دانلود فایل pdf جزوه کامل درس فیزیولوژی گیاهی مبحث فتوسنتز دکتر انورخواه

- دانلود فایل  pdf جزوه کامل درس فیزیولوژی گیاهی مبحث فتوسنتز دکتر انورخواه

دانلود فایل pdf جزوه کامل درس فیزیولوژی گیاهی مبحث فتوسنتز دکتر انورخواه

درس فیزیولوژی گیاهی با تاکید بر اثرات محیط بر زندگی و زیست گونه های مختلف گیاهی و اثرات به جا گذاشته بر اعمال حیاتی گیاهان مانند فتوسنتز، تنفس و به دنبال آن ها رشد و تولید مثل، یکی از مهم ترین مباحث علم زیست شناسی محسوب می شود. در این علم چرخه های فتوسنتز و تنفس، ترکیبات بیوشیمیایی تولید شده در هریک از این چرخه ها و محصولات نهایی حاصل از چرخه ها بررسی می شوند. از آن جایی که همواره در طول سالیان تدریس به این نتیجه رسیده ام که یادگیری نکات مربوط به مسائل فیزیولوژی گیاهی یکی از چالش برانگیزترین نقاط ضعف دانشجویان و علاقه مندان به علوم گیاهی است، بر آن شدم تا مباحث مهم فیزیولوژیک را به صورت طبقه بندی شده و به ساده ترین بیان ممکن اما به طور کامل در جزوه های جداگانه برای آسودگی خاطر و آموزش کامل عزیزان ارائه کنم،  به طوری که مطالعه جزوات علاوه بر افزایش سطح علم و آگاهی و دانش فیزیولوژیک دانشجویان، تجربه لذت بخشی را نیز برای ایشان فراهم کند.  جزوه حاضر که به صورت فایل pdf در اختیار همگان قرار می گیرد شامل مباحث مربوط به فتوسنتز می باشد که به طور کامل اما به زبانی ساده توضیح داده شده است.

این جزوه مناسب برای دانشجویان زیست شناسی گیاهی، اکولوژی، کشاورزی (کلیه گرایش ها) و علوم و تکنولوژی بذر ، سیستماتیک و تاکسونومی، مهندسی فضای سبز، باغبانی، خاکشناسی، ماشین های کشاورزی، علوم دام و دامپروری و گیاهپزشکی، آبیاری، محیط زیست،، منابع طبیعی و گیاهان دارویی بوده و برای امتحانات کلاسی، آزمون های کارشناسی ارشد و دکترا و آزمون جامع مناسب است. هم چنین برای تمامی علاقه مندان به علوم گیاهی قابل استفاده ودرک خواهد بود

 

فرمت فایل:pdf به زبان فارسی

تعداد صفحات:28 صفحه

قسمتی از متن

 

زندگی در روی کره زمین به انرژی حاصل از خورشید وابسته است. فتوسنتز تنها فرایند مهم بیولوژیکی است که قادر به بهره برداری از این انرژی می باشد.

فتوسنتز از نظر لغوی به معنی تولید با استفاده از نور خورشید است. به این معنی که موجودات زنده فتوسنتز کننده، از انرژی خورشید برای تولید ترکیبات آلی که ساخت آن ها مستلزم  صرف انرژی می باشد، استفاده می کنند. انرژی ذخیره شده در این مولکول ها هم می تواند در فرایندهای سلولی گیاه به کار گرفته شود و هم می تواند به عنوان منبعی از انرژی برای اشکال مختلف حیات ذخیره گردد.

فتوسنتز در گیاهان عالی

فعال ترین بافت فتوسنتز در گیاهان عالی مزوفیل برگ است. سلول های مزوفیل دارای تعداد زیادی کلروپلاست هستند که حاوی رنگدانه های سبز ویژه ای به نام کلروفیل برای جذب نور می باشند. در فتوسنتز انرژی خورشیدی برای اکسید کردن آب، آزاد شدن اکسیژن و نیز احیا کردن CO2 به ترکیبات آلی و در نهایت قند، به کار می رود. این مجموعه واکنش پیچیده که منجر به احیای CO2 به ترکیبات آلی می شوند، شامل واکنش های نوری و واکنش های تاریکی هستند.

برای دانلود کلیک کنید