پاورپوینت بهداشت مواد غذایی
نوع فایل power point
قابل ویرایش 24 اسلاید
قسمتی از اسلایدها
رعایت اصول و موازین بهداشتی در کلیه مراحل تهیه ، تولید ، حمل و نقل ، نگهداری ، فروش و عرضه مصرف مواد غذایی در جهت کاهش دادن آلودگی های فیزیکی ، شیمیایی ، بیولوژیکی را در حدی که برای سلامت انسان زیان آور نباشد .
الف ) عوامل میکروبیولوژی شامل : میکروبها ، انگلها ، حشرات و جوندگان
1 – از طریق تخریب ساختمان مواد غذایی و تجزیه ترکیبات مغذی موجود در آنها
2 – از طریق آلوده کردن مواد غذایی بر اثر ترشح سم یا آلودگی به خود میکروب
ب ) عوامل فیزیکی ، حرارت ، نور ، رطوبت ، زمان
ج ) عوامل شیمیایی و بیوشیمیایی
بهداشت گوشت :
گوشت از دو طریق آلوده می شود :
– از طریق خود دام ، در صورت آلوده بودن دام به بیماریهای سل ، سیاه زخم ، تب مالت ، انگل کیست هیداتیک
2 – از طریق عوامل خارجی و عدم رعایت بهداشت ، در هنگام کشتار ، وسایل ذبح ، حمل و نقل ، توزیع و فروش
گوشت تازه بهترین محیط کشت برای رشد باکتریها ، زیرا حاوی مقادیر متنابهی مواد مغذی ، آب و PH مناسب است .
پختن غذا معیار مناسبی جهت تضمین ایمنی است .سم تولیدی توسط استافیلوکوکوس اورنوس .
باکتریهای هاگزای داخل گوشت کلسترید یوم پرفرنژن که نسبت به حرارت حتی بالاتر از 100درجه سانتیگراد هم مقاوم هستند . در اثر حرارت پخت معمولی از بین نمی روند .
اگر گوشت پخته بطور کامل خنک نشود و سرما به تمام نقاط نفوذ نکند ، هاگ جوانه زده و رشد می کند .
فهرست مطالب و اسلایدها
بهداشت مواد غذایی
طرز تشخیص فساد مواد غذایی
بهداشت گوشت
گوشت از دو طریق آلوده می شود
علائم فساد در گوشت خام
بهداشت گوشت ماهی
آلودگی اولیه
علائم فساد در فرآورده های گوشتی
( کالباس ، سوسیس )
علائم فساد در گوشت مرغ و طیور
علائم فساد در تخم مرغ
بهداشت غذاهای کنسرو شده
بهداشت شیر
مشخصات شیر
علائم فساد در شیر
تقلبات مواد غذایی