پاورپوینت کامل و جامع با عنوان حسابداری شرکت های سهامی در 197 اسلاید
شرکت سهامی، (به انگلیسی: Joint-stock company) در اصطلاح علم اقتصاد، شرکتی است که برای انجام امور تجاری تشکیل میشود وسرمایه آن متشکل از سهام همارزش یا تعداد یکسان سهام است. شرکتهای سهامی به دو نوع سهامی خاص و سهامی عام تقسیم میشوند که مهمترین تفاوت این دو در این است که سهام شرکتهای سهامی عام در تالار بورس قابل مبادله است.
بزرگترین نوع سازمانهای تجاری در جهان است. شخصیت حقوقی شرکت سهامی، مستقل از مالکان آن است و بسیاری از امتیازات و حقوق و تعهدات یک شخصیت حقیقی را دارد. مثلاً میتواند بانام خود وام بگیرد یا اقدام به خرید دارایی کند. میتواند علیه دیگران، اقامه دعوا کند، همچنین میتواند با سایر افراد قرارداد منعقد کند. حتی میتواند مالک شرکت تضامنی یا سهامی دیگر باشد.
حسابداری زبان تجارت خوانده میشود. زیرا از طریق تهیه گزارشهای مالی، اطلاعات لازم را دربارهٔ واحدهای اقتصادی در اختیار اشخاص ذینفع و ذیعلاقه و ذیحق قرار میدهد. این اشخاص شامل مدیران، صاحبان سرمایه، اعتبار دهندگان، سازمانهای مالی و اقتصادی دولت و از این قبیل هستند. از منظری دیگر از حسابداری با نام سیستم اطلاعاتی حسابداری Accounting Information System یاد میشود که برای پردازش اطلاعات مربوط به رویدادهای مالی مؤثر بر سازمانها و واحدهای تجاری و گزارش اثرات این گونه رویدادها به تصمیمگیرندگان، طراحی شده است.
طبق «بیانیه اساسی تئوری حسابداری»: حسابداری عبارت است از فرایند شناسایی، اندازهگیری و ثبت و گزارشگری اطلاعات اقتصادی برای تصمیمگیریهای آگاهانه به وسیله استفاده کنندگان آن اطلاعات. بیانیه در تشریح این تعریف آورده است بر اساس دیدگاهی جامع، «اطلاعات حسابداری» را میتوان «اطلاعات اقتصادی» تلقی کرد. .
گاهی اوقات به اشتباه از مفهوم دفترداری برای تعریف حسابداری استفاده میشود. دفترداری عبارت است از: فن ثبت، طبقهبندی و خلاصه سازی مبادلات واحد تجاری. البته این عملیات در گذشته صرفاً در دفاتر حساب انجام میشد. اما امروزه ثبتهای حسابداری با استفاده از کامپیوتر انجام میشود. حسابداری مفهوم وسیع تری از دفترداری را دربر میگیرد. در واقع دفترداری بخشی از وظایف حسابدار است. همه حسابداران از مجموعه قواعد یکسان تحت عنوان اصول پذیرفته شده حسابداری برای تهیه گزارشهای حسابداری استفاده میکنند.
اطلاعات مربوط به معاملات روزمره، اساس تهیه گزارشهای مالی را تشکیل میدهد. در واحدهای بازرگانی، فعالیتهایی نظیر خرید و فروش کالا، خرید ماشین آلات و پرداخت هزینههای جاری مانند اجاره، حقوق، بهای آب و برق از جمله معاملات روزمره است.
فهرست مطالب:
مقدمه
تعریف شرکت سهامی
انواع شرکت های سهامی
مزایای شرکتهای سهامی
هیئت مدیره
معایب شرکتهای سهامی
سازمان شرکتهای سهامی
هزینه های تاسیس
حقوق قانونی سهامداران
وظایف هیئت مدیره
حسابداری حقوق صاحبان سهام
سود نقدی سهام
سهام سرمایه
ارزش اسمی
سهام عادی
سهام ممتاز
سهام سرمایه تعهد شده
سرمایه اهداء شده
صرف سهام
عملیات، سود هر سهم و تقسیم سود
اهمیت گزارشگری سود در شرکتهای سهامی
تهیه و قابل استفاده نمودن اطلاعات برای پیش بینی
عملیات متوقف شده
سود (زیان) حاصل از عملیات عادی و مستمر
افشاء عملیات متوقف شده
اقلام غیرمترقبه
سایر درآمدها و هزینه های غیرعملیاتی
تغییر در اصول و روشهای پذیرفته شده حسابداری
سود هر سهم
تقسیم سود تضمین شده سهام ممتاز و سود هر سهم عادی
افشاء سود هر سهم در صورت حساب سود و زیان
سود هر سهم عادی
زیان حاصل از فروش قسمت متوقف شده
سود نقدی سهام
مانده سود (زیان) انباشته
وضعیت نقدینگی مناسب
پیشنهاد تقسیم سود نقدی سهام توسط هیئت مدیره
تاریخهای تقسیم سود
تاریخ اعلام تقسیم سود
تاریخ ثبت اعلام تقسیم سود
تاریخ پرداخت
سهام جایزه
دلایل توزیع سهام جایزه
ثبت سهام جایزه در دفاتر
محاسبه تعداد سهام جایزه بر اساس میزان تقسیم سود و ارزش بازار سهام
تجزیه سهام
حقوق صاحبان سهام
و…
به همراه مثال های حل شده.