دانلود پروژه محوطه سازی
دانلود پروژه محوطه سازی در220 اسلایدپاورپوینت
23-1 کلیات
منظور از محوطهسازی، تسطیح و آمادهسازی محوطه ساختمانهای پروژه، سیستمهای ارتباطی شامل خیابانسازی، پیادهروسازی، شبکههای جمعآوری آب و فاضلاب، آبرسانی، شبکههای توزیع نیروی برق و گاز و بالاخره ایجاد فضای سبز میباشد. پیمانکار موظف است با توجه به نقشههای اجرایی و برنامه زمانبندی اجرای عملیات، نسبت به اجرای مرحله به مرحله کار اقدام نماید. تقدم و تأخر اجرای قسمتهای مختلف کار و هماهنگی آن با سایر پیمانکاران پروژه که زیر نظر دستگاه نظارت صورت میگیرد، باید توسط پیمانکار رعایت شود تا از دوبارهکاریها و به وجود آمدن اشکالات بعدی جلوگیری شود. در صورت عدم رعایت نکات لازم در اجرای مرحلهای کار، پیمانکار مسئول بروز اشکالات بعدی خواهد بود و برای رفع این مشکلات، باید به هزینه خود و زیر نظر دستگاه نظارت عمل نماید. قبل از شروع عملیات اجرایی رعایت نکات زیر توصیه میشود.
23-2 نقاط نشانه و مبدأ و کارهای نقشهبرداری
نقاط اصلی نشانه و مبدأ طرح از طریق کارفرما و دستگاه نظارت تحویل پیمانکار خواهد گردید. پیمانکار موظف است که نسبت به حفظ و حراست این نقاط، نهایت دقت را به عمل آورد. تغییرات احتمالی نقاط اصلی با نظر دستگاه نظارت انجام میشود. با توجه به ماهیت پروژه، پیمانکار باید به تعداد لازم و کافی نقاط مرجع فرعی تعبیه نماید.
23-3 تخریب
ساختمانهای موجود و قدیمی که در محل پروژه موجود بوده و تخریب آنها برای اجرای طرح ضروری است، باید قبل از تخریب، اندازهگیری و صورتمجلس گردند. عملیات تخریب باید با نظر و تأیید دستگاه نظارت صورت گیرد. در مورد آثار باستانی قبل از انجام هرگونه عملیات تخریب، باید موافقت کتبی اداره حفاظت آثار باستانی توسط کارفرما کسب شود و عملیات تخریب به شرح فوق، صورتمجلس و اجرا گردد. به هنگام تخریب ساختمانها باید اصول بهداشتی و ایمنی کامل رعایت گردد.
23-4 دفع گیاهان و کندن اشجار
تمامی سطوحی که عملیات خاکی بر روی آنها صورت میگیرد یا مناطقی که به عنوان منابع قرضه مورد استفاده واقع میشود، باید از وجود خاکهای نباتی، نباتات و درختان کاملاً پاک شود. قطع و ریشهکنی درختان، باید به صورتی انجام شود که به تأسیسات و ساختمانهای مجاور حریم پروژه، صدمهای وارد نیاید.
23-8 تسطیح محوطه
منظور از تسطیح محوطه رفع پستیها، بلندیها و ناهمواریهای موجود محوطه تا رسیدن به تراز موردنظر برای شروع کارهای ساختمانی است. بدین منظور پیمانکار باید ابتدا به شرح مندرجات بند (3-2-3) از فصل سوم این نشریه، نسبت به برداشت خاک نباتی اقدام نموده و در صورت لزوم خاکهای نباتی را در محلهای موردنظر برای مصارف بعدی و به منظور ایجاد فضای سبز، ذخیره و نگهداری نماید. پر کردن نقاط گود مسیلها، شیارها و نظایر آنها، باید با خاکهای حاصل از خاکبرداری نقاط بلند و تپه و ماهور صورت گیرد. حمل خاک از خارج کارگاه برای تسطیح محوطه مجاز نمیباشد، مگر با تأیید دستگاه نظارت و نامناسب بودن خاک حاصل از خاکبرداریها. عملیات تسطیح باید بر اساس نقشههای اجرایی و دستورات دستگاه نظارت صورت گیرد.
