mn-O در این پیوند برابر ۱۶۲٫۹pm است.
تهیهٔ صنعتی پتاسیم پرمنگنات از منگنز دیاکسید است، که خود از سنگ معدن پیرولوسیت به دست میآید. در این روش MnO۲ به دست آمده از پیرولوسیت با پتاسیم هیدروکسید مخلوط شده و در هوا یا در مجاورت پتاسیم نیترات (یک منبع اکسیژن) حرارت داده میشود. در این فرایند پتاسیم منگنات (K۲MnO۴) به دست میآید که در اکسایش الکترولیتی (الکترولیز) در محلول بازی به پتاسیم پر منگنات تبدیل میشود.
2 MnO2 + 4 KOH + O2 → 2 K2MnO4 + 2 H2O2 MnO42– + Cl2 → 2 MnO4– + 2 Cl–
همچنین پرمنگنات را میتوان از اثر دادن سرب دیاکسید (PbO۲) یا سدیم بیسموتات (NaBiO۳) بر محلول +Mn۲ نیز به دست آورد. از رنگ بنفش روشن حاصل از این واکنش برای تست حضور یا عدم حضور منگنز نیز استفاده میشود.
فهرست مطالب:
هدف آزمایش
منگنز و خالص سازی آن
خصوصیات منگنز
ترکیبات منگنز
پرمنگنات پتاسیم
خواص پرمنگنات پتاسیم
اثر حرارت
شیمی منگنز II
نمکهای منگنز
یون منگنز
شیمی منگنز III
شیمی منگنز VI
مواد و وسایل مورد نیاز برای آزمایش
روش کار
متبلور کردن پرمنگنات پتاسیم
تعیین درجه خلوص پرمنگنات پتاسیم
تهیه پرمنگنات پتاسیم به روش الکترولیز
و…