پاورپوینت کامل و جامع با عنوان بررسی نخود، لوبیا و عدس و خواص و ویژگی های آن ها در 27 اسلاید

- پاورپوینت کامل و جامع با عنوان بررسی نخود، لوبیا و عدس و خواص و ویژگی های آن ها در 27 اسلاید

پاورپوینت کامل و جامع با عنوان بررسی نخود، لوبیا و عدس و خواص و ویژگی های آن ها در 27 اسلاید

 

 

 

 

 

 

 

 

نُخود یا نَخود (نام علمی: Cicer arietinum) از دانه‌های خوراکی (حبوبات) است. نخود را در زبان پهلوی، نخود (naxod) می‌گفتند.

لوبیا نام نوعی دانه خوراکی است. در سال ۱۵۳۳ میلادی لوبیا به نام مکزیکی اولیه‌اش «ایاکوک» از آمریکا به اروپا آورده شد و از آنجا به سایر نقاط جهان راه یافت و اکنون همه ساله میلیون‌ها تن به مصرف می‌رسد و یکی از مواد غذایی نسبتاً ارزان و فراوان است.

عدس، مَرجو یا مَرجُمَک(نام علمی: Lens esculinaris)، گیاهی کوچک شبیه به نخود و دانهٔ آن از دانه‌های خوراکی (حبوبات) است که معمولاً در خاک‌های فقیری که برای کاشت دیگر محصولات مناسب نیست، کاشته می‌شود. عدس در انواع و رنگ‌های گوناگونی وجود دارد که عدس قهوه‌ای، سبز، نارنجی از آن جمله‌اند. از عدس قرمز برای تهیه شوربایرنگی استفاده می‌شود. برای پختن نان، عدس را با آرد مخلوط می‌کنند. در ایران، از این گیاه، برای تهیه عدس‌پلو استفاده می‌کنند.

 

فهرست مطالب:

تعریف نخود

خصوصیات گیاه نخود

نحوه کشت نخود

پراکنش و خاستگاه نخود

مواد موجود در نخود پخته‌ شده

مقایسه کالری موجود در انواع نخود

ترکیبات شیمیایی نخود

طرز پخت، تهیه و نگهداری نخود

نکات تغذیه ای نخود

تعریف لوبیا

خواص لوبیا

انواع لوبیا

ارزش غذایی لوبیا

تولید کنندگان لوبیا

تعریف عدس

ریشه واژه عدس

ارزش غذایی عدس

برای دانلود کلیک کنید