عملیات پیکنی و گودبرداری محل سازهها و ابنیه فنی پس از تسطیح محوطه صورت خواهد گرفت.
23-9 زهکشی محوطه
به منظور انحراف و خارج نمودن آبهای ناشی از بارندگی، تثبیت و کنترل سطح آب زیرزمینی تا عمق و تراز معین، مهار سیلابها در حین اجرای عملیات ساختمانی و پس از پایان کار باید زهکشی محوطه بر اساس نقشههای اجرایی و دستورات دستگاه نظارت توسط پیمانکار انجام شود. در هر مورد مهندس مشاور نحوه زهکشی در حین اجرای عملیات و نیز در طول عمر پروژه را مشخص نموده و پیمانکار باید بر اساس نقشهها و دستورات دستگاه نظارت عمل نماید. پیمانکار میتواند روشهای موردنظر خود را که باعث تسریع و سهولت در کار میباشد، به صورت گزینهای به دستگاه نظارت ارائه نماید تا پس از تصویب دستگاه نظارت مورد عمل قرار گیرد.
3 23-9-1 زهکشی تحتالارضی[1]
به منظور کنترل و تثبیت سطح آب زیرزمینی در تراز و رقوم موردنظر، زهکشی تحتالارضی صورت میگیرد. این تراز با توجه به رقوم پی سازهها، تراز پی زیرزمینها و نقاط زیرین ساختمان تعیین میشود تا از نفوذ آب و ایجاد مشکلات ناشی از رطوبت برای ساختمانها و سازهها جلوگیری شود. این زهکشی موجب کنترل و تثبیت دائمی سطح آب زیرزمینی میشود. جزئیات اجرایی و مصالح به کار گرفته شده، باید بر اساس نقشههای اجرایی و دستورات دستگاه نظارت باشد. زهکشی تحتالارضی و کنترل سطح آب زیرزمینی ممکن است به صور زیر انجام شود:
23-9-1-1 روش ثقلی
در این روش بسته به نوع زمین و توپوگرافی آن از شبکهبندیهای مختلف استفاده میشود. بدین منظور لولههای فرعی[2] در فواصل معین از یکدیگر قرار داده میشوند. این لولههای فرعی به نوبه خود به یک سیستم جمع کننده[3] متصل میشوند. نحوه آرایش لولههای فرعی و لوله اصلی ممکن است به صورت شبکهای[4] (لولههای فرعی از یک طرف و عمود به لوله اصلی) یا شبکه استخوان ماهی[5] ) لوله اصلی در وسط محوطه و لولههای فرعی با زاویه در پلان) اجرا شوند، در مورد سازههای کوچک میتوان با نصب لولههای زهکشی در طرفین سازه، عمل زهکشی را انجام داد.
23-9-1-2 روش پمپاژ
به منظور کنترل و پایین انداختن سطح آب زیرزمینی، میتوان از روش پمپاژ از طریق چاههای با عمق زیاد[8]یا از طریق چاههای با عمق کمتر[9] استفاده نمود. روش کار بدین ترتیب خواهد بود که بسته به سطح آب زیرزمینی، میزان پایین انداختن آب و نوع خاک، چاههای با فواصل معین در سطح منطقه، حفر و سیستم چاهها به وسیله شبکهای از لولههای جمعکننده به یکدیگر، متصل و آب تحتالارضی به نقاط مشخص پمپ میشود. جزئیات و روش اجرای کار، باید در نقشههای اجرایی و مشخصات فنی خصوصی ذکر شود.
