مبانی نظری بردگی در حقوق بین الملل
توضیحات: 47صفحه فارسی (word) با منابع کامل
دانلود تحقیق آماده با رفرنس دهی کامل فارسی و انگلیسی و پانویس ها، برگرفته از مقاله های فارسی و ترجمه تخصصی متون مقاله انگلیسی و مقاله بیس پایان نامه با ترجمه آماده کتاب های خارجی و کتاب های داخلی رشته های مختلف، مناسب برای انجام و نوشتن پروپوزال و آماده کردن فصل دوم پایان نامه، توضیح مولفه های پرسشنامه و مقاله داخلی و خارجی و طرح های تحقیقاتی
خلاصه ای از کار:
بردگی در حقوق بین الملل
«رسم برده و کنیز داشتن از عهد باستان تا قرون اخیر در تمام اقوام شرق و غرب رواج داشته و منشأ آن جنگ و پیروزی و حق غنیمت و اسارت بوده است» (سنجابی، 1342، ص 323).
در مغرب زمین از یونان باستان و رم قدیم گرفته تا کشورهای جدید اروپا، بردگی همواره وسیله استثمار و استعمار بوده است. یعنی تودههای عظیمی از حقوق ملی و انسانی محروم میشدند و به عنوان برده و غلام در مزارع و معادن و کشتیها به اعمال شاقه اشتغال داشتند. در یونان قدیم حکیم بزرگواری مانند ارسطو در کتاب «سیاست» خود مینویسد: « بهحکم قوانین طبیعت برخی از آدمیان آزاد به جهان آمدهاند و گروهی دیگر برای بندگی ساخته شدهاند و. بندگی برای آنان هم سودمند است و هم روا» ( سنجابی، 1342، ص 323)…………………..
…………………
– پیشینه بردگی
– اکتشافات دریایی و آغاز بردگی
بردگی در عصر استعمار، با اکتشافات جغرافیایی دریایی که از قرن پانزدهم میلادی آغاز شده همراه و توأم است. در صدر استعمارگران بردهدار، دو کشور پرتغال و اسپانیا قرار داشتند که نخستین مکتشفین دریایی بودهاند و در اینجا به بررسی اقدامات هریک از این دو کشور در زمینه بردگی میپردازیم:
الف- پرتغال و بردگی- پرتغالیان نخستین اروپاییانی بودند که سواحل غربی آفریقا را پیموده و ایستگاههای تجاری برای خود بنا نموده بودند و نیز نخستین اروپاییانی بودند که مستقیماً برای بدست آوردن بردگان سیاه به آفریقا رفتند. پرتغالیان در حدود سنهی 1420 میلادی در آفریقا پیاده شدند و نظام بردگی را پی نهادند. «پرتغالیان برای دستگیری و بدام انداختن سیاهان، خود را پنهان میکردند و در کمین مردان و زنان سیاه مینشستند. همینکه سیاهان بیچاره از کلبههای خود بیرون میآمدند و در بیشهای برای اجابت مزاج میرفتند آنان را میربودند» (سیمونز،1362، ص104)…………….
………………….
– اصل آزادی دریانوردی و داخل شدن دیگر کشورهای اروپایی در امر تجارت برده
…………………….
– برده و تجارت مثلث
در قرن 18تجارتی که بهنام تجارت مثلث معروف است پردر آمدترین تجارت برای دولت انگلیس بود. کشتیهای انگلیسی پر از کالاهایی نظیر شیشه شکسته، آهنپاره، پارچههای رنگارنگ ولی کم قیمت. .. از بنادر انگلیس بسوی سواحل آفریقایی رفته و از آنجا این کالاها را با برده مبادله میکردند و از آنجا به جاماییکا رفته و بردهها را به قیمتهای گزاف فروخته و مجدداً با کالای جدیدی از قبیل نیشکر، شکر، توتون و تنباکو، پنبه و آهن و سایر مواد اولیه که فوقالعاده برای صنعت انگلیس لازم بودند مراجعت میکردند. بسیاری از اوقات کشتیها راهشان را طولانیتر کرده و از آفریقا به هند رفته و از هند به جاماییکا میرفتند که این راه تجارتی معروف به تجارت مثلث کوچک خیلی پردرآمدتر بود. سالیانه 100 هزار برده آفریقایی به آمریکا حمل میشد. بازارهای عمدهی برده، خلیجگینه و آفریقای غربی، شرقی و گرمسیری بودند. در حالیکه خلیج کوچک بنین و بخشهای خط ساحلی، ساحل طلا، کنگو، آنگولا و برخی نواحی دیگر مناطق صدور برده بهشمار میآمدند (ذاکرحسین، 1369، ص254)…………….
…………
-داغ کردن برده
………………..
– بارگیری
…………
– بستهبندی محموله
……………
-پایان سفر دریایی و ورود بردگان به آمریکا و چگونگی رفتار با آنان
……………….
– فروش در آمریکا
«زمینداران به محض اینکه از ورود کشتی بردگان به بازار آگاه میشدند در اسکله اجتماع میکردند. آنها توسط پوسترهایی که سیاهان سالم و زیبا را تبلیغ میکرد جذب میشدند. تلاش و تقلا آغاز میشد. جاشویان، کشتی را با آویختن بادبانهایی در اطراف عرشه مانند چادری میپوشاندد. خریداران قیمتهای ثابتی را میپرداختند و سپس برای بهچنگ آوردن بردهای به عرشه کشتی هجوم میبردند. برای اینکه خریداران دیگری بردههای منتخبشان را نربایند، حتی آنها را با دستمال به یکدیگر گره میزدند» (ذاکرحسین، 1369، ص257).
………….
– بردگی پلانتاسی (کشتزارهای روستایی)
…………….
– پارهای از نظرات حقوقدانان غربی راجع به بردگی
…………….
– علل و موجبات الغای و امحای بردگی
………………
– اقدامات و استناد به حقوق طبیعی جهت لغو بردگی
…………
– جنبش ضد بردگی در صحنه بینالمللی
……………………
– قیامها و شورشهای بردگان آفریقایی بین قرنهای شانزدهم و نوزدهم
…………………..
– بردگی در متون حقوق بین الملل
– اعلامیهی جهانی حقوق بشر
…………….
– کنوانسیون بین المللی حقوق مدنی و سیاسی سازمان ملل متحد
………………
-جنایات علیه بشریت درمنشور نورنبرگ
……………….
– اساسنامهی دیوان بینالمللی کیفری
………………….
– بردگی در تعهدات بین المللی
…………….
فهرست منابع
قران کریم
– منابع عربی
1. ابن ابى الحدید (1378ق)، شرح نهج البلاغه، تحقیق محمد ابوالفضل ابراهیم، قم، دار احیاء الکتب العربیه.
2. ابن اثیر جزرى، محمد (1364)، النهایه فى غریب الحدیث و الأثر، تحقیق طاهر احمد زاوى و…، چاپ چهارم: قم، اسماعیلیان.
………………….
………………….