رژیم غذایی ضد کرونا
پیش گفتار
بیماری ویروس کرونا ۲۰۱۹ یک بیماری همه گیر است که توسط ویروس کرونا با علائم تنفسی خفیف تا شدید ایجاد میشود [1-3]. تا ۲۰ آگوست۲۰۲۰ بیماری COVID-19 در ۲۲۲۱۳۸۶۹ نفر در سراسر جهان تایید شده است که دارای میزان مرگ و میر ۳.۷٪ در مقایسه با آمار مرگ و میر یک درصدی آنفولانزا میباشد که همین امر باعث شده که نیاز فوری به درمان موثر وجود داشته باشد [4]. کورونا ویروسها، یک خانواده بزرگ از ویروسها هستند که در انسان و بسیاری از گونههای مختلف حیوانات از جمله شتر، گاو، گربه و خفاشها شایع میباشند [5]. علائم بارز COVID-19 تب، گلودرد، خستگی، سرفه یا تنگی نفس میباشد [6]. سیستم ایمنی بدن انسان یک سیستم دفاعی پیچیده و کارآمد است که از مجموعهای از سلولها، واسطههای شیمیایی و یک سری عوامل دفاعی “مدولار” برای تعدیل پاسخ ایمنی و محافظت از بدن در برابر عوامل خارجی تشکیل شده است [5]. چالش هایی در مورد چگونگی حمایت بهینه از سیستم ایمنی بدن در مقابل ویروس کرونا در جامعه عمومی وجود دارد. پاسخ ایمنی مطلوب بستگی به کفایت رژیم غذایی و دریافت کافی مواد مغذی خاص دارد. به عنوان مثال، مصرف کافی پروتئین برای تولید بهینه آنتی بادی بسیار مهم است. وضعیت ریز مغذیها مانند ویتامین A یا روی با افزایش خطر عفونت همراه میباشد. غالباً، وضعیت نامطلوب مواد مغذی با التهاب و استرس اکسیداتیو همراه است، که به نوبه خود میتواند سیستم ایمنی بدن را تحت تأثیر قرار دهد [7]. ارائه رژیم غذایی مناسب و تصحیح کمبود مواد مغذی مرتبط با سیستم ایمنی ممکن است برای پیشگیری و درمان عفونتهای ویروسی ضروری باشد [5]. این کتاب با هدف مروری بر آخرین یافتهها در زمینه توصیههای عملی موثر تغذیهای برای پیشگیری، درمان و مدیریت کووید ۱۹تهیه شده است.