23-9-1-3 روش پرده عایق[10]
در این روش دیوار یا پرده عایق با عرض 50 یا 60 سانتیمتر و عمق مشخص تا رسیدن به لایهای غیر قابل نفوذ ادامه مییابد. محل حفاری با مخلوطی از سیمان و بنتونیت، پر و تکمیل میشود. ضریب آبگذری این دیوار بسیار کم بوده و عملاً پردهای غیر قابل نفوذ در برابر نفوذ آبهای زیرزمینی ایجاد مینماید. در این روش میتوان از سپرهای فولادی نیز استفاده نمود. روش اجرای کار و جزئیات آن، باید قبل از . شروع عملیات به تأیید دستگاه نظارت برسد
3 23-10-2 مصالح
برای جدولگذاری عموماً از قطعات بتن پیشساخته و در پارهای موارد با توجه به شرایط کار از بتن درجا استفاده میشود. با توجه به ارتفاع کم جداول بتنی، عموماً این جداول بدون آرماتور بوده و چنانچه ارتفاع کارگذاری جدول زیاد و رانش خاک قابل توجه باشد، باید از جداول بتن مسلح استفاده نمود. برای جمعآوری آبهای سطحی راههای ارتباطی و خیابانها میتوان از کانیوو با مقاطع V شکل یا نیمدایره از بتن پیشساخته یا درجا استفاده نمود. چنانچه از جدولگذاری به صورت سرپوشیده به منظور جمعآوری آبهای سطحی استفاده شود، باید در فواصل معین و بر اساس نقشههای اجرایی، دریچههای تخلیه و جمعآوری آبهای حاصل از شستشوی خیابان و آبهای باران به صورت دریچههای افقی، عمودی یا ترکیبی از این دو پیشبینی نمود. نوع مصالح، نحوه ساخت، اجرا و نگهداری بتن جداول، باید بر اساس مندرجات فصل پنجم این نشریه و دستورات دستگاه نظارت صورت گیرد.
23-10-3 روش اجرا
پس از انجام عملیات تسطیح محوطه، پیمانکار باید ابتدا محور خیابانها و پیادهروها را میخکوبی نموده و پس از ارزیابی و برداشت نیمرخ طولی با توجه به خط پروژه و رقوم میخهای برداشت شده، رقوم کف تمام شده جدولگذاری را مشخص و بر اساس رقومهای خواسته شده، اقدام به خاکبرداری محل جداول نماید. مسیر دقیق جدولگذاری در خطوط مستقیم و قوسها، باید با رنگ کاملاً مشخص گردد. جدولگذاری باید روی پی مستحکم و یکنواخت صورت گیرد. در نقاطی که به علت تراز زمین و نامناسب بودن خاک زیر پی، خاکبرداری اجتنابناپذیر باشد، پس از خاکبرداری باید تا تراز موردنظر با مصالح مناسب نظیر سنگ و ملات یا شفته زیرسازی انجام شود. در صورتی که به دلایلی و بر اساس نقشههای اجرایی ارتفاع جدولگذاری یکنواخت نباشد و نتوان از جداول پیشساخته استفاده نمود، باید جدولسازی با بتن درجا انجام شود، جدولهای پیشساخته باید پس از تراز و نصب، بندکشی و کامل شود. چنانچه طول جدولگذاری زیاد باشد، باید طبق نقشههای اجرایی درزهای انبساط به عرض حداقل 10 الی 15 میلیمتر پیشبینی شود، فاصله درزهای انبساط نباید از 6 متر بیشتر باشد.
چنانچه در کانالهای جمع کننده آبهای سطحی و باران از جداول پیشساخته استفاده شود، باید ابتدا جداول طرفین در تراز موردنظر، نصب و سپس کف کانال با بتن به عیار 250 کیلوگرم سیمان در مترمکعب کفسازی شود. ضخامت این بتن در وسط، حداقل 10 سانتیمتر است که در طرفین با انحنا به جداول کناری بسته میشود و سپس با ملات سیمان به عیار 1:3 اندود لیسهای میگردد. چنانچه قرار باشد وسایل نقلیه از روی آبروها عبور نمایند، باید روی جداول از دالهای بتنی به ضخامت حداقل 15 سانتیمتر یا از شبکههای آرماتور استفاده شود. این دالها یا شبکههای فلزی، باید در محل خود چنان نصب و محکم شوند که در اثر ضربه و حرکت وسائط نقلیه دچار لقی و شکستگی نگردند……………………………………………………….
دانلود پروژه محوطه سازی,تسطیح محوطه,زهکشی محوطه,روش های مختلف در اجرای محوطه سازی,مصالح مورد نیاز در محوطه سازی,نکاتی که در محوطه سازی باید رعایت کرد