پاورپوینت کامل و جامع با عنوان معرفی باتری های لیتیم-یون در 45 اسلاید

- پاورپوینت کامل و جامع با عنوان معرفی باتری های لیتیم-یون در 45 اسلاید

پاورپوینت کامل و جامع با عنوان معرفی باتری های لیتیم-یون در 45 اسلاید

 

 

 

 

 

 

 

 

باتری لیتیوم-یون (به انگلیسی: Lithium-ion battery) (مخفف انگلیسی: Li-ion یا LIB) یک خانواده از باتری‌های قابل شارژاست که در آن در زمان تخلیه، یون‌های لیتیم از الکترود منفی به سمت الکترود مثبت و در هنگام شارژ شدن وارونه حرکت می‌کنند.

باتری‌های لیتیم-یون بالاترین چگالی انرژی را فراهم می‌سازند که تقریباً دو برابر انرژی قابل دسترسی از باتری‌های نیکل-کادمیماست. باتری‌های لیتیم-یون معمولاً برای تأمین نیروی لازم در دستگاه‌های الکترونیکی قابل حمل مورد استفاده قرار می‌گیرند.

در مقایسه با نسل‌های قدیمی‌تر باتری‌ها یعنی باتری نیکل–کادمیم و باتری نیکل– هیدرید فلز، باتری‌های لیتیم-یون وزن و حجم سبک‌تری حدود ۳ تا ۵ برابر دارند.باتری لیتیوم-یون انرژی زیادی تولید می‌کند اما در مقابله با باتری‌های نیکل-هیدرید ایمنی آنها پایین است. برای نمونهُ این نوع باتری‌ها زود آتش می‌گیرند. اما نسل جدید باتری لیتیوم-یون با حل «مشکل کاتودی» هر نیاز را براورده می‌کنند.

آنها به دشارژ کامل نیاز ندارند و می‌توان از جریان الکتریکی بالاتر برای شارژ و دشارژ بدون آسیب به باتری استفاده کرد. در هنگام دشارژ افت ولتاژ کمی دارند و به دوره break-in نیاز ندارند.

یک باتری لیتیم-یون را می‌توان در هر زمان بی‌آنکه روی کارایی باتری اثر بگذارد شارژ کرد. اما چون باتری‌های لیتیم-یون معمولاً دارای طول عمر شارژ/دشارژ ۳۰۰ تا ۵۰۰ چرخه هستند، اگر زود به زود و قبل از تخلیه، این باتری شارژ شود طول عمر باتری پایین می‌آید. همچنین در صورت ادامه شارژ پس از پر شدن، باتری آسیب دیده و از عمر آن کاسته می‌شود به همین دلیل برای شارژ آنها از مدارهای محافظ هوشمند استفاده می‌شود تا پس از پر شدن، جریان شارژ قطع شود و باتری بیش از حد شارژ نشود.

با آنکه بسیاری از سازندگان باتری‌های لیتیم- یون طول عمر باتری را تا سه سال ذکر می‌کنند، بعضی از مصرف‌کنندگان طول عمر تا ۱۸ ماه را گزارش کرده‌اند.

 

فهرست مطالب:

مقدمه

باتری لیتیم-یون

اهداف استفاده

باتریهای قابل شارژ

معرفی باتریهای لیتیم-یون

اجزاء باتریهای لیتیم-یون

مدارهای الکترونیکی محافظ و فیوزهای باتری لیتیم-یون

عملکرد باتریهای لیتیم-یون

فرآیند شارژ و دشارژ

ویژگی های الکترودهای مورد استفاده در باتریهای قابل شارژ

الکترود مثبت

الکترود منفی

الکترولیت و افزودنی ‌ها

بهبود دهنده‌ های سطح SEI

نحوه تشکیل SEI

عوامل محافطت کننده کاتد

نمکهای پایدار کننده LiPF6

عوامل محافظت کننده امنیت

بهبود دهنده ‌های رسوب Li

تحولات الکترولیتها

بحث و نتیجه‌ گیری

برای دانلود کلیک کنید