آشنایی با بهسازی خاک به روش اختلاط عمیق (DSM)

- آشنایی با بهسازی خاک به روش اختلاط عمیق (DSM)

آشنایی با بهسازی خاک به روش اختلاط عمیق (DSM)

39 صفحه مطلب در مورد بهسازی خاک و بهسازی به روش روش اختلاط عمیق (DSM)دارای فایل های pdf و word قابل ویرایش و فهرست مطالب و اشکال …

1-2 تاریخچه روش اختلاط عمیق

اولین اجرای ستون اختلاط به کاربرد آن در نزدیکی فرودگاه هاندا ژاپن در سال 1971 برمیگردد.در این پروژه از آهک به عنوان مواد افزودنی استفاده شد.در ابتدا در اکثر پروژه های اختلاط عمیق از آهک به عنوان پایدار ساز استفاده میشد،ولی به مرور زمان با شناخت ویژگی های شیمیاسیمان و در دسترس بودن آن استفاده از سیمان رواج بیشتری گرفت.  منبع تصویر FHWA گسترش این روش در اروپا از اشورهای شمالی این قاره و از اواسط دهه 1970 آغاز گردید.شکل زیر اجرای ستونهای اختلاط عمیق بر حسب طول اجرا شده ستون ها در سالهای مختلف را نشان میدهد.

آغاز به کار این روش در آمریکا زمانی بود که در ژاپن پیمانکاران تخصصی زیادی در این زمینه فعالیت می کردند.اولین پروژه اختلاط عمیق در آمریکا در سال 1986 مربوط به بهسازی خاک در زیر سدی واقع در دریاچه جکسون میباشد.بعد از آن پروژه های وسیعی در آن کشور توسط این روش اجرا گردید به نحوی که انجمن بزرگراههای ایالتی(FEDERAL HIGHWAY ADMINISTRATION) در آمریکا در سال 1997 اقدام به تدوین آیین نامه ها و ضوابطی برای اجرای روش اختلاط عمیق با کد  138-99-FHWA-RD نمود.

عبارت اختلاط عمیق در خاک به روشی اطلاق میگردد که در آن پایدار کننده ای نظیر سیمان یا آهک با استفاده از یک حفار با محور تو خالی به صورت مکانیکی با خاک مخلوط میشود.فرایند اختلاط خاک موجب تولید ستون یکنواختی (با پهنای ثابت) از خاک و ماده افزودنی میگردد. با همپوشانی ستون ها قبل از گیرش کامل دیوارهای پیوسته ای زیر سطح زمین قابل احداث میباشند.

2-2 معرفی روش اختلاط عمیق

هدف از اختلاط خاک دستیابی به پارامترهای ژئوتکنیکی اصلاح شده از قبیل مقاومت فشاری،مقاومت برشی و نفوذپذیری است.در زمینه های ززیست محیط نیز به منظور محدود کردن یا ثابت نمودن مواد شیمیایی در خاک به کار میرود.همچنین در ساخت بندرگاهها و سازه های دریایی،با اجرا از روی بارج میتوان به نتایج با ارزشی دست یافت.در استفاده از اختلاق عمقی خاک،زمین در شرایط درجا اصلاح میشود.مشخصات ژئوتکنیکی آن به سطح قابل قبولی رسانده میشود و این زمین اصلاح شده بخشی از سیستم خاک-سازه میگردد.کنترل کیفی نیز در این روش مقدور است. شکل 2-1 شماتیک روش اختلاط عمیق را نشان می دهد.

 

برای دانلود کلیک کنید