پاورپوینت بهداشت درحوادث و سوانح
نوع فایل: power point
قابل ویرایش 69 اسلاید
قسمتی از اسلایدها:
نیاز انسان به آب وغذا همانند نیاز او به هوا یک نیاز بی وقفه و اساسی است و به همین لحاظ همواره ودر همه جا ونیز تحت هر شرایطی از جمله هنگام وقوع بلایای طبیعی یا دست ساخته بشر نیز مساله تغذیه به عنوان یک ضرورت غیر قابل چشم پوشی مطرح است از سوی دیگر و با وجود پیش بینی های پیشگیرانه وقوع بلایا همچون سیل زلزله ،انفجارات ، جنگها و دشواریهای جدی دیگر همواره محتمل است ، لذا ضرورت آگاهی وآمادگی برای رویارویی منطقی با آنها از جمله در مساله تغذیه و امداد های غذایی برای بلا دیدگان به خوبی احساس میشود گاهی تاخیر در تامین آب وغذای سالم دست کم در حداقل ضرورت به خصوص نزد گروههای آسیب پذیری که از اصل حادثه جان سالم به دربرده اند، ممکن است حیات وسلامت آنها به طور جدی به مخاطره افکند نکته قابل ذکر دیگر اینکه وجود دستگاههای مسئول برای امداد و مقابله با پیامدهای بلا زدگی اگر چه یک تکیه گاه اطمینان بخش برای جامعه است.
اما به هر حال توفیق آنها بدون جلب مشارکت عمومی و همکاری موثر همه نهادهای اجتماعی میسر نیست ، نمونه ای از این مشارکت وهمکاریهای هماهنگ و همسو را می توان در جمع آوری ، ارسال و توزیع کمکهای غذایی دید. وجود آگاهی های لازم واعتماد به نفس در چنین شرایطی زمینه تصمیم گیری های مناسب را با توجه به امکانات قابل دسترس و به شکل هماهنگ فراهم می کند و از پیدایش مشکلات جدیدی مثل اپیدمی بیماریهای ناشی از غذا food born diseases پیشگیری خواهد شد .
فهرست مطالب و اسلایدها:
مقدمه
بررسی وضعیت تغذیه ومشکلات اساسی آن
صورتهای مختلف امداد غذایی
تغذیه مکمل
تغذیه آوارگان
تامین غذا برای روزهای اولیه شروع بحران
تامین غذا بعد از استقرار در اردوگاه
نواع مواد غذایی
اقدامات لازم هنگام بروز مسمومیت
تو صیه های مهم بهداشتی در خصوص تغذیه هنگام بحران
در بعضی مکانها نظارت وتوجه خاص مامورین بهسازی ضرورت دارد
بیماریهایی که از طریق مواد غذایی به انسان منتقل می شود
پیشنهاداتی در رابطه با جلوگیری از گسترش بیماریهای انگلی
تاثیر نوع بلایا بر نوع مشکلات غذایی
انواع کنسرو وکمپوت
بهداشت گوشت
ماهی
میوه ها و سبزیجات
شرایط نگهداری مواد غذایی در شرایط بحران
کمکهای مردمی در تغذیه بلا دیدگان:
بهداشت آب
مهمترین عوارضی که در مورد مسائل بهسازی آب مورد توجه قرار می گیرد
تجسس منابع آب
چاه
نکاتی بهداشتی در مورد چاه آب
مراحل گند زدایی آب چاه
تانکر آب درشرایط اضطراری
تهیه آب سالم و تصفیه وگند زدایی
شیمیایی
هیپوکلریت کلسیم
ضد عفونی کردن چاهها
روشهای تصفیه آب
آب مورد نیاز
در شرایط اضطراری باید سلسله آزمایشهایی را روی آب انجام دهیم
نقطه شکست کلر
معیارهای کیفیت آب
روشهای حذف کدورت
درجه حرارت
مزه آب
بطور کلی عوامل بوجود آورنده طعم و بو در آب را می توان بصورت زیر ذکر کرد
روش حذف طعم و بو در آب
رنگ آب
واحد اندازه گیری رنگ آب
مواد سمی در آب
حشره کش ها
آزمایش میکروب شناختی