حل مسائل جبر و مثلثات روبرت بلیتزر تالیف دانیل میلر به صورت PDF و به زبان انگلیسی در 1441 صفحه
جبر (بازپیوست کردن قطعات شکسته) به همراه نظریه اعداد، هندسه و آنالیز ریاضی یکی از وسیعترین بخشهای ریاضیات است. جبر در عمومیترین فرم آن مطالعه ی نشانههای ریاضی و قوانین برای تغییر این نشانههاست؛ جبر رشتهای وحدتیافته از تقریباً تمام ریاضیات است. همین طور جبر شامل همه چیز از حل معادلات ابتدایی تا ریاضیات انتزاعاتی همچون گروه، حلقهها، و میدان میباشد. به اولیهترین بخشهای جبر، جبر مقدماتی گفته میشود؛ انتزاعیترین بخشهای آن جبر انتزاعی یا جبر مدرن است. به جبر مقدماتی به عنوان اساس هرگونه مطالعه ریاضیات، علم و مهندسی، اقتصاد و پزشکی نگریسته میشود.
جبر مقدماتی با حساب فرق دارد. در استفاده از انتزاعات، همچون استعمال حروف به جای اعدادی که نامشخص هستند یا به جای بسیاری از مقادیر مینشینند. به بیانی دیگر در جبر از نشانهها و معادلات برای نشان دادن ارتباط بین مفاهیم جبری استفاده میکنند. متغیرها و ثابتهای مختلفی در روابط جبری وارد میشود و طبق اصول خاصی که برای هر کدام از انواع این معادلات مقرر شده، مقادیر متغیرها به دست میآید.
میتوان جبر را تعمیمی از حساب دانست که در آن بر خلاف حساب عملیاتی مانند جمع و ضرب نه بر اعداد بلکه بر نمادها انجام میگیرد. جبر در کنار آنالیز و هندسه یکی از سه شاخه اصلی ریاضیات است. علم جبر نخستین بار از مشرقزمین شروع شد و دانشمندانی چون خوارزمی و غیاثالدین جمشید کاشانی در این علم بسیار تأثیرگذار بودند.
مثلثات یا سهبَرسنجی (به انگلیسی: Trigonometry) یکی از شاخههای ریاضیات است که روابط میان طول اضلاع و زاویههای مثلث را مطالعه میکند. نخستین کاربرد مثلثات در مطالعات اخترشناسی بودهاست. اکنون مثلثات کاربردهای زیادی در ریاضیات محض و کاربردی دارد.
بعضی از روشهای بنیادی تحلیل، مانند تبدیل فوریه و معادلات موج، از توابع مثلثاتی برای توصیف رفتار تناوبی موجود در بسیاری از فرایندهای فیزیکی استفاده میکنند. همچنین مثلثات پایه علم نقشهبرداری است.
سادهترین کاربرد مثلثات در مثلث قائمالزاویه است. هر شکل هندسی دیگری را نیز میتوان به مجموعهای از مثلثهای قائمالزاویه تبدیل کرد. شکل خاصی از مثلثات، مثلثات کروی است که برای مطالعه مثلثات روی سطوح کروی و منحنی به کار میرود.
فهرست مطالب:
فصل مقدماتی: مفاهیم بنیادی جبر
فصل اول: معادلات و نامعادله ها
فصل دوم: توابع و گراف ها
فصل سوم: چند جمله ای ها و توابع گویا
فصل چهارم: توابع نمایی و لگاریتمی
فصل پنجم: توابع مثلثاتی
فصل ششم: مثلثات تحلیلی
فصل هفتم: مباحث اضافی در مثلثات
فصل هشتم: دستگاه های معادلات و نامعادله ها
فصل نهم: ماتریس ها و دترمینان ها
فصل دهم: مقاطع مخروطی
فصل یازدهم: دنباله ها، استقرا و احتمال