پاورپوینت کامل و جامع با عنوان معادله تنش کشیدگی در پلیمرها در 19 اسلاید
بَسپار یا پلیمر، دسته ای از درشت مولکول ها پلیمر{بسپار : مصوب فرهنگستان زبان و ادب فارسی} نام دارند.هر پلیمراز زنجیره های بلندی تشکیل شده است که از اتصال تعداد زیادی مولکول کوچک به یکدیگر به دست می آید. رشته دانشگاهی پلیمر یکی از گرایشهای شیمی و مهندسی شیمی میباشد. این گرایش تا سال ۱۳۶۲ یکی از گرایشهای مهندسی شیمی بود اما در حال حاضر به عنوان یک رشته مستقل با دو گرایش صنایع پلیمر و تکنولوژی و علوم رنگ در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی ارائه میشود، البته هنوز نیز در شماری از دانشگاههای کشور مهندسی پلیمر یکی از گرایشهای مهندسی شیمی است. واژهٔ بسپار فارسی است و از دو بخش بس (بسیار) و پار (پاره، قطعه) ساختهشدهاست.واژه «پلیمر» از دو بخش یونانی «پُلی» به معنای بسیار و «مر» به معنی قسمت، پاره یا قطعه گرفته شدهاست.
بسپارها به دو دسته بسپارهای طبیعی و بسپارهای مصنوعی تقسیم میشوند. البته بسپارها را به روشهای مختلف دیگری نیز دستهبندی نیز میکنند. دستهبندی زیر بر اساس ساختار بسپار انجام شدهاست.
بسپارها از نظر اثر پذیری در برابر حرارت به دو دسته گرمانرمها (ترموپلاستیکها) و گرماسختها(ترموستها) تقسیم میشوند. گرمانرمها، پلیمرهایی هستند که در اثر گرم کردن ذوب میشوند در حالی که گرماسختها، بسپارهایی هستند که در اثر گرما ذوب نمیشوند بلکه در دماهای بسیار بالا به صورت برگشتناپذیری تجزیه میشوند. بسپارها دارای خواص ویسکو الاستیک هستند و منشأ این پدیده، در گرمانرمها گره خوردگی زنجیرهها و در گرماسختها گره خوردگی زنجیرهها و اتصالات شبکهای آنها در هم است.
فهرست مطالب:
رئولوژی
قانون هوک
تنش
مدول یانگ
مدول G
الگوی ماکسول
الگوی فوکت – کلوین
تلفیق دو الگو
انواع روان شدن پلیمرها
معادله هرسل – باکلی
انواع ویسکوالاستیسیته
اصل جابجایی زمان – دمای بولتسمان
رابطه WLF
انحلال پذیری
تئوری فلوری – هاکینز
پارامتر انحلال پذیری
گرانروی سنجی
فلوری – دبای و کرک وود
و…