تحقیق در مورد ویتامینها

- تحقيق در مورد ويتامينها

تحقیق در مورد ویتامینها

13 صفحه word |فونت tahoma سایز 12| قابل اجرا در آفیس 2007 و نسخه های جدیدتر|قابل ویرایش و آماده چاپ

بخشی از تحقیق

ویتامین RIBOFLAVIN) B2) :

وظایف  :متابولیسم کربوهیدراتها، چربیها و پروتئینها- شکل گیری غشای مخاطی بدن – تشکیل سلولهای خونی و عصبی – برای عملکرد طبیعی چشم ضروری میباشد.

علایم کمبود : کم اشتهایی – توقف رشد – عوارض پوستی – قرمزی و بزرگی لبها -چشمهای قرمز.
میزان مصرف روزانه
: 2 میلی گرم. در دوران شیردهی، رشد و بارداری افزایش می یابد.

منابع : شیر – سبزیجات – حبوبات – آرد کامل و گوشت – جوانه ها – شیر.

 

ویتامین نیاسین  NIACIN=NICOTINIC ACID=NIACINAMID)B3) :

وظایف :

متابولیسم کربوهیدراتها، چربیها و پروتئینها – تشکیل گلبولهای قرمز – کاهش کلسترول خون – سلامتی دستگاه گوارش – عملکرد طبیعی اعصاب.

علایم کمبود : بیماری پلاگر (التهاب پوستی، اختلالات گوارشی و بی اشتهایی)-اسهال.

علایم مصرف بیش از اندازه : مصرف بیش از 200-100 میلی گرم موجب صدمه به کبد میگردد.

میزان مصرف روزانه : 20 میلی گرم. در دوران بارداری، شیردهی، عفونت و استرس افزایش می یابد.

منابع : گوشت – ماهی – مرغ – مخمر آبجو – پنیر – جگر سیاه و شیر.

ویتامین B6  ( PYRIDOXAL=PYRIDOXAMINE=PYRIDOXINE) :

وظایف :

 سنتز ساختار پروتئینی در هموگلوبینها، گلبولهای قرمز و آنزیمها – متابولیسم کربوهیدراتها و پروتئینها – تشکیل و حفاظت از سیستم عصبی – کاهش دردهای قاعدگی.

علایم کمبود : حالت تهوع – خستگی – افسردگی – افزایش خطر بیماریها و عفونتها -تشنج در اطفال.

علایم مصرف بیش از حد : مصرف بیش از 200 میلی گرم درروز به اعصاب آسیب میرساند – از دست رفتن هماهنگی عضلات.

میزان مصرف روزانه : 2  میلی گرم. (افراد سیگاری، الکلی، مصرف زیاد پروتئین، مصرف قرصهای بارداری نیاز بدن به این ویتامین را افزایش میدهد.)

منابع :گوشت – جوانه گندم – ماهی – سویا – لوبیا – اسفناج-موز.

 

ویتامین بیوتین BIOTIN)B7) :

وظایف : متابولیسم – تشکیل اسید های چرب.

میزان مصرف روزانه :30 میکرو گرم.

منابع : تخم مرغ – سبزیجات سبز رنگ – جگر سیاه و پنیر – گندم.

 

ویتامین COBALAMIN)B12) :

وظایف : متابولیسم کربوهیدراتها، چربیها و پروتئینها – تشکیل سلولهای خونی و عصبی – تشکیل گلبولهای قرمز.

علایم کمبود : کم خونی – آسیب به اعصاب – کاهش خاصیت لخته شدن خون – تحلیل رشته های عصبی و حسی و حرکتی – کرختی – سرگیجه و بدخلقی.

میزان مصرف روزانه : 6 میکرو گرم. (در مواقع جراحی، دوران بــارداری و شــیر دهی و
نقاهت افزایش می یابد.)

منابع : گوشت – شیر – ماهی – تخم مرغ – جگر. (این ویتامین توسط باکتریها نیز در روده سنتز میگردد.)

