پروژه درباره سد و نیروگاه دز

- پروژه درباره سد و نیروگاه دز

پروژه درباره سد و نیروگاه دز

↓↓ لینک دانلود و خرید پایین توضیحات ↓↓

فرمت فایل: word 

 (قابل ویرایش و آماده پرینت)

تعداد صفحات:35

 

 

قسمتی از متن فایل دانلودی:

آشنایی کلی با سد و نیروگاه دز :

سد و نیروگاه دز بر روی رودخانه پرپیچ و خم و بسیار زیبای دز که از رشته کوههای اشتران کوه و بخشی از سلسله جبال زاگرس و شاخه های فرعی آن از رودخانه های بختیاری ، تیره و ماربوره الیگودرز ، مکن دان و سرخاب سرچشمه گرفته ، در 23 کیلومتری شمال شرقی شهرستان اندیمشک احداث گردیده است . در پشت دیواره سد دریاچه بسیار زیبایی به طول 65 کیلومتر و ظرفیت 3/1 و 3 میلیارد متر مکعب آب را در خود جای می دهد به منظور کنترل سیلابها دو تونل سر ریز در ضلع شرقی دریاچه و با فاصله کمی از بدنه سد ساخته شده است ، که قطر تونل تخلیه شماره یک 14 متر و تونل شماره دو 6/12 متر می باشد و هر یک از آنها قادر به تخلیه 3000 متر مکعب آب در ثانیه می باشد همچنین دو تونل آبگیر اصلی در ضلع غربی دریاچه ایجاد شده که هر یک به انشعاباتی با قطر کمتر تقسیم گردیده که توسط آنها آب دریاچه به توربین ها می رسد این تونلها به Pen Stak معروف می باشند .

حداکثر آب خروجی هر یک از تونل های آبگیری اصلی برابر با 240 متر مکعب در ثانیه است در وسط بدنه سد در ارتفاع 7/222 متری از سطح دریا سه دریچه آبیاری مخروطی شکل به منظور آبیاری حدود 9200 هکتار زمین های کشاورزی و نیز کنترل سیلابها وجود دارد . حداکثر خروجی هر یک از این دریچه های آبیاری 60 متر مکعب در ثانیه است تعداد هشت واحد ژنراتور هر یک به قدرت 65 مگاوات در نیروگاه سد دز وجود دارد و بدین ترتیب ظرفیت کل نیروگاه به 520 مگاوات می رسد . کلید خانه که در ارتفاع 5/577 متری از سطح دریا واقع شده است شامل کلیدهای قدرت از نوع روغنی و گازی و کلیدهای هوایی شمشهای اصلی و فرعی و دیگر تجهیزات لازم برای ولتاژ 230 کیلو ولت است . اطاق کنترل در ضلع غربی دره نزدیک به بدنه سد در ارتفاع 225 متری از سطح دریا قرار گرفته است . مجموع طول جاده تونلی به اتاق فرمان و نیروگاه 5/6 کیلومتر است . ساختمان نیروگاه در شش طبقه به شرح زیر در دیواره و عمق زمین ساخته شده است . که از طریق یک آسانسور و یک راه پله به هم مرتبط هستند . دو در خروجی که اولی از طرف اتاق فرمان و در دیگر که مستقیماً به طبقه P3 راه دارد و امکان انتقال وسایل بسیار حجیم نیروگاه از خارج نیروگاه را فراهم میکند .

C3 : در این طبقه که بالاتر از اتاق فرمان است . دفاتر اداری و دفتر نظارت قرار دارد .

C2 : در این طبقه اتاق فرمان قرار دارد .

C1 : در این طبقه رکتی فایرها ، اینورترها ، باتری خانه و سیستم تاسیسات تهویه نیروگاه قرار دارد .

P1 : در این طبقه که پایینترین طبقه نیروگاه است که تجهیزات بسیار زیادی از جمله شیر پروانه ای ، مخازن آب ، روغن وهوا ، توربین و محفظه حلزونی و وسایل دیگر قرار دارد .

P2 : در این طبقه ژنراتور ، سیستم اطفاء حریق ، گاورنر و سلول گاورنر قرار دارد .

P3: این طبقه که به درب خروجی که از طریق تونل به بیرون راه دارد . مولدهای – Main – Pilot – P. M. G  ، سلولهای کنترل ولتاژ ، جرثقیل ( کرن ) و …. قرار دارد .

شرکت اینتریوهایدرو راه اندازی واحدها را به عهده داشته و شرکت آمریکایی موریسون نادسن پیمانکار مرحله احداث کمپ تامین آب آشامیدنی و مصرفی ایجاد تونل انحرافی و جاده تونلی و غیره بوده است . شرکت ایتالیایی امپریزیت – جیرولا- لودی جیانی پیمانکار مرحله ساختمانی بدنه سد و نیروگاه ، تونل سرریز ، کلیدخانه و تکمیل تونل جاده ای و غیره بوده است .

مشخصات فنی سد و نیروگاه دز :

نوع سد بتنی دو قوسی می باشد و دیگر اطلاعات سد به صورت زیر می باشد :

نحوه تنظیم فرکانس :

شبکه سراسری بزرگ برای اینکه بتوانند کاهش یا افزایش فرکانس که ناشی از تغییر بار شبکه می باشد را کنترل کنند یک نیروگاه را که یک و یا چند واحد از آن دارای ظرفیتی نزدیک به ظرفیت تغییرات بار پیش بینی شده باشد را برای تنظیم فرکانس انتخاب می کنند . در کشور ما نیروگاه دز وظیفه تنظیم فرکانس شبکه سراسری را بر عهده دارد.

و…

برای دانلود کلیک کنید