بررسی ارزش طحال برداری در بیماران مبتلا به اختلالات خونشناختی
بررسی ارزش طحال برداری در اختلالات خونشناختی
چکیده:
زمینه و هدف:
طحال برداری یک روش درمانی بسیار مفید هست که در طیف وسیعی از بیماری ها از جمله : تالاسمی، اسفروسیتوز ارثی، الیپتوسیتوز ارثی و پورپورای ترمبوسیتوپنیک ایمیون استفاده میشود. از طحال برداری به عنوان یک هدف تشخیصی در لنفوم غیر هوچکین، لوسمی سلول موئی و میلوفیبروزیس استفاده میشود. تاکنون مطالعه ی جامعی که ارزش طحال برداری در اختلالات خونشناختی را بررسی نماید انجام نشده است. هدف از این مطالعه بررسی ارزش طحال برداری در اختلالات خونشناختی و پیامده های حاصل از آن در بیمارستان فوق تخصصی امام رضا (ع) میباشد.
نوع فایل: word
تعداد صفحه: 64
روش:
این مطالعه بر روی 226 بیمار مبتلا به اختلالات خونشناختی انجام شد. اطلاعات شامل: سن، جنس، علائم بالینی، سابقه ی تزریق خون و طحال برداری با استفاده از نرم افزار SPSS v 22 مورد آنالیز قرار گرفت. و مشخصات کیفی به کمک آزمون های توصیفی تفسیر شد.
نتایج:
از 226 بیمار، 132 (58.9%) مرد و 94 (41.1%) زن بودند و میانگین سنی در این بیماران (2 ± 45) بوده است. و 88 (38.9%) بیمار ITP، 22(9.7%) از بیماران سرطان بدخیم و 14 (6.2%) بیمار CLL بودند. بین پاسخ به درمان و سن طحال برداری در بیماران ITP ارتباط معناداری وجود داشت (p = 0.02). ارتباط معناداری بین شمارش پلاکت بیماران ITP بعد از طحال برداری و مصرف IVIG قبل از طحال برداری وجود داشت (p = 0.04).
نتیجه گیری:
طحال برداری در سنین پایین تر واستفاده از IVIG قبل از طحال برداری در پاسخ به درمان این بیماران ITP به طحال برداری می تواند مفید باشد.
واژگان کلیدی: طحال بردای، اختلالات خونشناختی، IVIG و ایران