تحقیق یخچال سازی صنعتی

- تحقیق یخچال سازی صنعتی

تحقیق یخچال سازی صنعتی

تعداد صفحات : 15 صفحه

فرمت ورد و قابل ویرایش 

یخچال سازی صنعتی
اولین یخچال در سال 1784 در دانشگاه گلاسکو به ثبت رسید. در سال 1805، اولین یخچال که بخار را جایگزین مایع نموده بود، طراحی گردید. در سال 1850 یا 1851، بستنی ساز به ثبت رسید. در سال 1857، یک استرالیایی، دستگاه خنک کن با بخار متراکم را معرفی نمود. در سال 1859، یک فرانسوی سیستم پیچیده تری را ساخت، که برعکس دستگاه های متراکم کننده اولیه، که هوا را بعنوان سردکننده بکار میبرد، از آمونیاک که سریعاً منبسط میشود استفاده نمود. یخچال جذبی در سال 1992 توسط یک دانشجوی دانشگاه در سوئد اختراع گردید، که یک موفقیت جهانی بود و توسط الکترولوکس تجاری سازی گردید.
در آغاز قرن بیستم، حدود نیمی از خانواده ها در آمریکا در یک محفظه یخ، غذای خود را سرد نگاه میداشتند، یخ مورد استفاده در مخزن خانگی گران بود، زیرا مجبور بودند که یخ را از دریاچه های زمستانی برش داده و تا زمان مورد نیاز آنرا ذخیره نمایند.
یک فرانسوی، ایده دستگاه سردکننده برای خنک کردن و نگاهداشتن غذاها را در خانه داد و آن را در سالهای 1805 و 1908 در امریکا ثبت اختراع نمود و توسط یک شرکت آمریکایی خریداری شد. یخچال ها براساس فرآیند سولفور دی اکسید توسط جنرال الکتریک در ایندیانا ساخته شدند و توسط شرکت جونز مانیل بازاریابی شدند. اولین دستگاه در سال 1911 فروخته شد. یخچال ساخته شده گران بود و حدود 1000دلار فروخته شد (تقریباً دو برابر ارزش یک اتومبیل در آن زمان(
جنرال الکتریک در توسعه یخچال های خود، در سال 1915، اولین یخچال برقی را تولید نمود. در سال 1916، کلویناتور و سرول1 دو دستگاه عرضه نمودند. این تعداد به 200 دستگاه در سال 1920 رسید. در سال 1918، کلویناتور مدلی با کنترلهای اتوماتیک را معرفی نمود.
مدل سال 1922، ترکیبی از جعبه خنک کننده چوبی، کمپرسور آب سرد شونده، سینی یخ های مکعبی و یک اتاقک 9 فوت مکعب بود که 714دلار ارزش داشت. در سال 1923، پوشش چینی بر روی اتاقک های فلزی معرفی گردید.
اولین یخچال با کاربرد گسترده، یخچال Monitor-Top جنرال الکتریک در سال 1927 عرضه گردید. کمپروسور، که مقدار قابل توجهی از حرارت را ساتع می نماید، در بالای اتاقک قرار داشت و بیش از 1,000,000 دستگاه تولید گردید.در این یخچالها بعنوان واسطه خنک کننده یا سولفور دی اکسید بکاربرده میشد،که برای چشمها مضر بوده و ممکن است باعث کاهش دید، سوزش پوست و جراحت شده یا متیل فورمات که شدیداً قابل اشتعال، مضر برای چشم و در صورت تنفس و خوردن سمی است. امروزه اکثر این دستگاهها هنوز مورد استفاده قرار میگیرند.
با معرفی فرئون، بازار یخچال در دهه 1930رونق یافت و در دهه 1940 فریزرها بیشتر رواج پیدا کردند. در دهه 1950 و 1960 پیشرفتهای تکنیکی مانند دیفراست اتوماتیکی و یخ سازی اتوماتیک بوجود آمد.در برنامه های توسعه ای دهه 1970 و 1980 با توجه به آسیب لایه اوزون و بدنبال ممنوعیت استفاده ازگازهای فرئون2 در سیستم های خنک کننده، یخچال های جدیدی بر مبنای استفاده از گازهایA-134-HFC طراحی گردیدند.
در مدلهای اولیه یخچال (در سال 1956 و بعد از آن) یک قسمت خنک برای سینی قطعات یخ طراحی شدند. بدنبال نیاز به غذاهای منجمد عرضه فریزر خانگی در آمریکا در سال 1940 آغاز گردید.
2- فناوریهای جدید در یخچال
راههای زیادی برای بهبو

برای دانلود کلیک کنید