 

ویتامین اسید فولیک (FOLACIN=FOLIC ACID) :

وظایف : رشد و حفظ سلامتی تمام سلولهای بدن – تنظیم تقسیم سلولی – تشکیل گلبولهای قرمز – جلوگیری از نواقص مادر زادی.

علایم کمبود : اسهال – سردرد – استرس – اختلالات رفتاری – سوء تغذیه – کمبود وزن – افسردگی – کم خونی.

میزان مصرف روزانه :400 میکرو گرم – استرس، در دوران بارداری – مصرف قرصهای ضد بارداری و افراد سیگاری نیاز بدن به این ویتامین افزایش می یابد.

منابع : سبزیجات سبز رنگ – آب پرتغال – گل کلم – کلم بروکسل .

 

مواد معدنی

مواد معدنی چیستند؟

 مواد غیر ارگانیک میباشند که به کمک ویتامینها، آنزیمها و هورمونها عملکرد صحیح بدن را موجب میگردند. مواد معدنی ضروری برای بدن انسان 20 نوع میباشد. مواد معدنی به دو گروه تقسیم میگردند:

–  مواد معدنی عمده : شامل کلسیم، کلراید، منیزیم، فسفر، پتاسیم، سدیم و گوگرد .

مواد معدنی فرعی : شامل آهن، روی، کبالت، مس، فلوراید، ید، منگنز، کرم، نیکل، سلنیوم، سیلیکون، وانادیوم و مولبیدیوم.

برخی مواد معدنی مانند آهن، مس و روی برای جذب شدن با یکدیگر رقابت میکنند بنابراین با مصرف زیاد یکی از آنها کمبود دیگر مواد معدنی را در پی دارد.

مواد معدنی بر حسب سهولت و سرعت جذب و دفع به 3 گروه تقسیم بندی میگردند:

1-    مواد معدنی که به سهولت و سریع جذب و دفع میگردند: مانند سذیم و پتاسیم.

2-    مواد معدنی که به سختی جذب بدن گشته اما به سهولت دفع میگردند: مانند کلسیم – فسفر – منیزیوم و منگنز.

3-    مواد معدنی که به سختی جذب و دفع میگردند: مانند آهن – مس – روی – کبالت.

 

انواع مواد معدنی

کلسیم

وظایف : سلامتی و استحکام استخوانها و دندانها – التیام زخمها – تنظیم فشار خون-لخته شدن خون – عملکرد عضلات.

علایم کمبود : پوکی استخوان – فشار خون بالا – اسپاسم عضلات.

علایم مسمومیت : مصرف بیش از حد کلسیم سبب رسوب کردن آن در بافتهای نرم بدن میگردد.
میزان مصرف روزانه
: 1200 میلی گرم.

منبع : شیر – پنیر – ماست – گل کلم.

کرم

وظایف : عملکرد طبیعی انسولین-مصرف کربوهیدراتها.

علایم کمبود : کاهش تحمل به گلوکز-تشدید دیابت.

میزان مصرف روزانه : 120 میکرو گرم.

منابع : مخمر آبجو-گوشت-نان-غلات.

 کبالت

وظایف : خون سازی.و متابولیک.

میزان مصرف روزانه : بسیار جزعی.

 

مس

وظایف:عملکرد طبیعی آنزیمها-تشکیل گلبولهای قرمز-تشکیل استخوانها و بافتهای پیوندی-ساخت رنگدانه های پوست و مو-جذب آهن.

علایم کمبود : کاهش جذب آهن-کم خونی-افزایش آسیب پذیری نسبت به عفونت-کاهش تراکم استخوانها.
علایم مسمومیت
: خطر بیماری قلبی. میزان مصرف روزانه: 2 میلی گرم.

منابع : آرد کامل-غلات-ماهی-مرغ-سبزیجات.

 

برای دانلود کلیک کنید