تحقیق افزایش راندمان برجهای خنک کننده
چکیده
برج خنک کن وسیلهای برای دفع حرارت زاید آب مورد استفاده در چگالنده به جو از طریق تبادل حرارتی با هوا است. برجهای خنککن معمولاً با تبخیر آب، حرارت ایجاد شده در یک واحد شیمیایی را دفع کرده و سیال سرویس را تا دمای حباب مرطوب هوا پایین میآورند؛ البته باید در نظر داشت در برخی از برجهای خنککن با چرخه بسته که به برج خنککن خشک مشهور هستند، کاهش دمای سیال سرویس صرفاً تا دمایی نزدیک به دمای حباب خشک هوا امکانپذیر است.
به عبارت سادهتر، برج خنککننده سیستمی است که از آن به جهت خنکسازی آبی در فرایندهای سردسازی سیستمهای تهویه مطبوع، پالایشگاهها، نیروگاهها و غیره استفاده میگردد.
از برج خنککن در سیستم خنککاری واحدهای پالایشگاهی، پتروشیمیایی و سایر واحدهای شیمیایی مشابه، نیروگاههای حرارتی و سیستمهای اچویایسی برای تهویه مطبوع ساختمان استفاده میشود. دستهبندی برجهای خنککن بر اساس نوع تماس هوا با آب صورت میگیرد؛ متداولترین گونههای برج خنککن بر اساس مکانیسمهای جابهجایی طبیعی و جابهجایی اجباری تقسیمبندی میشوند.
از نظر ابعاد و اندازه، برجهای خنککن در مدلهای کوچک پشتبامی برای ساختمانهای مسکونی تا سازههایی غولپیکر و هذلولی شکل (مانند برجهای خنککن نیروگاهها که در شکلها نشان داده شدهاست) که ارتفاعشان در حدود دویست متر و قطرشان در حدود یکصد متر میرسد، وجود دارند. همچنین نوعی از برجهای خنککن با شکل مستطیلی با ارتفاع تقریبی چهل متر و طول هشتاد متر نیز وجود دارد. در بیشتر موارد از برجهای خنککن هذلولی شکل در نیروگاههای هستهای استفاده میشود؛ هرچند که در برخی از واحدهای شیمیایی بزرگ و سایر واحدهای صنعتی نیز از آنها استفاده میشود. در مقابل این برجهای خنککن عظیمالجثه که در صنایع خاصی به کار گرفته میشوند، اکثریت قریب به اتفاق برجهای خنککن تجهیزات کوچک هستند که در کنار واحدهای مختلف صنعتی یا مسکونی برای تهویه هوا به کار میرود.
برجهای خنککننده سیستم توزیع و پخش آبگرم دارند که آب را به صورت یکنواخت روی شبکه مشبک نزدیک به هم میپاشد. این شبکهها آکنه یا پرکننده نامیده میشود. آکنهها آب سرازیر شده از بالای برج را با هوایی که از میان آن حرکت میکند کاملاً مخلوط کرده بهطوریکه آب به صورت یک قطره از یک آکنه به سطح آکنه دیگر توسط نیروی ثقل خود میریزد. هرچند در این برجها مقداری انتقال حرارت محسوس از آب به هوا وجود دارد ولی تقریباً اثر خنککنندگی تماماً از تبخیر قسمتی از آب اسپری شونده در برج حاصل میشود. بخار حاصل از فرایند تبخیر در برج توسط جریان هوایی که یک دمنده ایجاد میکند از برج خنک کن خارج میشود. با توجه به این که دماو رطوبت هوای از برج افزایش مییابد بدیهی است که میزان تأثیر برج حنک کن تا حد زیادی به درجه حرارت مرطوب هوای ورودی بستگی دارد و با کاهش آن افزایش مییابد
فهرست مطالب
- چکیده
- مقدمه
- اجزاء
- فن برج خنک کننده
- پکینگ یا مدیا
- حوضچه یا باسین
- قطره گیرها
- جنس ساختاری
- برج خنک کن فلزی
- برج خنک کن بتنی
- برج خنک کننده یتنی جریان مخالف
- برج خنک کننده بتنی جریان متقاطع
- برج خنک کن فایبرگلاسی
- انواع برج خنک کن فایبرگلاس
- مشخصات فنی برجهای خنک کننده فایبرگلاس
- مزایای برج های خنک کننده فایبرگلاس
- ویژگی های برج خنک کن فایبرگلاس
- دسته بندی
- نیروی محرک جریان هوا
- برج خنک کن بدون فن(طبیعی)
- برج خنک کننده جریان مکانیکی
- مکانیسم انتقال حرارت
- برج خنک کن مرطوب
- برج خنک کن خشک
- برج خنک کن خشک – مرطوب
- نحوه برخورد جریان های آب و هوا
- برج خنک کن یا جریان هوای متقاط
- برج خنک کن با جریان هوای مخالف
- اساس کار برج خنک کن
- محل نصب
- مشکلات برج خنک کن ها
- انواع برج خنک کن ها
- منابع