پاورپوینت کامل و جامع با عنوان مطالعه خصوصیات هیدرولیکی لایه های آبدار (آزمون های پمپاژ) در 49 اسلاید

- پاورپوینت کامل و جامع با عنوان مطالعه خصوصیات هیدرولیکی لایه های آبدار (آزمون های پمپاژ) در 49 اسلاید

پاورپوینت کامل و جامع با عنوان مطالعه خصوصیات هیدرولیکی لایه های آبدار (آزمون های پمپاژ) در 49 اسلاید

 

 

 

 

 

 

 

 

آب‌های زیرزمینی به آب‌هایی گفته می‌شود که در لایه‌های آب‌دار و اشباع زیر زمین تجمع پیدا کرده‌است. این آب‌ها فقط حدود ۴ درصد از مجموعه آب‌هایی را که فعالانه در چرخه آب‌شناختی دخالت دارند، تشکیل می‌دهد. با این وجود حدود ۵۰ درصد جمعیت دنیا از نظر آب شرب متکی به همین آب‌های زیرزمینی هستند.

لایه آب‌دار

بخشی از آب‌های سطحی در اثر نیروی جاذبه وارد محیط مخلخل خاک شده و به سمت پایین حرکت می‌کند. لایه‌های مختلف زمین از مواد و ترکیبات مختلف خاک شکل گرفته و در زمان‌های مختلف بوجود آمده‌اند. مجموعه عواملی نظیر جنس و اندازه دانه‌ها، میزان تخلخل، میزان تراکم، میزان ترک‌خوردگی و … باعث می‌شود بخش‌های مختلف فضای زیرزمین ظرفیت‌های متفاوتی برای جذب، ذخیره و انتقال آب داشته باشد. لایه‌هایی از زمین که به صورت نسبی ظرفیت بالاتری برای جذب، ذخیره و انتقال آب دارند آبخوان نامیده می‌شوند. به دلیل نفوذپذیری بیشتر این لایه‌ها، بخش اعظم آب نفوذ کرده در عمق زمین به صورت طبیعی جذب آن‌ها می‌شود. بسته به شرایط احاطه کننده آن، یک لایه آب‌دار می‌تواند مانند یک مخزن زیرزمینی آب را ذخیره یا مانند یک رودخانه زیرزمینی آب را به لایه‌های مجاور و عمیق‌تر منتقل نماید. ابعاد این مخازن یا رودخانه‌های زیرزمینی می‌تواند از چند ده متر تا چند صد کیلومتر متفاوت باشد. به دلیل وابستگی شدید انسان به منابع زیرزمینی آب، شناسایی، مطالعه و مدیریت لایه‌های آب‌دار دارای اهمیت بسیار است.

اشکال مختلف آب‌های زیرزمینی

اشکال مختلف آب در زیرزمین

  • آب هیگروسکوپی: آبی است که به صورت قطره‌های ریز در اطراف دانه‌های رسوب می‌چسبد.
  • آب غشایی: آبی است که به صورت یک قشر نازک، اطراف دانه‌های رسوب را می‌پوشاند.
  • آب ثقلی: آبی است که اطراف و بین دانه‌های رسوب را پر می‌کند و اگر امکان حرکت برایش وجود داشته باشد از محل خود تحت تأثیر نیروی جاذبه زمین یا ثقل، حرکت کرده و جریان می‌یابد.
  • آب مویینگی: بخشی از آب است که بر روی سطح آب زیرزمینی و سوار برآن، در میان رسوبات دانه ریز قرار می‌گیرد. رسوبات دانه ریز، فضای لوله مانند و پیچ و خم داری ایجاد می‌کنند که تحت تأثیر نیروی موئینگی، بخشی از آب زیرزمینی را در خلاف جهت نیروی ثقل تا ارتفاع چندین متری به بالا می‌کشند. ضخامت آب موئینگی به قطر دانه‌های رسوب بستگی داشته و هرچه دانه‌های رسوب ریزتر باشند ضخامت قشر موئینگی نیز بیشتر خواهدبود.

 

فهرست مطالب:

ضرایب هیدرودینامیک

افت سطح آب

سطح دینامیک

سطح استاتیک

مخروط افت

منطقه تاثیر

شعاع تاثیر متعادل

معادلات جریانهای شعاعی اطراف چاهها

جریان ماندگار در چاه حفر شده در لایه آبدار تحت فشار

روابط معادلات جریان شعاعی در اطراف چاه حفر شده در لایه آبدار آزاد

جریان غیرماندگار

جریان آب در نزدیک مرزهای محدود کننده لایه آبدار

سیستم چاههای مجاز در اطراف یک چاه در حال پمپاژ مجاور مرزهای سفره

سیستم های چند چاهی

افت چاه

دبی ویژه

اندازه گیری T و S در شرایط ماندگار

اندازه گیری T و S در شرایط غیر ماندگار

روش تیس

روش ژاکوب

آزمون برگشت

و…

برای دانلود کلیک کنید